Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 243 návštěvníků)

Jednoduchý motýl

0.0
Jednoduchý motýl

Postup

Vkládám návod na jednoduchého motýla. Snad to bude z fotek čitelné. Začíná se uprostřed ŘO, a pak jakoby do kruhu. Myslím, že všichni, kdo háčkují, to pochopí. Kdyby ne, tak se klidně ozvěte. Poradím vám. Tělíčko a tykadla háčkuju až na přišitého motýla. Můžete i vyšít. Záleží na vás.

Tak ať se vám podaří :-)

Toto je hotová 1. řada. Začínáme 5 ŘO (první ŘO uděláme trošku volnější, aby se do něho vešly všechny ty DS). Kdo je zvyklý začínat kroužkem z ŘO, tak si udělá kroužek a pak 4 ŘO. Pak uháčkujeme do prního (vetšího) ŘO nebo do kroužku 3 DS, 1 ŘO, 3 DS, 1 ŘO, 3 DS, 1 ŘO a 1 DS nakonec. Máme prní řadu.

Potom práci otočíme a háčkujeme zpět. Zčínáme 3 ŘO a 3 DS pod ŘO předešlé řady. Potom uháčkujeme 10 ŘO a opět 3 DS pod to stejné ŘO.

Takto to teď vypadá. Je to horní křídlo. Potom vynecháme 1 následující DS předchozí řady a do dalšího DS uděláme 1 KS. Tím "připevníme" křídlo k tělu. Vynecháme další DS a do ŘO (nebo pod něho, je to jednodušší) uděláme 3 DS, 5 ŘO a opět 3 DS pod to stejné ŘO. Opět vynecháme 1 DS a do dalšího uděláme 1 KS. Máme hotové spodní křídlo.

Teď opět vynecháme 1 DS a pod další ŘO uděláme 3 DS, 5 ŘO a opět 3 DS. Vynecháme 1 DS a do dalšího 1 KS. Máme hotové druhé spodní křídlo. Vynecháme 1 DS a pod další (poslední) ŘO uděláme 3 DS, 10 ŘO a opět 3 DS. Máme hotové druhé horní křídlo a tím i 2. řadu.

Opět práci obrátíme a rovnou začneme křídla obháčkovávat DS. V mém případě jich bylo na horním křídle 19. Pak vynecháme 3 DS předchozí řady a do následujícího KS uděláme znovu KS. Potom začneme obháčkovávat spodní křídlo DS. U mě jich bylo 11. Záleží jak silnou máte přízi a jak velký háček. Zkrátka aby křídla byla hezky vyplněná. Opět vy necháme 3 DS a do KS uděláme další KS. Potom pokračujeme opět 11 DS, KS, 19 DS a pevným okem na konci 3. řady. Motýl už je skoro hotový.

Teď už práci neobracíme, ale budeme obháčkovávat celého motýla řadou KS. Začínáme 1 ŘO a pak už záleží na Vás kolik krátkých sloupků uděláte, aby motýl byl hezký a nekroutil se. U křídel háčkuju do každého DS 1 KS akorát u prostřeního DS ( v mém případě 10. DS u horního křídla a 6. DS u spodního křídla) háčkuju 3 KS. V podstatě se ani tato řada KS dělat nemusí, ale křídla jsou pevnější. A je hotovo

Takto vypadá hotový motýl. Stačí vyšít nebo uháčkovat tělíčko. Já to dělám až po přišití na čepku. Tak snad už tento upravený návod bude srozumitelnější. Ten prní nákres jsem dělala v rychlosti a zpaměti. Tak ať se Vám podaří a moc u návodu nenadáváte, jako já, když se mi nedaří :-)

Snad se v tom vyznáte :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Zuzana Chramostová 29. 3. 2011, 9:24
Zdravím a přidávám se k předchozímu komentáři... taky jsem to zkoušela a po kruhu nevím jak dál.. Nejsem úplnej začátečník, ale tohle jsem fakt moc nepochopila, byť je v názvu slovo jednoduchý :-$ Straaaašně moooc budu ráda za pomoc :)) předem děkuji Zuzka
JiBu 3. 4. 2011, 17:46
@Zuzana Chramostová Upravila jsem návod na motýla, tak snad už to bude srozumitelnější. (L)
Zuzana Chramostová 5. 4. 2011, 7:47
@JiBu Zdravím a moooc děkuji. Už to chápu :) jarní výzdoba je díky těmto motýlkům skvostná (clamp) Zuzka
JiBu 30. 3. 2011, 14:27
@Zuzana Chramostová Ten motýl se háčkuje jakoby v kruzích, které se ale na konci nespojí, ale práce se otočí a háčkuje se zase zpět. Možná to vypadá složitě, ale je to opravdu snadné. Jak už jsem psala, zkusím to nakreslit líp. (L)
kevinecka 28. 3. 2011, 21:52
*-) prosím o radu (L) ta druhá řada se háčkuje zpět ? zkouším dokola ale nemůžu na to přijít okud kam ,-) nějak to háčkování z těchto kreslených předloh nechápu :-o
JiBu 3. 4. 2011, 17:47
@kevinecka Upravila jsem návod, tak snad to teď bude strozumitelnější. (L)
kevinecka 16. 4. 2011, 13:48
@JiBu super (Y) díky (L) už mám uloženo...beru háček.... a jdu na to (radost)
JiBu 30. 3. 2011, 14:38
@kevinecka Ano po první řadě se práce otočí a háčkuje se jakoby zpět. Uděláte 3 DS, potom hned 10 ŘO a další 3 DS do toho stejného oka. U spodního křídla se dělá místo 10 ŘO jenom 5. Další řada se opět otočí a vpodstatě se obháčkovávají křídla dlouhými sloupky. Asi ten nákres není moc srozumitelný, pokusím se ho časem vylepšit. (L)
LenHav 26. 3. 2011, 18:17
Neměla byste fotku hotového motýlka? Jen pro představu, jak vypadá uháčkovaný :-$ díky moc (L)
JiBu 3. 4. 2011, 17:49
@LenHav Upravila jsem návod na motýla a vložila i fotku hotového. Tak se mrkněte, jestli chcete. (L)
aqua33 28. 3. 2011, 10:57
@LenHav Leni, taky na to koukám, že je to skoro ten samý jak vložila Adél :-)
JiBu 26. 3. 2011, 19:14
@LenHav Je to ten růžový motýl na bílé čepici v mém albu, coste se na něho dneska ptala. Ostatní motýlci na mých čepkách jsou také podle tohoto návodu (kromě toho nejstaršího), akorát trošku přizdobení. J.
Zrušený účet 26. 3. 2011, 18:55
@LenHav Leničko, to je skoro to samé, co mám ve fotkách já, koukněte mi do rodinných, je tam nákres i hotoví motýlci :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie