Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

Pletené maxi vejce s překvapením

0.0
Pletené maxi vejce s překvapením

Postup

Letos jsem si řekla, že si trochu pohraju a udělám něco netradičního pro ty naše rošťáky. Tak jsem vytvořila toto. Možná se bude i někomu líbit a dá se inspirovat. Co potřebujete? Papírové ruličky, lepidlo, nůžky, Velkou formu vajíčka, balonek a provázek, nemáte-li barvené ruličky tak ještě barvu a štětec a něco na dotvoření - př. ubrouskovou technikou... A nějakou tu "nádivku" - bombony, hračku, co vás jen napadne, že by se mohlo líbit. Já ještě nemám dozdobené, to budu dodělávat určitě na poslední chvíli, ale foto vložím, jak bude hotovo.

Začneme tím, že si vezmeme 8 dlouhých ruliček a dáme přes sebe 4 a 4 ruličky

Založíme jedenu ruličku a začneme oplétat přes 4 nahoru a dolů - plátnová vazba - ta nejjednodušší

V další řadě pruty rozdělíme po 2

V další řadě pruty rozdělíme po 2

A pak už jen po 1 ruličce.

Připevníme provázkem formu - polystyrenové či jiné velké vejce a oplétáme. POZOR, budete-li používat tuto plátnovou vazbu, pak vždy na konci každé řady to musíte "ošidit" a nedávat přes 1 ruličku, ale přes 2, jinak vám to nebude vycházet.

Když dojdeme do míst, kde se vejce začíná zužovat, formu vyndáme a vložíme balonek, nafoukneme, zavážeme a doplétáme. Šikovnějším bude možná stačit jen ten balonek - bez té formy, ale já potřebuji k začátku něco pevného a s balonkem mi to prostě nešlo.

Před ukončením dáme "nádivku" - budete-li ještě natírat,tak jako já, dáme nejdříve sáček a do něj co libo.

Celé uzavřeme - já to udělala tak, že oplétací ruličkou jsem to celé stáhla a konec přilepila, aby to nepovolilo. Pak tam dám velikou mašli (asi) tak se to celé schová

Pak už stačí jen natřít libovolnou barvou - opatrně, aby nenateklo té barvy dovnitř moc - já dala bílou s tím, že použiju ještě ubrouskovou techniku. Bohužel jsem nenašla žádný vhodný ubrousek, tak hotové dílo vložím později. Prozatím vkládám jen toto. Na dotvoření se meze nekladou :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

malekote12 9. 5. 2015, 11:13
taky mi přijde škoda to plnit a pak ničit, abych se dostala k té mlsce. to radši naplnit něčím, aby to pak bylo jako štěrkátko a natřít nějakým baby friendly lakem :) (Y)
danca60 9. 5. 2015, 18:22
@malekote12 Našim (Z) (Z) to bylo úplně jedno, že to zničí, hlavně že se nadlábnou ,-), jen jeden byl opatrný, vyndal a zase si to zavřel a schoval...Jinak švagrovce se nápad moc líbil a budu jí dělat obří vejce jako dekoraci. A štěrchátko ja také prima (flower)
Lekiri 2. 4. 2015, 10:51
A jak se dostat dovnitř? *-)Přijde mi těžko dostupné a bylo by mi líto zničit nazdobené. Jako dekorace |:o) Lenka
danca60 2. 4. 2015, 16:15
@Lekiri Našim (Z) to líto určitě nebude - naopak - ,-) ale jinak stačí nahoře neplést úplně nahoru a svázat jen provázkem, pak stačí rozvázat vyndat a znovu zavázat a schovat :-$
sieta 1. 4. 2015, 11:46
To je pěkný nápad (Y)
Honey66 1. 4. 2015, 11:19
supe nápad, to bych mohla ještě stihnout. (Y)
Leitz 1. 4. 2015, 10:28
Super napad (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie