Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 223 návštěvníků)

*** Háčkované šaty pro mamky ))) ***

0.0
*** Háčkované šaty pro mamky ))) ***

Postup

Také už máte naháčkováno dost čepiček do zásoby na min 5 let?)))) Myslíte si, že už nastal čas pokročit dál a uháčkovat si něco na sebe? Zkuste to se mnou. Našla jsem na netu miliony návodů na dámské šaty, hlavně v ruštině a na ruských stránkách a nakonec jsem vybrala tyto. Jsou to moje první šaty a můj první návod,tak se za nepřesnosti předem omlouvám a uvítám vaše nápady, návrhy a zkušenosti. Klidně se ptejte, pokud něco nebude srozumitelné.

MATERIÁL - Daniela (6, 5 klubíček na vel. 42), dle zkušeností ostatních jde z Glorie, Comfort stretch
HÁČEK - č. 2,5 (jde i větším)
dlouhé tílko místo spodničky (koupila jsem v Takku, mají momentálně za 199,- ve spoustě barev)
ZKRATKY - DS -dlouhý sloupek,2NDS - dvakrát nahozený DS, ŘO - řetízkové oko, PO - pevné oko, KS - krátký sloupek
ROZMĚRY pro vel. 42 - pod prsy 2x40cm natáhne se až na 47cm, boky 2x45 cm, dolní lem 2x53cm, délka celková 87 cm, délka spodního dílu 55cm
pro představu mé míry prsa 105,pod prsy 82, pas 85cm,přes hýždě 105cm... šaty pruží a tak se nebojte udělat na tělo

POPIS:
Začíná se háčkovat pod prsy směrem dolů, samostatně vrchní díl (směr dle nákresu). Pozor, Daniela se dost vytahuje hlavně do délky,takže nemusíte dělat moc dlouhé. Háčkuje se spojené a tam a zpět. Pokud někdy zapomenete práci otočit, nezoufejte, ono se to ztratí, jen musí vycházet vzorek, tzn. vějířky přesně nad sebou. Můžete i stále v jednom směru,ale při změně směru vznikají jakoby pruhy a je to podle mě hezčí.
vel. 40/42 - 14 vějířků v řadě, v další pasáži se přidá na 16 vějířků a v poslední sadě 18 vějířků,
vel. 38/40 - 12 vějířků v řadě, v další pasáži se přidá na 14 vějířků a v poslední sadě 16 vějířků
vel. 36 - 10, 12,14 vějířků
Pokud by jste chtěly upravovat, počítejte s tím, že jeden vějířek má cca 5-6cm, doporučuji upravit o celý vějířek, aby vám na boku vzorek navazoval.

Spodní díl:
Základní řetízek je počet vějířků krát 18. (násobek 18-ti se používá jen na začátku,u dalších vějířků se řiďte počtem sad3DS a 2řo). V mé případě 14 vějířků x 18 = 252.
Pro usnadnění počítání řetízkových oček dejte vždy po 50 očkách značku. V případě potřeby potom stačí spočítat jen poslední padesátku. Po uháčkování potřebného počtu řetízku nespojovat, ale háčkovat proužek.
Viz. video http://www.youtube.com/watch?v=ocUjs4fLOqQ ....děkuji Zdenka O. (slalomka) ID 388109 za nápad a video.
Já háčkovala spojené do kruhu,ale je pravda,že se dost kroutí a musíte stále rovnat, aby se nepřekroutilo.

1.-18. řada popsáno detailně
19.-21. řada - DS. Já dělala 3 řady DS (v originále jsou jen 2 řady DS).
22. řada - DS+2řo+DS+2řo (píchané do třetího DS z předchozí řady)
23.-25. řada - stejně jako 19.-21.
26. řada - stejně jako 22.řada
27. -29. řada - stejně jako 19.-21.řada
V 19, 23 a 27 řadě můžete libovolně přidávat a to tak, aby jste se dostali na požadovaný počet a měli základ pro vějířky (o 2 více než jste měli v první vějířkové pasáži). Mně to vycházelo do mezery dávat 2 DS a v každé čtvrté mezeře přidat jeden,takže 3 DS (DS se dělá nejen do meze,ale i nad DS z předchozí řady).A v posledních mezerách už jsem přidávat nemusela.
POZOR!!! V tomto případě již neplatí 18x počet vějířků, protože již neděláme obloučkovou řadu (v návodu 2.řada),ale děláme zrovna sady 3DS+2řo. Proto by měl být směrodatný počet sad DS.
Pro 12 vějířků (36 sad),13vějířku (39 sad), 14vějířků (42 sad),15vějířků (45 sad),16vějířků (48 sad),17vějířků (51 sad)......
30.-31. řada - opakujem 3.-4. řadu a déle pokračujeme ve vějířkovém vzoru.
V pasáži dalších řad celých z DS opět přidáváme tak,aby jsme se dostali na 18 vějířků. Dále už háčkujeme stejně do požadované délky. Jak píšu výše,Daniela se dost vytahuje,tak se nemusíte bát, že budou moc dlouhé.

Vrchní díl
Háčkuje se samostatně trojúhelník a poté zrcadlově druhý, řadou dlouhých sloupků se spojí k sobě a již spojené se háčkují do požadované hloubky výstřihu, poté se dělá jedna řada vějířků. Zadní díl je to samé, dělala jsem stejně hluboké. Detailní postup nafocen.
Sháčkujte přední a zadní díl. Celý spodek vrchního dílu obháčkujte 1-2 řadami DS a další řadou DS přiháčkujte ke spodnímu dílu.
Šaty si oblékněte a změřte si, jak dlouhé potřebujete ramínko. Připojte přízi na přední díl a uháčkujte potřebně dlouhý řetízek a ten připojte k zadnímu dílu. Počet oček by měl být opět násobitelný 18 (mě to vyšlo na 4 vějířky, tzn. 4x18). Uháčkujte řadu DS,které PO připevníte k zadnímu a na konci k přenímu dílu, poté řada obloučků,řada sad 3DS+2řo a obloučky...na konci a začátku vždy připevňujte PO k vrchnímu dílu. Můžete háčkovat i samostatně ramínko a to pak přiháčkovat až na konci.
Celé můžete obháčkovat řadou KS, já nedělala. Šaty jsou dost těžké,takže se ramínko natáhne, tak klidně zkuste udělat dvě řady vějířků, nechám to na vás.
No a JE HOTOVO!!!! ...těším se na fotečky

Toto už jsou uháčkované šaty dle předlohy a podle kterých já pojedu

originální návod

takto vypadají šaty podle návodu, já budu dělat dvě řady vějířkového vzoru nad sebou jak je na první fotce...také ještě není moje dílo)))

příprava na bílé...nakonec vyhrály

detail vzorku s dvěma řadama vějířků

směr háčkování

Tady je mnou upravený návod se dvěma vějířkama nad sebou, jak jsem různě ořezávala a spojovala,tak nesedí napojení 2 a 3 řady, místo napojení je upřesněno červenou čárkou.
1. ŘADA - po uháčkování řetízku (pro12vějířků = 216 oček, 13vějířků = 234 oček, já dělám 14vějířků=252oček) 2 ŘO + 251 DS = 252 DS, PO spojit oba konce nebo dělat druhou řadu a pak teprve sháčkovat
2. ŘADA - 3řo (vynechat 2DS a píchnout do třetího DS) + 1KS, 3řo+1KS... opakujeme a mělo by nám tak vzniknout 84 obloučků ... spojit PO a otočit.
3.ŘADA - PO přejít do mezery, 2-3řo (náhrada)+3DS (píchané do obloučku z předchozí řady) + 2řo + 3DS (vynechat jeden oblouček a píchat do třetího obloučku)+2řo+3DS (píchané do 5 obloučku)+2řo+3DS+..... +3DS+2řo připevnit PO k prvnímu DS ...otočit
4. ŘADA - PO přejít do mezery, 2-3řo náhrada+3DS (píchané do mezery mezi sadami 3DS z předchozí řady+2řo+3DS......3DS+2řo připevnit PO k prvnímu DS...otočit.

5.ŘADA - PO přejít do mezery, 3 řo (připevnit 1KS do mezery z předchozí řady)+2řo+3DS(do další mezery z předchozí)+3řo+3DS (opět do té samé mezery)+2řo(připevnit 1 KS do následující mezery z předchozí řady)+3řo (připevnit 1KS do následující mezery+2řo+3DS (do následující mezery)+3řo+3DS (do té samé mazery)+2řo (připevnit 1KS do mezery)+3řo (připevnit 1KS do mezery)......opakujeme stále tzn. 2řo+3DS+3řo+3DS+2řo+1KS+3řo+1KS....vznikne vám základ pro 14 vějířků...končíme 3DS+2řo, která připeníme PO... otočit
6.ŘADA - PO přejít do obloučku jakoby zpět, 2řo+DS+DS+DS(píchané do DS z předchozí řady)+3DS(píchané do mezery z předchozí řady)+3řo+3DS(píchané do stejné mezery)+DS+DS+DS (píchané do DS z předchozí řady)+2řo (připevnit 1KS do obloučku z minulé řady) a opakujeme 2řo+DS+DS+DS+3DS+3řo+3DS+DS+DS+DS+2řo+1KS.....končíme 2řo (připeníme PO do poslední mezery z předchozí řady ... otočit
7.ŘADA - 3řo+DS+DS+DS+DS+DS+DS (celkem 6DS píchaných do jednotlivých DS z předchozí řady)+2DS (píchané do mezery z předchozí řady)+1řo+2DS (píchané do stejné mezery)+DS+DS+DS+DS+DS+DS+2řo(připevnit 1KS do KS z předchozí řady) a opakujeme 2řo+celkem8DS+1řo+8DS+2řo+1KS....končíme PO do KS z předchozí řady...otočit
8. ŘADA - PO přejít do prvního DS, 3ŘO (náhrada za DS)+1řo+DS(píchnutý do třetího DS z předchozí řady+1řo+DS(do pátého)+1řo+DS(do sedmého DS)+1řo+DS (do mezery z předchozí řady)+1řo+DS+1řo+DS+1řo+DS+1řo+DS a pozor změna hned děláme DS (píchutý do prvního DS dalšího vějířku a opakujeme...máme tedy nad každým vějířkem 9DS oddělených 1řo (řo se nedělá jen mezi DS, které spojují dva vějířky. Končíme řo,které připojíme PO k pomocnému řetízku co jsme dělali na začátku...otočíme
9.ŘADA - celé obháčkujeme KS (KS neděláme v místě, kde byly dva DS vedle sebe, takže nad každám vějířkem bude 15KS...otočíme
10.ŘADA - PO přejdeme do čtvrtého KS z předchozí řady, 4řo náhrada za 2NDS(jeden dvakrát nahozený DS píchaný do čtvrtého KS z předchozí řady-vyjde přesně nad DS z 8.řady)+2řo+DS (píchaný do 7.KS)+2řo+DS(píchaný do 10.KS, musí vyjít uprostřed vějířku)+2řo+DS (opět vynechat dva KS a píchnout ho do třetího)+2řo+2NDS+2řo+2NDS+2řo+DS+2řo+DS....opakujeme, budeme tak mít nad každám vějířkem 3DS a začátku a konci 2NDS...tím se vějířky zarovnají do roviny....otočit.
Pokud vám to na konci řad moc nevychází nebo si nevíte rady, nevadí uzavřete PO tak, aby byl vzor logicky ukončen, a dalším PO přejděte tam, kam potřebujete, ono se to nakonec ztratí a nebude vidět.

11.-12.ŘADA - střídáme 3DS a 2řo (nebojte se klidně dělat 3 řo, tyto dvě řady celý vzor dost stahují,tak pokud uděláte 3DS+3řo,nic se nestane). U 11. řady dávejte pozor jak napojujete k vějířkům,protože pokud budete dělat jen do mezer u předchozí řady, nevýjdou vám další vějířky přesně nad těmi prvními!!!!!!!
13.-18.ŘADA - opakujeme stejně jako 5.-10.řada

Tolik jsem uháčkovala z jednoho klubíčka

detail - střídáme vzory do požadované délky

a tady už se to rýsuje))) ....spotřeba na spodní díl 4klubíčka a kousíček z pátého

ještě pro lepší představu jsem našla toto

1.řada - 6 řo (3náhrada za DS+3řo), DS do prvního oka, 3řo, DS (opět do prvního oka)....otočit.
2.řada - 6 řo, 7DS (3do mezery,jeden do DS,3 do mezery), 3řo,DS (do té samé mezery) ...otočit
3. řada - 6řo, 13DS (3 do mezery, 7 do předchozích DS, 3 do mezery), 3řo, DS ....otočit
4.řada - 6řo, 19DS (3 do mezery, 13 do DS, 3 do mezery), 3řo, DS... otočit
5.řada - 6 řo, DS (do mezery),3 řo, DS (do prvního DS z předchozí řady), 3řo+DS (vynechávají se dva DS z předchozí řady a do třetího píchnem DS)+3řo+DS+......+3řo+DS ... otočit. Opakujeme do cca 11.řady (jak chcete vysoko v podpaží), pak už se začne ubírat pro tvarování průramku. Jo ještě střídala jsem řady DS jednou jsem dělala tři řady a jednou dvě,bylo to v originálu a nechtěla jsem měnit. Můžete mít pocit,že trojúhelník není do pravého úhlu,ale je víc otevřený,až oba díly spojíte,tak se srovná a střed nebude táhnout.
12. řada - místo prvních 6 řo se dělají jen 4 řo....stejně
13. řada - stejně, na konci děláme poslední DS nad první DS z předchozí řady,do mezery už neděláme
14. řada - 3řo jako náhrada za první DS a jedeme dle vzoru
15.řada - 6řo+DS+3řo.....končíme nad prvním DS z předchozí řady...dělá se nám rovný lem.
Změřte si spodní neskosenou část a pokud již odpovídá 1/2 potřebodaného rozměru pod prsy,tak začnete zrcadlově druhý trojúhelník.

Oba trojúhelníky končí řadou mezer, jeden ukončíme a u druhého pokračujeme (pokračuje se u toho, kde navazující řada DS se pojede od shora). Spojíme tak, že hned děláme DS do první mezery druhého dílu a pokračujeme nahoru DS podél druhého dílu.

detail

V rozkresu je sháčkovaných DS 6,ale já nakonec dělala jen 4 sháčkované DS. Sháčkují se tak,že DS jakoby nedokončíte a nahodíte na další, opět částečně uháčkujete a další...nakonec budete mít na háčku 4 oka,které sháčkujete najednou.

Pokračujeme do požadované hloubky výstřihu (počítejte,že vějířky vám výstřih ještě zmenší o cca 3cm

...

detail výstřihu

detail ramínka a napojení

... a máme hotovo, jen zapošít a opálit bílé tělo ))).....

nádhera od Zuzana K. (DavidkaNR) ID 478664, háčkováno z Comfort stretch

na modelce od Zuzana K. (DavidkaNR) ID 478664

a jedny pro vnučku od Zdenka O. (slalomka) ID 388109, háčkováno z Glorie

a další vlaštovka od Dita H. (ditule76) ID 113743, háčkováno z Daniely a pozor háčkem č. 3,5

na opět na modelce od Dita H. (ditule76) ID 113743, jako spodnička použita saténová noční košilka

krásné šatky od Marcela D. (MÁCA 49) ID 127878, háčkováno z Daniely háčkem č. 2,5

na modelce Marcela D. (MÁCA 49) ID 127878 ...super barvička!!!

od dana n. (danca60) ID 403468

od Katerina M. (Katarine89) háčkováno z příze Katka

....a na modelce Katerina M. (Katarine89)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

eerriikkaa 9. 6. 2013, 9:24
Dobry den konecne mam priadzu doma a zacinam hackovat spodny diel akurat som blbec s toho zacatia rady a konca rady dako mi to nesedi ked otacam a robi sa mi tam sev a co som pozerala vase vytvory zo zadu ziaden sev tam nieje pomozete mi prosim?
zuzik78 10. 6. 2013, 9:38
@eerriikkaa Pokud se vám dělá šev a není moc výrazný, tak ho dejte na bok a nechte ho tam, ale vzorek by vám měl vycházet tak, aby nebylo navazování vidět, případně jen trochu. Uzřitě nedávejte dozadu,ale na tam se ztratí.
js07os 3. 6. 2013, 21:47
tak a je to tu... prosim, kam se picha ten posledni DS? zatim mi to dělá "otevřený vějíř", než trojúhelník.... :-| :´( jo a píchám ho do stejný mezery jako 3 DS :-S
zuzik78 3. 6. 2013, 22:06
@js07os taky se mi to dost otevíralo,lépe mít trojúhelník více otevřený,protože pokud bude méně,pak by se vám po sháčkování obou prostředek mezi prsy zvedal. Pokud přeci jen máte pocit,že je to moc, pak místo počátečních 3ok (náhrada za 1DS dělejte jen 2oka)...pak by bylo 5řo+1DS(píchnutý do prvního oka)+3řo+1DS (píchnutý do 1.oka). Ptáte se na 2.řadu? Písněte přes vzkaz,ať nezahlcujeme diskuzi,ju?
slalomka (upraveno) 12. 6. 2013, 1:06
Konečně!!!! protože ty první šaty byly vnučce dlouhé a vrchní díl hodně odstával (prostě to nesedělo, uháčkovala jsem fungl nové šaty. Začala jsem vrchním dílem a hned navázala sukni. Počítal někdo, kolik to bylo DS? Spočítala jsem, že na jedny šaty to je víc než 23 tisíc DS. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396835 Protože holka chtěla mini, musela jsem vypustit některé řady a vějířky háčkovat hned nad sebe. Také jsem si usnadnila práci tím, že jsem nahoře neháčkovala jeden DS, ale dva a mezi nimi 2 ŘO. Vyznačila jsem to barevně http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396841 Takhle jsem navazovala ramínka. Když jsem "srovnávala" tak jsem si v později háčkovaném díle rovnou uháčkovala potřebný počet ŘO na ramínko, pak srovnávala ve dřívěji uháčkovaném díle a stejní počet ŘO na ramínko. Když jsem "objížděla kolem dokola závěrečné KS, tak jsem zrovna "začistila " ramínka směrem do výstřihu. Poté jsem teprve háčkovala směrem k paži. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396845 Chtěla k tomu dvě šňůrky, aby si je mohla když tak zavázat pod vrchním dílem. Jedna kjen černá, druhá s perličkami. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396846 No a takto to na ní vypadá: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396837 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396839
zuzik78 3. 6. 2013, 21:27
tyto budou další na řadě, tak šetřete síly :-D :-D http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396829
js07os 25. 10. 2013, 10:52
@zuzik78 Dobry den, chtela bych se zeptat, jak to vypada s navodem, prubezne teda kontroluji, ale nevim, jestli koukam spravne pod prispevek nebo mam navod hledat nekde jinde? nerada bych o ne prisla, tyto uz mam hotove tak bych chtela zkusit dalsi... predem dekuji, moc se tesim na navod... ,-)
ditule76 14. 6. 2013, 19:54
@zuzik78 Dobrý den Zuzko, teda tyhle šatičky jsou taky parádní. To je další výzva. Koupím přízi a počkám si na návod ^o). Koukám co tady přibylo foteček, jak jsou děvčata pilná a šikovná. (F) A na nějaké háčkované bolérko se nechystáte? To bych taky nutně potřebovala ,-) ,-)
Katarine89 4. 6. 2013, 22:56
@zuzik78 Skvělý (Y), taky už se moc těším :-).
Aknilo 2 4. 6. 2013, 12:29
@zuzik78 Teda, ty jsou fakt super!!! (clamp) (clamp) (clamp). Už se moc těším na návod :-)
Zrušený účet 4. 6. 2013, 10:16
@zuzik78 hurrrááá, už se těším (Y) Je to fakt dobrá droga :-D
js07os 3. 6. 2013, 21:35
@zuzik78 jeee, ty sou krasny, takže až ted dodělám tydle pro segru, jdu do tědlech, ale pro sebe.... (Y) :-) kde hledáte inspiraci, na googlu, nebo mate naký stranky, ja mam na fcb stranky, ale rusky a bohužel většinou bez návodu, takže se jen kocham... :-$
zuzik78 3. 6. 2013, 21:57
@js07os taky většinou ruské stránky,ale návodů tam moc není,ale fotky jsou v docela velkém rozlišení,takže když si přiblížím,snažím se vzorek odečíst a překreslit...ale slintám u toho neskutečně,je to nádhera,co dokážou šikovné ručičky (Y)
js07os 3. 6. 2013, 20:30
prosim prosim, můžete mi někdo poradit jak začít vrchní díl? ať můžu pokračovat.... :-$
zuzik78 3. 6. 2013, 20:58
@js07os už jsem tu, čemu nerozumíte? Je to nakreslené v návodu, začnou se dělat trojúhelníky dle rozkresu
js07os 3. 6. 2013, 21:13
@zuzik78 jeee, no mate tam psane DS, 3RO a pak DS a nevim, kam pichnout ten, v navodu se chytam, ale ten zacatek nejak nechapu.... :-$ ,-)
js07os 3. 6. 2013, 12:34
tak mám hotovou sukni a pouštím se do vrchního dílu.... :-) a už jsem se zasekla u první řady ,-) kam se prosím dělá ten druhý DS po 3ŘO?
zuzik78 3. 6. 2013, 21:00
@js07os také do prvního oka ...je to nakreslené v návodu
js07os 3. 6. 2013, 21:19
@zuzik78 aha,takže jako pro debila :-| ,-) ... po 6ŘO DS do prvního oka, 3ŘO, DS opět do prvního oka, potom otočím a už snad budu vědět dle návodu... moc moc vam děkuju, sukně se krasně zdařila, tak jdu na to... :-)
zuzik78 3. 6. 2013, 21:27
@js07os přesně tak,už jsem to doplnila i do návodu pro ostatní, mě některé věci příjdou automatické, tak mě nenapadlo toto psát, snad už to teď půjde lépe (Y)
js07os 3. 6. 2013, 21:31
@zuzik78 jj, to znám, ale pro nás úplný, nebo skoro úplný začátečníky jsou některý věci nejasný, nebo hledáme zádrhel, tam kde vlastně není.... ,-) ale můžu ještě otázku? :-| už je mi až blbý, ale předpokládám, že není poslední.... 2 řada začíná 6ŘO, pak je 7DS (tomu rozumím), pak 3řo a DS, ale není těch 6 řo ty co tam už mám z předchozí řady, nebo dělat další, nebude jich tam moc... ?
pitruska82 3. 6. 2013, 10:36
Dobrý den Zuzko, i mě před pár týdny nadchnul Vámi vložený návod a pak následující hotová dílka - jak Vaše, tak ostatních šikulek s háčkem, takže jsem se na ně taky vrhla. Mám za sebou X čepiček, jak jste správně napsala už na min.5 let dopředu ,-), dcera už má šatky na léto, takže už zbývaly jen pro mě... Váš návod mi byl skvělou oporou, ale nakonec jsem v podstatě udělala uplně jiné šaty :-$ ,-) Prostě jsem se s tím prala a prala a pak v podstatě už povolila fantazii, takže vějířky na nich nemám :-), ale v podstatě je to podobné +o( :-) Takže i přesto, že jsem se nedržela až tak návodu, si dovoluji vložit sem fotky hotového výrobku, protože bez návodu bych nedala detaily jako vršek na prsou nebo hrubý počet ok, aby mi vyšla správná velikost - i když jsem teda již hotové do půli musela vypárat, nebot jsem byla děsně ošponovaná (zip) :-$ ,-) Takže moje barva je khaki a trochu jsem si je ozdobila na prsou :-$ Ještě jednou díky http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396464 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396465 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396466
zuzik78 3. 6. 2013, 21:05
@pitruska82 Krása, jsem ráda inspirací, jen návod mohl být asi trochu víc srozumitelný,ale fakt už nevím jak to napsat líp :-S Šaty se povedly a barva taky super, vůbec by mě nenapadla tahle barva, ale je to super, jestli nevadí přidám do galerie (Y)
pitruska82 24. 6. 2013, 22:44
@zuzik78 Určitě souhlasím s přidáním do galerie :-$
js07os 3. 6. 2013, 12:39
@pitruska82 juuu, ty sou krasny, a ty kaminky - super napad.... (clamp)
Zrušený účet 3. 6. 2013, 10:49
@pitruska82 Peti, mě se líbí i tahle variace. Máte zapsaný návod na ten váš vzoreček mezi řadami dlouhých sloupků? Nyní si po chvilkách dělám tyhle od Zuzky, ale mám ve skříni ještě další přízi a uvažuji, že bych si udělala ještě jedny šaty. :-) |:o)
zuzik78 3. 6. 2013, 20:57
@ Helenko,taky mám ještě jednu přízi a v brzké době se chystám na tyto šatky, pokusím se opět o návod...je to jak droga :-D :-D http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4396829
js07os 3. 6. 2013, 12:40
@ dobry den, jak na tom teď jste s šatama? jen jsem žačla vrchní díl, hned jsem se zasekla.... ,-)
Zrušený účet 3. 6. 2013, 13:26
@js07os Jéé, tak to já ještě dělám sukni. Měli jsme teď toho v rodině nějak moc, vůbec jsme se nezastavili a na háčkování jsem se nedostala. Ale tento týden jsem sama doma, děti ve škole v přírodě, manžel v práci, tak kašlu na úklid a háčkuji. Už to chci taky konečně dotáhnout do konce. Tu podprsenku nevím vůbec jak začít a jak to pak budu dělat zrcadlově, no to bude dílo (H)
Katarine89 30. 5. 2013, 13:20
Dobrý den, tak jsem také dokončila svůj "výtvor" http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4393823 , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4393826 . Háčkovala jsem přízí Katka. Ještě jsem si nesehnala dlouhé tílko, takže zatím nosím s normálním tílkem a slabou sukní.
zuzik78 30. 5. 2013, 13:40
@Katarine89 NÁDHERA!!!! s tím bolérkem je to super, to je také háčkované? Hned foto dám do návodu pokud nevadí (Y) (Y)
Katarine89 30. 5. 2013, 13:48
@zuzik78 Moc děkuji za chválu, bolerko není háčkované, je koupené asi před 100 lety :D, ale děkuji za nápad, asi se nějaké uháčkovat pokusím :) .
danca60 30. 5. 2013, 14:00
@Katarine89 Mooc vám sluší |:o) přivedla jste mne na prima nápad - mám kouzelný šál a ten k nim bude supééér |:o) Děkuji (L)
Bekkitka 30. 5. 2013, 13:30
@Katarine89 sluší Vám!! opravdu moc!!! (F)
Katarine89 30. 5. 2013, 20:41
@Bekkitka Děkuji Vám :). A autorce moc děkuji za skvělý návod (Y).
zuzik78 30. 5. 2013, 21:40
@Katarine89 díky za pochvalu, už se chystám na další, zbyla mi tu hnědá Daniela, tak do léta chci dát ještě jedny (L)
markytka7 29. 5. 2013, 11:37
dobry den,ja už sukni nějak s pomoci Zuzky zvladla ,ale ted si envim rady s vrchni částí.Podle malovanéo návodu mě to připadne větší než mate paní Zuzko na vašem bílém háčkováném dílu.
zuzik78 29. 5. 2013, 21:20
@markytka7 Mám velká prsa, 75G...ale počet řad si můžete přizpůsobit podle sebe, záleží kolik potřebujete pod prsy, změřte si obvod pod prsy a půlka z toho je šířka trojúhelníku,pak můžete oba trojúhelníky sháčkovat dohromady a pokračovat do požadovanéhlouhky výstřihu
js07os 26. 5. 2013, 20:03
:)
danca60 26. 5. 2013, 12:59
Také hotovo a nafoceno :-) můžete kouknout zde http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4390909 :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4390911 byl to trochu boj, ale zadařilo se. Háčkovala jsem z velmi tenké příze (školní příze - malinko silnější sněhurka), takže to dost trvalo, řad mám také víc, ale myslím, že se můžu pochválit ,-) zkoušela jsem i pod červené tričko, meruňkové, a vždy vypadají báječně, mám z nich radost - autorce moooc děkuji za rady (F) (F) (F)
zuzik78 27. 5. 2013, 17:57
@danca60 super,další vlaštovka,přidám do galerie (L) (clamp) (clamp)
slalomka 27. 5. 2013, 14:26
@danca60 Hezoučké a sluší Vám. (clamp) a to tričko pod to je také dobrý nápad. Barva triček se může střídat a pokaždé to bude vypadat jinak. Chválím moc!!! |:o)
js07os 26. 5. 2013, 14:00
@danca60 juuu, sou krasny.... (clamp) , delam taky z bile, tak doufam, ze ve finale budou vypadata taky tak pekne... :-)
danca60 26. 5. 2013, 15:23
@js07os Určitě budou (L) vypadají skvěle s každou barvou (Y)
Zrušený účet 25. 5. 2013, 21:35
Tak ráno jsem tu byla za chytrou a už si jdu pro radu, jak jsem říkala ,-) Dostala jsem se do fáze, kdy jsem udělala první dvě řady vějířků. Pak jsem začala 19.-21. řadu. V domění, že potřebuji přidat z původních 12.ti vějířků na 14, jsem si uháčkovala postupně v těchto řadách 252 ok. Teď jsem z toho ale jelen. Píšete, že tady platí pravidlo nenásobit 18x počet vějířků. Ale jen napočítat potřebný počet sad. Ve 22. řadě mám háčkovat 1DS + 2ŘO a vždy píchnout do každého třetího oka? Tím pádem ale když jsem to počítala, tak by mi vzniklo 84 mezer. Není to nějak moc? Pak se mají zase opakovat řady 19.-21., to znamená, že bych měla do každé té mezery znovu háčkovat 3DS, abych se dostala opět na 252 ok. A pak zase opakovat 22. řadu, ale opět by mi vzniklo 84 mezer. Jak docílím toho, aby mi to vyšlo na 42 sad? Že já to mám beztak blbě spočítané a nemá to být 252 ok?
js07os 25. 5. 2013, 22:31
@ no ja jsem to zkusila dle vaseno navodu prehackovat, ale nakonec jsem to vyparala, protoze jsem tam mela moc ok a vlnilo se mi to... takze jsem to udala podle navodu autorky do kazdeho 3 okynka 3DS jinak po 2DS a vyslo mi to na nejakych 203 ocek. pak jsem delala DS + 2RO a v dalsi rade jsem jela stejny pocet do DS z predchozi rady DS a do mezery 2 DS, rozhackovat to chci az tesne pred vejirky, ale jak tak koukam, nebude to jen se dostat do rady, aby byla spravna pro o dva vic vejirku.... :-$
js07os 25. 5. 2013, 22:34
@js07os jinak ja mam 67- 68 mezer :-$
Zrušený účet (upraveno) 26. 5. 2013, 9:52
@js07os Teď jsem si nad to znovu sedla a prohlídla si to, co jsem dosud uháčkovala - dvě řady vějířků, abych viděla ty skupinky 3DS a mezery,znovu si to spočítala a už mi to docvaklo. Ty tři řady DS jsem vypárala a uděláme je znovu. Bude to daleko míň ok. Podle mého, abych se dostala potom na 14 vějířků, tak nyní v té 19. ř. musím uháčkovat 210 ok. Jelikož mám v 18.ř. 60 mezer a 60 DS, tak jsem si spočítala, že do každé druhé mezery udělám 3DS a do každé další 2DS, to znamená 30mezer po 3DS je 90 DS, 30 mezer po 2DS je 60 DS a do každého DS z předchozí řady jeden DS, což je 60 DS. Celkem tedy 210 ok. Potom ve 22.ř. budu dělat do každého třetího DS jeden DS + 2ŘO, tudíž budu mít ve výsledku 70 okýnek. Těch 42 sad třech DS potom ve 30. řadě docílím tak, že udělám 3DS a další dva DS vynechám. Počítám to jako pět potřebných DS na jednu skupinku. To je 210 : 5 = 42 potřebných sad na 14 vějířků. A pak by to snad mělo sedět. A jestli ne, tak běda :-))))
js07os 26. 5. 2013, 20:05
@ tak jak vam to vychazi? dostala jsem se na 42 sad, takze to mam pripraveno na 14 vejirku, ale premyslim, s cim do ceho zacit, aby vejirky vychazely nad sebe... ,-)
zuzik78 27. 5. 2013, 17:57
@js07os začněte tak jak jste začínala u prvních vějířků, jelikož jste přidávala počet vějířků,tak vám stejně nad sebou nebudou vycházet...nad sebou musí vyjít vždy ty dvě řady vějířků,co jsou nad sebou, další co jsou po řadách dlouhách sloupků už nebudou lícovat (Y)
Zrušený účet 27. 5. 2013, 9:04
@js07os Jéé, tak to jste rychlík. Já měla včera hrůzu práce doma, manžel si poručil napéct koláče a navařit na pár dní dopředu, tak jsem si k tomu sedla až večer a mám hotové jen ty první tři řady DS a okýnka, vyšlo mi jich skutečně 70, jak jsem počítala. Myslím, že by to na těch 14 vějířků mělo sedět těch 210 DS. Jiná varianta mě nenapadla. Vějířky si myslím, že nebudou přesně nad těmi prvními dvěma řadami pod prsy, protože jich bude o dva více. Prostě jeďte podle návodu jako když jste dělala ty první dvě řady. Dejte vědě, jak vám to jde. Jdu to dohnat, abych se někam pohnula (H)
zuzik78 27. 5. 2013, 18:09
@ je to tak na 14 vějířků potřebujete 42 sad a to je 210DS. Počítá se to takto (42x3)+(42x2)= 210, je to vlastně 42x3DS+ 42x2řo...doplním to ještě do návodu,protože je to častý dotaz, Dále si nepleťte mezery před vějířkovým vzorem a mezery mezi řadami DS....když mluvím o 42 sadách 3DS a 42 mezerách, tak myslím mezery v krajkovém vzoru ne o mezerách mezi dlouhými sloupky...ty jsem ani nepočítala, prostě kolik jich vyšlo,tolik jich vyšlo ,-) ...holky mám z vás radost, netušila jsem,že bude mít takový úspěcha tolik vás začne (Y)
js07os 27. 5. 2013, 11:21
@ tak jsem vecer jela jako drak.... ,-) a mam hotove skoro jedny vejirky, chybi mi uz jen obhackovat KS a vyslo to. nez jsem je zacala delat, tak jsem si spoctla ty sady a mela jsem jich 42 a to ze nebudou vejirky uplne pod sebou mi pak doslo :-), moc nad tim doumam ,-) ,-)
zuzik78 27. 5. 2013, 18:01
@js07os jo tak už jste na to přišla,nedočetla jsem diskuzi do konce)...přesně tak,nedumejte nad tím, to přidávání nemusí být pravidelné, pokud vám bude pár sloupků chybět,tak je naženete třeba zdvojením některých DS v poslední řadě DS...prostě důležité je dostat se na požadovaný počet DS...aby byl dobrý základ na další vějířky,ale jak se na ten počet dostanete je vlastně jedno...
ketyredl (upraveno) 25. 5. 2013, 16:37
Moc moc, prosím o radu, jsem v 11 řadě a nevím jak dál, mám dělat 3DS + 2řo, ale nějak mi to nejde. Místo stahování se mi to rozšiřuje *-) *-) *-) *-) *-). Předem moc děkuji za radu, s pozdravem Katka
zuzik78 25. 5. 2013, 20:55
@ketyredl Katko,tady jsem taky hodně párala,než jsem na tgo přišla,dělala jsem 3DS do mezery,ale to je špatně,mrkněte na obrázkový návod a tam je přesně vidět,kam se DS dělají(píchají) ...pokud to tady nedodržíte,nedostanete se na požadovaný počet mezer a pak vám to nevýjde na další vějířky (L)
js07os 23. 5. 2013, 23:24
ahoj holky, tak mám hotové dvě řady vějířků a potřebovala bych opět vaše cenné rady ,-) mam zakončeno do rovna a ted přemýšlím (možná až moc), jak na ty DS. Mám dělat DS do mezer nebo do oček? Do oček bych měla stejný počet pro vějířky jako na začátku, což bych chtěla, protože míra pod prsy a pasu je téměř stejná, takže bych chtěla přidat až na vějířky (14 vějířků) což je v poslední řadě DS *-) a ještě jedna otázka - dle návodu jsou 3 řady DS a mě by zajímalo z kolika řad se skládá jedna řada? Doufám, že mi někdo rozumí a poradí....nebo na tom nezáleží? ,-) moc moc díky, zatím mě to strašně baví a doufám, že se to brzo naučím.... :-)
zuzik78 24. 5. 2013, 12:24
@js07os Lucko, pokud dobře chápu jste na 19. řadě. DS dělejte do mezer a pak také nad DS z předchozí řady, v této řadě můžete přidávat tak, aby jste se dostala na požadovaný počet DS a udělala si základ pro více vějířků, já přidávala tak, že jsem do mezery dělala 2DS a každou třetí mezeru zvýšila počet na 3DS a k tomu nezapomeňte dělat i DS nad DS z předchozí řady, pak udělejte další řady DS (budou celkem 3),řada mezer a opět si přidávejte a rozháčkujte stejným způsobem na DS (zase 3řady DS), řada mezer a poslední 3řadyDS...takže je to 3řady po třech řadách. V návodu píši,že se můžou dělat i jen 2řady...záleží na vaší fantazii ,-)
js07os 24. 5. 2013, 17:25
@zuzik78 Dobrý den, ano jsem na 19 řadě. mam hotovou jednu řadu DS, dělala jsem to dle vaší rady 2DS do mezery + do DS z předchozí řady a 3DS do každé třetí mezery. pak jsem to spočtla a mám pouze 200 DS a na začátku jsem měla na 12 vějířků, tj. 216 DS. Je to tak v pořádku nebo mám párat a přidat na těch 216 + základ pro 2 vějířky v další části? moc moc moc děkuju
zuzik78 24. 5. 2013, 17:33
@js07os to je ok, v další řadě to naženete
js07os 24. 5. 2013, 17:37
@zuzik78 a muzu se jeste zeptat, jak dlouhe jsou saty od pod prsou ke kolenum, jen abych vedela priblizne, na kolik to vyjde, kdyz bych se drzela vzoru, nebo jestli mam ubrat radu DS, delam to hackem 3,5
zuzik78 25. 5. 2013, 20:49
@js07os já dělala háčkem 2,5 a vyšlo mi to na tři sady vějířků,ale můžu změřit
js07os 25. 5. 2013, 22:27
@zuzik78 jeee, tak jestli vas muzu poprosit o zmereni, jen abych mela nakou predstavu kolik to priblizne vyjde cm, moc diky (F)
js07os 24. 5. 2013, 17:35
@zuzik78 takze mam pak delat 2DS do jednoho? mam si to proste napocitat, aby mi to nak vyslo? ted totiz nevim, jak to nazenu, kdyz budu delat DS do DS.... ,-)
zuzik78 25. 5. 2013, 20:48
@js07os nene prostě budete přidávat vždy po té řadě mezírek, tzn. v 19.,23.....ale vcelku je to jedno kde,prostě se musíte dostat na požadovaný počet, lze i rozháčkovávat DS na dva,ale myslím, že méně viditelné je,když budete dělat více DS do mezery...
js07os 25. 5. 2013, 22:40
@zuzik78 k tomu jsem se uz nejak dostala, ale ted jak pise vyse Helena H. (rosary011) tak taky nerozumim tem sadam, abych se dostala na pozadovany pocet ok pro vytvoreni o 2 vice vejirku, kdyz to teda uz neni jako na zacatku pocet vejirku x 18.... *-)
Zrušený účet 25. 5. 2013, 8:00
@js07os Když jsem uháčkovala první dvě řady vějířků pod prsy - dělala jsem 12 vějířků, tak po ukončení 18.té řady, kterou jsem vlastně vše zarovnala, tak jsem si spočítala, že mi vzniklo 60 okýnek a 60 sloupků. Protože jsem si spočítala, že to potřebuji rozšířit na 14 vějířků, tak od 19.-21. řady musím udělat 252 DS. Do každého okýnka z 18. řady jsem udělala 3DS a do každého předešlého sloupku 1DS. Ve výsledku jsem měla v 19. řadě 240 DS, a tak jsem v další řadě potřebovala jen doháčkovat zbývajících 12 DS, abych měla výsledných 252 DS. Zkrátka jsem se s tím nepárala a sem tam jsem jeden DS rozháčkovala na dva DS. Celkem 12x. A tu třetí řadu DS jsem už jen přeháčkovala, nikde jsem nepřidávala.
js07os 25. 5. 2013, 10:26
@ dekuju moc za odpoved, takze to moc neresit, proste se dostat na pozadovany pocet DS, abych mela zaklad pro 14 vejirku... (Y) ja hackuju kratce, tak jeste uplne nevim, jak to pocitat a jak to hrotit, aby to pak nak vypadalo. zatim jsem vzdy dala podle nejakeho navodu a to slo snadno... :-$
Zrušený účet 25. 5. 2013, 10:45
@js07os Já jsem taky asi za poslední tři roky, co jsem se naučila zde na MMB háčkovat, udělala tak tři čepičky a tuším dvě malinkaté dečky, nic víc jsem zatím neháčkovala. Některé věci jsem rozháčkovala a nedodělala, protože jsem nemohla přijít na chybu, tak jsem to vypárala a bylo. Ale tyhle šaty dám, kdyby čert na koze jezdil ,-) Zatím to zvládám sama, tak jsem zvědavá, kdy tady taky budu vysílat S.O.S. :-D
js07os 25. 5. 2013, 22:45
@ drzim nam pesti, taky to chci dodelat.... tak je dobry, ze mame obe stejny zaklad a vesmes jsme na stejny rade... |:o) doufam, ze se povedou :-)
js07os 18. 5. 2013, 9:55
zase ja :) prosim o pomoc. jaka je pointa otaceni ( jestli tomu dobre rozumim jednu radu hackuju jednim smerem a druhou radu jakoby od konce predchozi rady) ??? a nastaveni dalsiho klubicka se dela jak prosim? ja vim, sou to uplne zakladni veci, ale zacala sem hackovat nedavno, mam par cepicek, ale chtela bych zkusit tyto saty. musim rict, ze se ten zacatek uz zacina rysovat, jen na nekterych vecech trochu tapu.... :D predem moc moc diky za vysvetleni... ,)
js07os 19. 5. 2013, 21:17
@js07os Diky za odpovedi, ja je delam segre, takze to bude horsi, nebudu moct zkouset, chci ji to dat jako prekvapko, tak jsem zvedava.... dnes sem si ji premerila :) jinak uz mam prouzek 4 cm.... :)
zuzik78 18. 5. 2013, 16:55
@js07os je to přesně jak píše Danča a jak je i napsané v návodu, otáčet se může a nemusí, při otáčení je vzor plastičtější, také spojiji normálně uzlíkem (Y)
danca60 18. 5. 2013, 12:53
@js07os Pointa otáčení je ta, že to pak dělá jako proužky... jedna ř. je vidět z rubu, druhá z lícu. Když se háčkuje dokola, proužky nejsou (je to stále z lícu). Ale nechcete-li otáčet, nemusíte... je to jen na vás. Navazovala jsem úplně jednoduše... svázala konce k sobě a zaháčkovala - nejlépe v několika DS po sobě. Lépe se to schová (L) tak hodně šikovné ručičky, výsledek stojí za to... už budu mít také hotové... chybí mi jen doladit délku :-)
zuzik78 18. 5. 2013, 16:54
@danca60 tak to už se těšíme na výtvor (Y)
js07os 17. 5. 2013, 20:20
Dobry vecer, muzete mi prosim nekdo poradit se zacatkem? jsem zacatecnik a nerozumim, jak mam zacit. Mam hotovy retizek (216 ocek) a ted do kazdeho ocka mam delat DS ( a jak muzu mit 252 DS, kdyz mam 216 ocek?) protoze v navodu je to psane jeste k prvni rade a druha rada je popsana jinak. asi se ptam blbe, ale opravdu sem v koncich...byla bych moc vdecna za popis pro blbce zacatku, predem moc moc diky za radu
js07os 17. 5. 2013, 21:00
@js07os uz jsem na to asi prisla.... :D chtelo to nechat jen sednou a bylo to jasny, jen pro jistotu, mam retizek dle pozadovane velikosti (ja 216 ocek) a pak udelam 2 RO a hackuju zpatky do kazdehho dlouhy sloupek, taktze budu mit prouzek z 216 DS.... ? :))
zuzik78 18. 5. 2013, 16:50
@js07os přesně tak, do každého očka jeden DS, místo prvního DS se dělá náhrada 2-3řo
maruška 16. 5. 2013, 13:07
8o| nemám nikoho kdo by mi je uháčkoval jsou moc krásné (L)
danca60 18. 5. 2013, 20:31
@maruška Což o to, on by se třeba i někdo našel, ale něco takového se těžko háčkuje, když není možnost zkoušet, aby to pěkně sedělo. Já pořád oblékám, pářu,... a pak také cena za práci... ,-)
maruška 23. 5. 2013, 10:01
@danca60 škoda, že jsem levá na takovouto práci ,-)
eis4 15. 5. 2013, 13:05
dakujem za návod,šaty su krásne,doháčkujem malej letnu čiapku a potom sa vrhnem na šaty :-)
BAMBOLINA 11. 5. 2013, 7:50
Dobry den, Zuzanko, dekuji za krasny navod a holkam za krasne vytvory. Chtela bych si ty saty udelat podle originalniho navodu. Muzete mi, prosim, poslat odkaz na stranky s tim navodem, abych se mrkla, jak postupuji ? Dekuji. (Y) Jana
zuzik78 11. 5. 2013, 20:59
@BAMBOLINA Jani, originální návod nemám, našla jsem jen ten, co jsem uveřejnila jako originální návod, ostatní obrázky jsem posbírala po netu a uložila si je,ale nikde rozepsaný návod nebyl.Bylo to tuším na těchto stránkách (netuším už jaké album),ale protože se hrozně pomalu načítají,tak jsem si vždy uložila,co se mi líbilo....https://plus.google.com/photos/113492957509671882855/albums/5437304750496165985?banner=pwa&gpsrc=pwrd1photos/113492957509671882855/albums/5437304750496165985.
BAMBOLINA 11. 5. 2013, 21:33
@zuzik78 Zuzanko, dekuji alespon za typ. Zkusim to nejak podle toho puvodniho vzorku. Na tech strankach (viz Vas odkaz) - tam teda jsou modely ! :-$ Az clovek zasne, jak jsou lide kreativni ... Jeste jednou moc diky. Hezky vecer ! Jana
slalomka 7. 5. 2013, 18:48
I já se připojuji s pochvalou pro Marcelku a její šatičky. Sluší jí to moc. Já šaty pro vnučku předělávám. Vršek nesedí a délka se jí zdá velká. Takže budu upravovat.
zuzik78 7. 5. 2013, 21:30
@slalomka Tak až budou vnučce sedět, prosííííme foto
slalomka 9. 5. 2013, 12:03
@zuzik78 Jj, fotku vnučky dodám a zdvořile požádám i o výměnu fotky samotných šatů za novou.
zuzik78 10. 5. 2013, 14:32
@slalomka (Y) (Y)
MÁCA 49 7. 5. 2013, 19:34
@slalomka Zdeni,děkuji za pochvalu (L) Moc si toho vážím a děkuji za vše (F) (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie