Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 173 návštěvníků)

Jak na patinovanou kuchyň

0.0
Jak na patinovanou kuchyň

Postup

Tak maminky, které jste se mě ptaly, jak z původní kuchyně lamino udělat patinovanou kuchyň, zde je stručný návod......času je málo, tak snad to půjde pochopit a pomůže Vám to ve Vašem snažení :o)

Tohle jsou výrobní nástroje - široký štětec (tenhle má 75mm) s jemnými štětinami a cca 1cm široký proužek ustřižený z molitanové houbičky nebo i obyčejného molitanu, přeložený na půl a volné konce sepnuté kolíčkem.....

Toto jsou výrobní prostředky :o) Obojí koupené v OBI, bílý syntetický lak (hedvábně matný, zpvu byl asi 3dny lesklý, což mě dost štvalo, ale když pořádně uchnul, opravdu je krásně matný) a Balakryl odstín palysandr....

To je přesné označení toho bílého syntetického laku....

Tak nástroje máme, barvy taky a teď jdeme na to.......Nejprve vše natřeme syntetikou. Důležité je všechno důkladně odmastit ředidlem a pak lehce zbrousit jemným smirkovým papírem, pak očistit od prachu a natřít. Já natírala obyč. militanových válečkem 10cm širokým i ty reliéfní plochy. Ta syntetika je hodně o trpělivosti, chce to tak 3 vrstvy, které schnou každá min. 6 hodin. Já si všechny dvířka a šuplíky vynosila ven a to, co se muselo natírat doma tak smrdělo cca 1 den a pak jsme si buď zvykli :o)) nebo už to tak nesmrdělo, šlo to vydržet, protože to bylo v létě a hodně jsme větrali..... A i doma a v létě nám to všechno schnulo víc jak 3 týdny, ještě po 14-ti dnech se do té bílé dal udělat rýpanec, za to když to řádně proschne, pak už drží jako beton :o) Což se o vodou ředitelných barvách říct nedá (ty jsou vhodné na dekorační věci, ale na takhle namáhanou část domácnosti určitě né). Kolikrát se 2-leté dceři podařilo přirazit židličku až na spodní dvířka a barva se neodloupla......to jen tak na okraj :o)
Pak se pustíme na tu PATINU....namočím malinko houbičku do Balakrylu, přebytečnou barvu ještě otřu do papíru, tak aby na houbičce zůstalo jen malé množství barvy a pak přetřu postupně všechny hrany na dvířkách......

....jak přetřu hranu, hned vezmu ten široký štětec a vytírám barvu z té hrany do prostoru (pouze v jednom směru - tedy buď ze zhora dolů nebo ze spodu nahoru, nikdy né křížem tedy nikdy né zleva do prava nebo obráceně). Směr, kterým jsem vytírala barvu z jednotlivých hran jsem naznačila na fotce červenými šipkami....pak už můžete jen trošku zvýraznit rohy tím, že opět namočíte houbičku do Balakrylu, vytřete ji a přejedete s ní ty rohy jak vnější tak vnitřní. Ta patina je opravdu velmi jednoduchá a rychle hotová a výsledek stojí za to :o)) Jinak určitě pište, ráda Vám ve Vašem snažení pomůžu....jen mějte trpělivost....nejsem na PC denně....tak TVOŘENÍ ZDAR a PATINĚ ZVLÁŠŤ!!!!!!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Safra 2. 12. 2010, 10:43
to je nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
skalik 2. 12. 2010, 8:45
Tak tohle je bomba (Y),to jsem ještě neviděla :-o. To je taková nádhera,až mi brada spadla |:o)
Schumi 2. 12. 2010, 8:36
(Y) (Y) (Y) (Y) Absolutně fantastická proměna kuchyňky - a moc krásně napsaný návod (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
MANAMI 2. 12. 2010, 8:36
No to jste super hvězda a moc se Vám to povedlo. Kuchyň je nádherná a musíte mít úžasný pocit ze své práce. Tleskám a gratuluji ! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie