Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 413 návštěvníků)

NÁVOD NA ŠÁLKOVOU KYTIČKU ( a vlastně i na celou šálku )

0.0
NÁVOD NA ŠÁLKOVOU KYTIČKU ( a vlastně i na celou šálku )

Postup

Maminky, protože jsem někde viděla, že jste řešily, jakou kytičku umotat do šálky, vkládám Vám sem kytičku podle šálkového originálu. Šálka je dělaná celkem z 11ti kytiček, z toho 6 je jich obyč. podle tohoto návodu ( ty se háčkují nejdřív ) a 5 je kytiček spojovacích - tzn.že je v poslední řadě spojujete s těmi obyč.

Konečně jsem jí už dodělala, tak mohu vložit foto celé šálky :-))).

Takhle zjednodušeně vypadá šálka. Č.1 jsou označeny kytičky, které uděláte jednoduše podle nakresleného návodu a č.2 jsou označené ty, které budete v poslední řadě spojovat s těmi jedničkami. Z toho vyplývá, že jedničky už musíte mít dopředu hotové a dvojky doděláváte jednotlivě, takže na to myslete dopředu i s barvičkami.

Níže v popisu neuvádím, že konec řady spojíme pevným okem. To je doufám samozřejmé.

1řada ( zeleně ): uděláme si kroužek z vlny
2řada ( červeně ): 4x opakujeme 1KS, 2ŘO, 2DS, 2ŘO, až spojíme, tak stáhneme kroužek z vlny a máme krásný čtyřlístek
3řada ( zeleně ): 6x opakujeme 1KS, 4ŘO
4řada ( červeně ): 6x opakujeme 1KS, 1ŘO, 3DS, 1ŘO, 1KS
5řada ( zeleně ): 8x opakujeme 1KS, 5ŘO
6řada ( červeně ): 8x opakujeme 1KS, 1ŘO, 4DS, 1ŘO, 1KS
+++++++++++HOTOVO++++++++++++++++++++++
Na obrázku je žlutě vyznačeno, kam zapichujeme KS ve 3.a 5.řadě.

Takhle vypadá kytička z rubu.

tady jsem se snažila nakreslit, kam se vlastně píchá háček, když chcete dělat řetízková oka ve třetí řadě. Chtěla jsem to původně nafotit, ale v té vlně to není moc srozumitelné. Takže: jakmile máme hotovou druhou řadu a stáhneme očko ( první řada ), tak začneme dělat řetízky - z rubu kytičky. Vždycky píchneme háčkem na rubové straně kytičky do lístečku - do otvoru mezi sloupky a jakoby podebereme nit z kroužku ( první řady a nabereme nit ( kterou máme taky z rubové strany ), vytáhneme a uděláme KS. Potom uděláme řetízková očka a znovu zapichujeme a děláme KS do dalšího místa ( tato místečka jsem označila v kresleném návodu kytičky šipkama ) a celkem to uděláte 6x a máte 6 obloučků z ŘO, na které potom budete dělat lístečky.
Pátá řada je vlastně stejná - řetízky děláte opět z rubu, ale tentokrát je děláte do řetízků ze třetí řady ( viz výše ). Snad je to alespoň trošililínku jasnější :-))).

Tak a tohle je postup, jak kytičky č.2 spojovat s jedničkami: Uháčkujete normálně 5řad a v poslední šesté řadě postupujete takto - když děláte oblouček, uděláte pouze 2DS, potom prostrčíte háček doprostřed, mezi 4DS kytičky č.1(tzn.2DS jsou vlevo, 2DS vpravo )

Naberete přízi na háček.

A protáhnete přízi zpět i původním očkem ( takové jakoby pevné oko ).

A pokračujete - nahodíte na DS a zkrátka pokračujete v háčkování kytičky. Spojíte takto 3 okvětní lístečky, potom uháčkujete jeden lísteček volný a z druhé strany spojíte zas 3 okvětní lístečky s další kytičkou č.1. Takže jsou k sobě pospojovány kytičky třemi okv.lístečky na každé straně a z obou boků je vždy po 1 volném okv.lístečku.
Když budete mít vše pospojované, uděláte na koncích šálky třásně - dělají se zase na třech okv.lístečcích.

Takhle vypadá spojení mezi dvěma kytičkami.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Broučila 19. 9. 2010, 15:01
Z čeho šálku děláte? Dle fotek tipuji, že přidáváte k nějaké vlně sněhurku, aby to bylo pevnější, ale jakou vlnu? Chci zkusit Ladu, co na to říkáte? Lada luxus od českého Vlnapu (230 m na 100 gr, 100% akryl). Na Vaši hotovou šálu se těším.
holatko 19. 9. 2010, 16:29
@Broučila Dobrý den, TREFA (Y) (Y) (Y) šálku dělám z Lady luxus a přidávám perlovku ,-) , ale dělám to kvůli kontrastu. Líbí se mi to melírování. Kvůli pevnosti to nedělám. Tím že je šálka spojená třemi lístečky, tak je sama o sobě pěkně pevná. Jinak vlnu můžete zkusit jakoukoliv. Akorát ty kytičky jsou potom podle použitého materiálu velké. Třeba šálka od nextíku je z tenčí vlny a kytičky jsou menší, ale řekla bych, že budou spíš na okrasu, než na zahřátí ,-) , ale jsme vybavení roláčkama, tak to taky zvládneme (Y)
Myšule 19. 9. 2010, 14:36
Večer,až bude klid,to musím zkusit (Y) :^) ,-)
Lídak 19. 9. 2010, 8:08
Díky |:o)
knedlis 18. 9. 2010, 15:03
jéé moc pěkná, nemáte fotku celé šály? :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (F)
holatko 18. 9. 2010, 15:25
@knedlis Marti, já jí teprve dělám ,-) ,-) ,-) . Je to podle šálky z nextu. Tu sice doma máme *-), ale do návodu jí nechci dávat. Až dodělám tu svojí, tak jí určitě vložím (F) (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie