Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 28 návštěvníků)

Kabelka žabka

0.0
Kabelka žabka

Postup

Háčkovala jsem z Katky háček 3,oči a vyšitá pusa a řetízkové ucho(držadlo) jsou z Madlenky-trochu jako Camilla-prostě ze zbytků.Katky jsem spotřebovala trošku víc než jedno přadýnko.
Ještě potřebujem zip do barvy,délky asi 1/3 obvodu kabelky-podle Vámi zvolené velikosti
Návod na řetízkové provlékané ucho asi vložím zvlášť,je bez těch klíčových koleček,to mi přišlo hodně těžké(jako na váhu,ne na výrobu ).
Nefotila jsem úplně všechno,kdyžtak poradím.

Háčkujeme klasický hexagon-začátek do stahovacího oka 6 krátkých sloupků,pak rozháčkovat další řadu na 12,další na 18,další na 24 vždycky ve vršku šestiúhelníka.Pokud budete háčkovat do spirály,označit začátek řady,pokud klasické kruhové řady,ukončujeme každou řadu pevným okem a začínáme jedním řet.okem-asi nemá cenu tady moc vysvětlovat,kruhových placek tu je milion.já háčkovala až do počtu 120ok-takže 20řad krátkých sloupků,a dost hustě,abych nemusela do kabelky dělat podšívku.Pokud použijete silnější přízi,určitě to bude míň

poslední řadu obvodu háčkujeme jen do zadní nitky,vyjde nám tam taková konturka,kvůli dalšímu vyšívání a přišívání.Ale nemusí to být,klidně jen pokračovat v řadách krátkých sloupků,už bez přidávání

Šířka kabelky je na Vás,musíme vytvořit prostor pro zip,takže poslední dvě řady háčkujeme jen do dvou třetin obvodu.Tdy záleží,jestli chcete mít zip uprostřed boční strany kabelky,nebo víc při zadním okraji-já mám spíš vzadu,takže na zadním dílu jsem dělala jen dvě řady obvodu bez přidávání a pak už ty 2/3 krátkých sloupků na zip.

Takhle vypadá zadní a přední díl,teď je sešijem,nejlíp jen za jednu nitku,aby tam nevznikl moc vystouplý šev.já jsem první kabelku dělala zadní díl jen placku a přední díl s bokem a prostorem na zip,ale pak se mi zip na tu kulatou část špatně přišíval,takže doporučuju spíš takhle

Uháčkujeme papulku-přikládám náčrtek,začneme na 12 řetízkových ok a zpátky 12 krátkých sloupků,a pak háčkujeme do spirály a přidáváme tak,jak jsem nakreslila-je to jen přibližné,v každé kruhové řadě přidáváme krom dvou prvních řad po dvou krátkých sloupcích na každé kulaté straně,a ještě ve 3 řadách podle obrázku na spodní straně pusinky přidáme pár oček,aby se nám ta pusa ttrošku stočila jako do úsměvu.A opět stejné háčkujeme až do potřebné šířky,a pak ještě pár řad bez přidáváni,aby papulka měla trochu objem.Snad je to srozumitelné,líp to asi popsat neumím,z obrázku je to snad jasnější

tady je náčrtek,nepřidávala jsem úplně přesně nad sebou,vždycky po dvou kr.sl. na každé straně,aby se tam nedělal šev-tak nějak od oka,ono se to pak tím vycpáním hezky vytvaruje
A pod pusinkou pár sloupků navíc,a hned se bude žabka smát,jak se pusa zkroutí nahoru

Takováhla by měla vyjít mistička,tu přišijeme až k té horní konturce a do stran jak Vám to vyjde,necháme malou dírku a vycpem mikrovláknem,nebo vatelínem,nebo čímkoli co neproleze úpletem :o)-a došijem a zakončíme

Uháčkujeme oči-já mám z madlenky a z dvojité Katky,nákres dodávám,ale asi zbytečně,prostě dvoubarevná kulička,může být i klidně větší,než mám já nákres
Bílé nebo zelené příze necháme na začátku dost dlouhý kus,aby se tím pak oči přišily a nemusela se stříhat a začišťovat další nitka

oko

na hotovou vycpanou papulku vyšijeme pusu-já mám dvě řady řetízkového stehu,z Madlenky

Pusina zboku,a místo pro zip

Všijeme zip

Nejlíp zadním stehem do těch posledních řetízkových ok v řadě

Přišijeme oči někde na rozhraní vycpané pusiny,jak se Vám budou líbit,a uděláme střed oka-já mám jen kolečko rozháčkované z 6 krát sloupků na 12,může tam být klidně třeba knoflík nebo takové to oko z umělé hmoty,co se v něm koulí černé kolečko-já to moc neumím lepit a holky všechno oštipují,tak to mám raději všechno bytelně přišito :o)

Zboku

Přední i zadní nohy háčkujem jako tunýlek,já mám nohy na 16KS a ručky na 12KS,pořád do spirály dokola až do požadované délky-ručky trochu kratší.

každou končetinu na závěr sháčkujeme naplacato,takže nožky budou končit 8 krátkými sloupky a ručky 6KS,na to naháčkujeme 4 prsty-na nožičky do každých dvou KS,na ručkách krajní rozháčkujem na dva.Prstíky s kuličkou jsou ze 4 řad dvojitého řetízku,chtěla jsem to tu popsat,ale najdete asi na 100místech,a když se Vám nebude chtít pátrat a neznáte to,stačí udělat jen řetízek a pak po kuličce polodlouhé sloupky zpátky,aby nebyl prstík moc tenký.

Tohle je konec prstu z dvojitého řetízku-na konci uděláme jeden nopík,viz obrázky

poslední oko trochu povytáhnem,aby kulička nebyla moc zdrclá.Pak uháčkujem oko,nahodíme ,uháčkujem oko,nahodíme,vše necháváme na háčku,já mám nopík ze sedmi takovýchhle nahození,záleží na přízi

naberem přízi

protáhneme skrz bambulku

stáhnem pevným okem a háčkujeme zpět po prstíku,a začnem další

takhle

já mám zpátky 4 KS

hotová ťapka

Posbíráme po bytě všechny tlapky,co nám děti odnesly a navlíkly na Barbíny a vycpaly korálkama,jednu uháčkujem znovu,protože není k nalezení-tento bod odpadá u těch,které rozumně tvoří v noci.A přišijeme na tělo žabky-nožičky v místě kontury na spodní okraj,ručky na bok někde pod konec zipu,položíme tak,aby dlaně směřovaly dopředu.

Přišijeme k ručkám řetízkové ucho kabelky-takhle

Návod na ucho vložím zvlášť,už mi ten návod přijde příšerně dlouhý

První žabička od rychlíka Markéty :o)

A jedna krásně barevná od Dadky S.Moc dík za fotku!

další žabí kámoška od Denisky-prý vypadá jako Rákosníček :o))-tak proč ne,hlavně když se majitelce líbí,že jo :o)

Žabička od trojčátkové maminky Markéty,tentokrát jako pouzdro na pastelky-a prý se dočkáme ještě dalších variant,tak jsem zvědavá,a třeba by to zasloužilo i samostatný návod :o))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

hkac 7. 10. 2011, 8:41
dendy0005 24. 7. 2011, 9:50
(hello) děkuji za parádní návod my máme tuhle http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3679076 i když mě ta moje spíše připomíná Rákosníčka,ale malá je velmi spokojená je v tom úžasném věku,kdy se jí líbí téměř všechno (L) (L) (L)
milasecek 24. 7. 2011, 21:59
@dendy0005 Ále,to spíš Rákosníček vypadá trochu jako žaba,ne? ,-)Kéž by jim to nadšení ze všeho vydrželo i přes pubertu,co? ,-)
Zrušený účet 18. 7. 2011, 19:55
Děkuji za super návod (clamp) (F) (clamp) ,také jsem se pustila do kabelky a tady je výsledek :-) :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3671202 jen jsem jí udělala trošku menší a s podšívkou - i tak si myslím, že žabka budeš větší než dcerka ,-) ,-) dostane jí k narozeninám, tak jsem zvědavá, jaká bude reakce :-) :-). Ještě jednou děkuji za návod (F) (F) (F).
milasecek 20. 7. 2011, 17:24
@ Dáši,však dcerka doroste,naše Johča je s tím ochotná chodit i ve dvaceti-ona je žábama kapku postižená ,-)Žabulku máte krásnou (clamp) (Y),fotku už jsem šupla do návodu (flower)
jeremy 18. 7. 2011, 8:15
Skvělé a ftipně popsané, moc děkuji za návodík a s těmi d+tmi je to fakt koukám, všude stejné...já taky když "dortuji nabo háčkuji" a ohlídnu se zpět do "herny" od linky, tak mně vždycky trefí z toho pohledu...uklízení pak nebere konce... (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)Ještě jednou díky za návod...a určitě si počkám na návod jak na ty uši... (Y) (Y) (Y)Díky. J. (F)P.S. potřebovala bych ještě, prosím, vysvětlit ten dvojitý řetízek...zadala jsem si to do vyhledávače a nic mi to nenašlo, díky moc...
milasecek 20. 7. 2011, 14:35
@jeremy Dobrý den,omlouvám se moc,že se ozývám až teď,měla jsem tu poruchu.Pusťte si začátek návodu na muff.čepičku,hned tam je ten dvojitý řetízek.Předtím jsem to někde našla zvlášť,ale teď se mi to taky nedaří.myslím,že to tu měl i někdo z MMB,ale na tom videu,co Vám píšu odkaz,je to absolutně přehledně a srozumitelně,u když anglicky.Snad Vám to takhle bude stačit (hello)koukám,že ten odkaz je šíleně dlouhý,ale funguje http://crochet-mania.blogspot.com/2010/01/how-to-crochet-cupcake-hat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FKpXz+%28The+Art+of+Crochet+by+Teresa%29&utm_content=Google+Reader
jeremy 21. 7. 2011, 10:49
@milasecek Díky moc, vyzkouším, návod je super, díky. ,-) (F)
milasecek 21. 7. 2011, 11:51
@jeremy Budu se těšit na obrázek. (P)Ať se daří (F)
Dasa27 17. 7. 2011, 13:01
perfektna je, uplne originalna! :-)
Žofička 16. 7. 2011, 13:41
Do do toho se určitě do vánoc pustím, je to úžasné. Přesně jako pan Kwak mojí dcery, bude z toho hotová. Díky za super návod (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
SVEJCEK 15. 7. 2011, 21:20
|:o)hurá mám hotovo Ještě jednou díííííík za návod (L)
milasecek 25. 7. 2011, 13:49
@SVEJCEK Markéto,dík za další fotku (P),už je tam (L).Budu vyhlížet ten batůžek,a nejraději i návod k němu,když se Vám bude chtít (F)
kapinak 15. 7. 2011, 19:21
(Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
gabdusa 14. 7. 2011, 12:47
Tak tohle je uplna bomba :))) legracni, vtipne a jeste krasne. Diky (Y)
Juchanka 14. 7. 2011, 12:31
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) děkuji za návod, kabelka je úžasná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Gaaby 14. 7. 2011, 12:12
(Y) Nádherný návod a moc krásné žabky! (clamp) |:o) Je dobré, rozumně tvořit v noci, ale my, co už chodíme do práce večer usínáme s dětmi. (child3) A co takhle nějaká rada pro nás, co máme navíc zvědavou kočičku? (@) Já už bych asi žabí nožky nenašla ani na barbínkách. ,-) Spíš jen hromádku nití na kočičím škrabadle. (kocka) (smich) Snad to jednou taky zkusím. Děkuji za návod! (F) (flower) (L) (hello)
milasecek 14. 7. 2011, 13:58
@Gaaby :-)Tak pokud chcete radu,tak tou kupičkou na kočičím škrabadle bych vycpala žabí papulku,a nohy uháčkovat a hned přišít (@)-pak Vám kočinda šlohne rovnou celou kabelku [A]-pokud děti nebudou rychlejší (hello)
Mira10 14. 7. 2011, 10:37
Je úžasná,škoda že nemám trpělivost na tyhle věci (clamp)
milasecek 14. 7. 2011, 10:55
@Mira10 Však já to ,Mirko,taky tvořím po kouskách ,-)-ono to s prckama ani jinak nejde :^),sedět u něčeho i hodinu v kuse je luxus :-S A dík za pochvalu (F)
kunhutaB 14. 7. 2011, 6:35
ta je dokonalá (Y) (Y) tu musíme mít ,-) Ještě mě napadlo, že krom hračky by šla ve větším provedení použít i na batůžek. (Y) (Y) (Y)
milasecek 14. 7. 2011, 9:25
@kunhutaB Jasně,zkuste baťůžek,jen pak by se musel popruh napojit jako klasicky u baťohu a odpadly by ty držící se ručičky-jen by bimbaly dolů :-) Pokud se Vám zadaří,nezapomeňte na mě s obrázkem,jo? (P)
YILAN 13. 7. 2011, 21:12
Zabka vypada moc hezky... (Y) (Y) Byla by hezka i vycpana, jako hracka. Skoda, ze jsem leva, jak turecka savle +o(
milasecek 13. 7. 2011, 21:18
@YILAN To máte pravdu,hračku jsem zvažovala,ale při pohledu na stav našich plyšáků myslím,že takhle ji holky líp užijou [A]Jo,a na háčkování nemusíte být bůhvíjak zručná,jen to zkuste,třeba se budete divit :-$
SVEJCEK 13. 7. 2011, 19:52
Právě jsem si pořádně přečetla celý návod.Hlavně tu část¨¨posbíráme po byt쨨¨¨Sice rozumně tvořím v noci, (child3) ale ty moje (X) (child6) (X) ráno kontrolují co jsem vytvořila, takže pokud potřebuji 2 ruce dělám rovnou 4 :-D a večer ještě jednu dodělám. :-)Jsem ráda že to není jen můj případ.Děkuji ,potěšila jste mně. Markéta
milasecek 13. 7. 2011, 20:56
@SVEJCEK No,určitě je to všude stejné-tvůrčí maminka=tvůrčí děti,jeden šílený nápad za druhým-hodinu něco tvořím a půl dne pak uklízím,co zatím vzniklo za mými zády.Žabí nohy jsem sundávala z barbínek-to byl model možná na extra návod ,-)takže Markéto hlavně kliiid,že jo (L)
dendy0005 13. 7. 2011, 19:44
(clamp) (clamp) (clamp) jak ji malá viděla už otravuje,určo zkusím jsou nádherné,děkuji za parádní návod (L)
SVEJCEK 13. 7. 2011, 19:00
|:o) |:o) |:o)tak ty jsou dokonaléééééé. *-)jenom nevím co dřív , až je uviděj moje holky, asi budu muset všechno ostatní odložit
Zrušený účet 13. 7. 2011, 18:06
Dokonalé (Y) (Y) (Y)
Ruprechtka 13. 7. 2011, 17:11
|:o) |:o) |:o) |:o) Perfektní, koupím materiál a jdu na to. Super nápad a bezva návod. Díky za něj. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Lenka
milasecek 13. 7. 2011, 17:16
@Ruprechtka Leni,spotřebovala jsem trochu víc než jedno přadýnko Katky,ono jak se háčkuje krátkými sloupky,dost to ubývá,tak raději kupte trošku víc
nikča201 13. 7. 2011, 16:41
jééé ty jsou krásnéééééé (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (clamp) super návod!
milasecek 13. 7. 2011, 17:04
@nikča201 Niki,díky,holkám se taky líbí,už jsou čímsi nacpané ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie