Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 587 návštěvníků)

SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

5.0
SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g), 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

Postup přípravy

Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.
Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )
Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.
Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

Žloutky šleháme s cukrem

Přidáme vodu

Vyšleháme do hustší pěny

Opatrně vmícháme malou část tuhého sněhu z bílků

Postupně přimícháváme mouku

Nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu

Nalijeme do formy a pečeme v mírné troubě

Hotovo :o)

Nakonec ozdobíme jak je libo :o)

Poslední pečení - a pro inspiraci - krém 1 tvaroh ve vaničcce, 2 kysané smetany, 1 smetana ke šlehání - vyšlehaná pěkně do tuha, zlehka promíchat s vanilkovým cukrem (zde se opravdu vyplatí dát skutečně vanilkový a né náhražku) - forma průměr 30 cm, dvakrát prokrojeno, přes noc v lednici pěkně ztuhlo a ráno do zbytku krému přidána ještě jedna do tuha vyšlehaná šlehačka na zdobení, aby bylo pevnější (nerada používám ztužovače)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luccap 28. 7. 2011, 11:35
Tak jsem taky vyzkoušela (^) a jiný už nedělám... :^) (H) ,-) děkuji za receptík (L) (L) (L)
vilik77 20. 7. 2011, 17:14
Dobrý den korpus vypadá vynkající chci ho vyzkoušet jen jestl by jste mi mohla poradit když to potřebuju na formu průměr 28 jak s ingrediencemi Děkuji
katkajohny 17. 7. 2011, 9:11
Vypadá božsky (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) !
VercaS 6. 7. 2011, 6:53
naprosto nejlepší korpus jaký jsem kdy pekla! Děkuji za recept! (Y)
PavluskaK 6. 7. 2011, 14:01
@VercaS Děkuji.... a poděkování předám dál, manželově mamince, určitě potěší... :-$
Ťapička 2. 7. 2011, 13:37
děkuji za úúúúžasný recept, krásně se upekl :) (clamp) (clamp) (L) (flower) (flower)
kac82 27. 6. 2011, 11:21
Naprosto suprovej korpus na dort (Y) (Y) (Y)dělala jsem ho do formy o průměru 22 cm a bylo to akorát :-) jinej už nedělám (plaz) (plaz)
Dada34 20. 6. 2011, 15:41
(Y) :-) (Y) :-) (Y) :-)
Minutet 20. 6. 2011, 14:57
Dobrý den.Tak dnes jsem upekla a je to úplně první dort,který se mi opravdu povedl-krásně vysoký, nadýchaný a hlavně rovný. Teď čeká nazdobený v lednici na oslavence. Moc děkuji za supr recept
Axamona 2. 6. 2011, 20:18
Super korpus, užasně nadýchaný a lehoučký, zkoušela jsem i kakaovou verzi a taky supr (^) (^).Doporučuji |:o)
xevinkax 11. 4. 2011, 20:25
Naprosto vynikající - (Y) (Y) (Y) Nevěřila jsem, že to může být taková mňamka a tak lehká - je uplně jiný než s máslem a je opravdu jednoduchý [A]. Měla jsem ho 6 cm vysoký - pekla jsem v troubě na 150 stupňů asi 45 minutek a nemůžu si to vynachválit. Pořád nemůžu uvěřit, že jsem tam nemusela cpát máslo a prášek do pečiva - je to taková lehčí varianta a korpus je takový vzdušný - tleskááám (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji za recept |:o) |:o) |:o) Jinak dávala jsem vroucí vodu z konvice (jak se tu někdo ptal jakou vodu)
kamve 1. 4. 2011, 17:12
Dnes se mi poprvé povedl korpus (Y) (Y) (Y) (Y), díky Vašemu receptu |:o) |:o) |:o), za který moc děkuji (^) (^) (^)
dasadasa 2. 3. 2011, 19:11
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) Absolútne skvelý korpus, nemá jedinú chybičku - na prvý pokus bol úplne prekrásny, nadýchaný a chuťovo jedna báseň (zajic) (Y) |:o) Odteraz na piškotóvý korpus iný recept nechcem :-$ (H), mne ho deti (child9) (Z) zjedli samotný a musela som robiť ďalší ,-), aby (cinky) mal vôbec nejakú narodeninovú tortu ,-) ,-) ,-) ĎAKUJEM (L) (L) (L) za tento úžasne jednoduchý recept, chuťovo nebíčko [A] a jednoduchosťou kráľ medzi korpusmi (^) (L) (Y) Na margo chýbajúceho kypriaceho prášku len uvádzam, že voda v tomto recepte funguje ako kypridlo a keď sa dodrží presne popísaný postup, výsledok je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
karmala 6. 2. 2011, 20:47
(Y) (Y) (Y) NEJ ,NEJLEPŠÍ KORPUS A POKUD SE TO NĚKOMU NEPOVEDLO TAK ASI MÁLO VYŠLEHAL ŽLOUTKY DĚKUJI MOC ZA TENTO RECEPT (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (F) (F) (F)
apotheke82 6. 2. 2011, 20:41
Dobry den,recept s horkou vodou vubec neznam,ale vypada to super,chci se zeptat davate jen horkou vodou natocenou z kohoutku nebo ji varite treba v konvici a musi byt fakt varici?na jak dlouho a na kolik se piskot pece?
Amynka 31. 1. 2011, 22:28
Můžu poprosit, už tady jednou padla stejná otázka, ale bez odpovědi. JAKÝ cukr se má v receptu použít. Krupice, nebo moučkový. Moc děkuju (L)
MonikaPohu 7. 2. 2011, 19:00
@Amynka Zdravím, jestli můžu zodpovědět za aurorku, tak tam má psaný cukr KRUPICI. Ať se povede!!!!
dudeckova 27. 1. 2011, 19:33
Dobrý den,zaujal mě recept a chci zítra vyzkoušet.Moc nepeču,co tedy zznamená péci v mírné troubě?Cca nakolik?Děkuji.Vendula :-$
skeyne 27. 1. 2011, 13:18
Dobrý den dnes sem dělala tento korpus a povedl se výborně už sem zkoušela hodně receptů a vždy z toho vzniklo cosi beztvarého ale tento už budu dělat pořád :-) (F) (Y) (Y)
ZuzaM 23. 1. 2011, 20:53
Tak dnes jsem vyzkoušela váš recept a musím ho pochválit, piškot vyběhl krásně (forma průměr 26cm, výška piškotu víc než 5cm), je krásně nadýchaný, není suchý, ani drobivý, natož gumový. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^)
kattech 11. 12. 2010, 12:20
Výborný!!! (Y) Děkuji moc za super snadný návod na nejlepší piškoťák, co jsem pekla! (clamp) (clamp) (clamp)
(Gabriška) 20. 11. 2010, 7:11
Dobrý den Pavli (F) Dělám podobný recept, také BEZ KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU A BEZ HERY ,-) Mám ho od své 85-leté babičky a VŽDY se povede (Y) (Y)Sama ho dělám 14 let a nikdy jsem nedávala ani prášek , ani Heru ,-) Naskočí právě tou horkou vodou, která se zašlehává do žloutků (Y) (Y)A chutově je výborný (zajic) A že se někomu nepovedl-tak rozhodně to není receptem :-)Ten je v pořádku (clamp) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie