Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 46 návštěvníků)

Náramek - twisted herringbone spirála

0.0
Náramek - twisted herringbone spirála

Postup

Zdravím všechny umělce a umělkyně na MB,
jak sami uvidíte, rybí steh má skutečně mnoho využití. Promítl se nám do zvonečkových náušnic a kdo vyzkoušel i můj návod na jednoduchý herringbone náramek, tak pro něj tenhle bude hračka :) Tento náramek není složitý technikou, ovšem je trošku časově náročnější. Nicméně výsledek stojí za to, nemyslíte? :)
Je doufám jasné, že místo náramku si můžete udělat náhrdelník nebo i malinký prstýnek :)
Popisky jsou buď přímo na fotografii, nebo vedle.
Pokud by bylo něco nejasné, ptejte se a ptejte se :)
Už teď se těším na Vaše barevné variace, se kterými se doufám podělíte :)
Přeji pěkné tvoření.

PS: Kdybyste měli nějaký požadavek nebo přání na návod něčeho, co neumíte nebo čemu nerozumíte, tak se zkuste zeptat, vytvořím Vám návod.

Zde je všechno, co budete k tvoření potřebovat. Jsou tu korálky, bezbarvý lak na nehty, jehla a vlasec. Já používám velice tenký vlasec, je jak vlas, má 0,16mm a je pevný. Věřím, že kdo má zkušenosti s nymo nití, využije tuhle možnost, to záleží na vás. Délku si zvolte tak, aby se Vám dobře pracovalo, ale jde to zvládnout i bez navazování. Jehla je skutečně velkým pomocníkem. Není to ani jehla korálková, je z šitíčka, je hrozně malinká. V podstatě jde jen o to, aby prošla korálkem, a to nejmíň dvakrát. Stejně tak i vlasec nebo nit. Zapínání jsem zvolila šité, ale Vy si můžete zvolit jakékoliv, třeba oblíbené americké :)

Jen chci ještě ujasnit, že barvy si můžete zvolit jakékoliv, klidně 6 různých nebo 3 dvojice jiných barev, to záleží na Vás.

...

...

...

...

Prosím omluvte chybu v popisu, místo modrých korálků mají být samozřejmě zelené, nevím, na co jsem myslela :D

...

...

..

Takhle se nám bude postupně spirála tvořit a kroutit. Musíte být trpěliví, nebude to hned.

...

...

Rychlík Martina J. (Janečice) ID 191209 vytvořila krásný náramek :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

sykorkaiva 9. 3. 2012, 18:11
Velmi prosím umím tuto spirálu trochu se 4 korálky a zkoušela jsem tvojí ale bohužel se vždy zaseknu mezi kroky asi 5,6 a nevím jak dál mohla bych tě poprosit o nějaký podrobnější popis na můj mail? sykorkaiva@email.cz děkuji moc Iva
elian 2. 10. 2011, 20:39
Znovu nádherný náramek,ale dost složitý, tedy pro mě, proto nechápu u šestého obrázku patří navlékneme modré korále *-) nějak jsem se do toho zamotala prosím pomoc
Ťapička 2. 10. 2011, 20:53
@elian Pavli, děkuji za upozornění a zároveň se omlouvám. Samozřejmě tam mají být zelené korálky, nikoliv modré, z obrázku je to snad patrné. Hned pod obrázek napíšu opravu. Ještě jednou díky... ,-)
elian 3. 10. 2011, 11:20
@Ťapička děkuji to asi ty modré šipky,chtěla jsem se jenom ujistit na fotce to je jasné, taky se omlouvám (F)
Rada99 1. 10. 2011, 16:17
Danielo, jste moc šikovná. S korálky teprve začínám, tak se zase u vás objevím. Díky Radka.
Ťapička 1. 10. 2011, 18:34
@Rada99 Raduško, děkuji za slova chvály. A vítám Vás do korálkového světa, které se určitě i pro Vás stane naprostou drogou. A kdybyste chtěla pomoci, zeptejte se, udělám Vám klidně fotopostup, když si nebude vědět rady :) Přeji moc úspěchů a určitě se pochlubte jakýmkoliv dílkem :) (F) (F) (F) (F) (F)
ZdeniR 1. 10. 2011, 15:43
dobrý den úžasná šikovná paní Danielo, můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi jednoduchou šitou spirálou (viz. jeden z Vašich předchozích návodů) a touto twisted herringbone spirálou? kterou byste doporučila pro začátečníka? abych řekla pravdu, té jednoduché rozumím, ale tady se maličko ztrácím... obě jsou krásné, rozhodně díky za návod. a také by mě zajímalo, jestli jsou tyto spirály pružné? nebo třeba ta háčkovaná? ještě jednou díky za super návody a inspirace. zdravím na moravu!
Ťapička 1. 10. 2011, 18:46
@ZdeniR Zdeničko, děkuji za kompliment :) Rozdíl mezi těmito spirály není příliš velký, jen ten vzor spirály je trošku jiný a ta technika je trošku odlišná. Oba jsou jednoduché a když jsem vytvářela návod, tak jsem oba dělala poprvé. U "twisted" je horší začátek, 4 počáteční řady se dělají jinak než zbytek, ale těžké to rozhodně není, jen u prvních 5 řad to chce pozornost, pak si nemusíte nic hlídat. Ten steh je hodně podobný jako u mých náušnic zvonečků, kdybyste ho chtěla trochu natrénovat. Ale zvládne to skutečně každý, i ten, kdo s koráky začíná. Twisted je také časově náročnější, je to větší piplačka. Jednoduchá spirála se mi šila lépe, je to totiž rychlejší :) Takže bych Vám doporučila začít s ní. Háčkovaná spirála je ale stejně mou nej...co nevidět by mi měl vyjít návod na jinou háčkovanou spirálu, která je hotová za chvilku, určitě sem dám odkaz. Co se týče pružnosti, tak záleží, čím šijete. Nikdy jsem nedržela v ruce všemi oblíbenou Nymo nit, takže nevím, jak je pružná, vlasec trošku pružný je a příze v podstatě také. Nicméně, když chci celošitou spirálu, tak šiju jen do té doby, dokud není dost dlouhá po celém obvodu zápěstí. Dá se to krásně natáhnout na ruku, u háčkovaného náramku se vůbec nemusíte bát, že byste přízi roztrhla, uvidíte, jak se to háčkováním zpevní. Ale někde jsem četla, če se dá háčkovat i s pruženkou, ale s tím zkušenosti také nemám. Snad je odpověď dostatečná, klidně ještě dovysvětlím :) Korálkování zdar (F) (F) (F) (flower) (flower) (flower) (flower)
ZdeniR 1. 10. 2011, 19:31
@Ťapička děkuji moc moc moc!!!
čarotvůrce 29. 9. 2011, 5:53
Super! Kde najdu Tvůj návod na jednoduchý náramek? (Y)
Ťapička 29. 9. 2011, 14:29
@čarotvůrce Marti, v mých dalších návodech ,-) http://www.mimibazar.cz/navody.php?user=347493 (L) (L) (L) (L) (L)
miazmije 28. 9. 2011, 22:23
co znamená zasukujeme?
Ťapička 28. 9. 2011, 22:56
@miazmije Ajajaj, moravština ,-) , prepačte, Zuzanko, znamená to zauzlujeme ,-)
JANUSA12 28. 9. 2011, 22:15
Moc pěkný - přímo nádherný :-) zkusímho také, jen nevím jestli to zvládnu, přijde mi to nějaké složité :-$
Ťapička 28. 9. 2011, 22:57
@JANUSA12 Děkuji, Janičko,rozhodně ho zkuste a kdyby nešlo, napište, klidně Vám to nafotím jinak. Držím pěsti (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F)
MazelBoruvka 28. 9. 2011, 18:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
Ťapička 28. 9. 2011, 22:58
@MazelBoruvka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (F) (F) (F) (F) (K) (K)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie