Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 215 návštěvníků)

Hvězdička ! Upraveno!!!

0.0
Hvězdička ! Upraveno!!!

Postup

Milé háčkařky , všechny co si přidaly můj návod do oblíbených bych ráda upozornila na malou zmněnu v návodu!!!
Jelikož jak si můžete přečíst níže, návod není můj ale přeložen z angličtiny, došlo v překladu k chybě. V poslední řadě bylo uvedeno, že se má uháčkavat pikotka ze tří oček , správně je však uháčkovat 3 řetízková oka a... pokračovat stejně.V anglii totiž pikotka není totéž co u nás, naše pikotka je uháčkovaná 3 řo, spojená do sebe 3. a 1. okem z řetízku, v anglii to však jsou 3 řo které se nespojují, ale dále se pokračuje uháčkováním dalšího oka či sloupku.. v našem případě je to 3DS 3řo a 3DS vše do jednoho oka z předchozí řady, to nám udělá tu hezkou špičku na vrcholku.Za chybu se omlouvám, až samotným háčkováním jsem přišla na to že se mi tam "něco" nezdá a kamarádky maminka to se mnou rozluštila. Tímto jí velmi děkuji:)

Takže vkládám pro vás návod, fotopostup snad již brzy doložím, momentálně procházím procesem stěhování a na háčkování a rozfocování nezbývá už čas, takže až v novém se pokusím zhotovit podrobný fotopostup.
Děkuji všem .A jsem velmi ráda, že se návod líbí. ♥♥♥
1.) uděláme 5 řo, které spojíme PO do kruhu
2. řada zde budeme opakovat *5DS nahoře spojených a 2 řo * od *po* zopakujeme 5x
Pro ty co nejsou zkušené háčkařky a stejně jako já nechápou termín 5DS nahoře spojených přikládám odkaz
na videonávod a dole v komentáři to velmi pěkně popsala jedna šikulka, které tímto děkuji
Tak zde odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=w8lLMHpt1Sw
3. řada doprostřed každého vrcholku 3DS 2ŘO 3DS(do jednoho oka)
4.V místě ukončení uděláme 2 ŘO a do vrcholu( do 2 ŘO z předchozí řady) uděláme 3DS 3ŘO 3DS - opět vše do jednoho oka), mezi vrcholy 1ŘO v místě spoje 1ks a 1řo, pak opakujeme 3DS 3ŘO 3DS(do jednoho oka) a zase 1ŘO 1 ks do spoje mezi vrcholy a 1 ŘO. Ukončit 1 ŘO a 1 PO do prvních 2 ŘO z předchozí řady.
Později doplním o fotky.
Tímto bych také ráda poděkovala Bakoce (Jana H. ID:67650) za inspiraci a znovuvložení fotografie, i když se z prapodivných důvodů takové fotky vkládat nesmí a za odpovědi některých z vás které jste pomáhlaly s přeložením a nalezením návodu. Návod tedy pochází s anglických stránek a děkuji všem za pomoc při rozluštění. Všem kterým se líbí hvězdička , přeji úspěšné háčkování a budu velmi ráda za vaše fotečky , které mi můžete zaslat na můj e-mail: m.fendrychova@seznam.cz a já je zde u návodu mile ráda zveřejním.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

mirandamiranda 15. 8. 2013, 22:59
Přečetla jsem si anglický návod a Vaše české postupy a musím konstatovat s obdivem, že jste vše odvodily správně, paní Hanka B. popsala celý postup a paní Lucie V. upřesnila puff stitch, což jsou vlastně pecičky nebo nopky. Pro ty, které by potřebovaly ukázat základy háčkování: jak na to uvidíte na srozumitelných obrázcích s vícejazyčným popisem zde: http://rensfibreart.wordpress.com/handy-crochet-tips-tricks-2/stitch-overview/ Česky například zde: http://www.rucniprace.cz/hackovani.php (v levém sloupci si vyberte návod, který chcete zobrazit). Ať se Vám daří šikulky.
martinafe 15. 8. 2013, 23:51
@mirandamiranda velmi děkuji za váš komentář. zkoušela jsem přeložit přes google překladač ale dost špatně to bylo přeložené a co bylo úplně nejhorší to byli právě značky sloupků, takže jsem z toho byla fakt jalová. Velmi děkuji (Y)
cat858 15. 8. 2013, 8:52
Sice neumím ani slovo anglicky, ale zkusila jsem uháčkovat podle obrázku a mohlo by to být takto: 1.ř. - magický kroužek (já udělala 5ŘO) a do něj 5x 5DS nahoře spojených a mezi nimi vždy 2ŘO (první řada se dost zkroutila, další řadou se srovnala) 2.ř. - do každého vrcholu jsem udělala 3DS, 2ŘO, 3DS 3.ř. - v místě ukončení 2.ř. jsem udělala 2 ŘO a do vrcholu (3DS, pikotku ze 3ŘO, 3DS) a mezi jednotlivými vrcholy 1ŘO, v místě spoje mezi vrcholy 1KS a zase 1ŘO, řadu jsem ukončila 1ŘO a 1PO do prvních dvou ŘO. Snad je to alespoň trochu srozumitelné a pomůže vám to.
martinafe 15. 8. 2013, 9:26
@cat858 a můžete ještě poradit jak v 1ř. udělat 5x 5DS nahoře spojených? , zjišťuji že mám velké nedostatky, stím spojením těch DS jsem se ještě nesetkala. Jinak moooc děkuji. ,-) (Y)
milasecek 15. 8. 2013, 9:38
@martinafe Akorát jak tak čtu ten návod,tak do toho prvního magického kroužku se nedělají tyhle spojené dlouhé sloupky,ale puff stitch-to je taková ta bambulka-najdete na youtube asi v padesáti verzích-je to nahodit,nabrat oko,nahodit,nabrat oko,tady 5*na háčku pak máte kouli z oček a smyček,a tu naráz ukončíte pevným okem.Bude to vypadat skoro stejně,jako těch 5DS spojených nahoře,jen víc nadýchané.
cat858 15. 8. 2013, 10:12
@milasecek fajn, že jste upřesnila, já psala, že to dělám pouze podle obrázku
milasecek 15. 8. 2013, 9:34
@martinafe Uháčkujete vždycky jen tu první část dlouhého sloupku-tedy nahození+ první protažení očkem,pak necháte to,co Vám zbude,na háčku a nahodíte další dlouhý sloupek,opět nedokončíte a necháte poslední očko na háčku.Až jich máte všech pět,(jestli správně počítám,mělo by být v té chvíli 6 oček na háčku)dokončíte všechny naráz=protáhnete všemi těmi očky,co máte na háčku (F)
martinafe 15. 8. 2013, 9:50
@milasecek Velmi děkuji , už jsem to pochopila, tak jakmile bude chvilka tak uháčkuji a postup předělám do češtiny vč. fotek (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie