(recept
si oblíbilo 273 návštěvníků)
Koblížky pečené v troubě
Potřebné ingredience
:500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 žloutek 40 g cukru 50 g másla nebo hery špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Postup přípravy
Zpracujeme těsto. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
26. 2. 2018, 14:04
brzy zkusím
karma75
(upraveno)
25. 2. 2018, 14:57
Vyzkouším , vypadají nádherně a navíc s minimem tuku
jituneli
(upraveno)
20. 8. 2013, 21:12
Můžu říci, že jsou teda výborné ,tím, jak se na závěr namažou máslem a rumem, zvláční a jsou prostě k nakousnutí Za nás tedy za 1
Renča73
(upraveno)
9. 3. 2013, 8:09
Koblíčky jsou vynikající. Těsto jsem dala zadělat do pekárny a pak už jsem jen vykrajovala a tvořila koblížky. Všem a hlavně moc chutnaly. Jen se po nich zaprášilo. Určitě budeme dělat znovu.
zdenka54
(upraveno)
21. 2. 2013, 20:56
Dělala jsem dneska,zadělala v pekárně výborně se s těstem pracuje,je to za chvilku.Bylo jich 25 a byly moc dobré smažené dělám drahně let a podle rodiny supr,ale tyto jsou mnohem lepší.Nechápu některé komentáře,protože je přece nad slunce jasné,že pečené budou spíš "buchtózní"
Žanda2
(upraveno)
20. 2. 2013, 11:21
Dobrý den, dá se těsto ztadělat i v pekárně?Poměr všeho je asi stejný,jen místo droždí,sušené? Děkuji.Koblížky vypadají nádherně
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:21
také vyzkouším
Vladka Mat
(upraveno)
16. 2. 2013, 19:15
Opravdu vynikající
Koblížci
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:31
Chudák pravý koblížek Tenhle má s koblihou společnou jen podobu..nevylepšil to ani ten rum s máslem. Chuťově jen velmi průměrná buchta... Zítra musím rodině vylepšit chuť koblížkem smaženým
gabca30kk
(upraveno)
21. 2. 2013, 16:27
@Koblížci
Nevím kde" soudruzi " udělaly chybu ale nák se to nezdařilo Já se vracím ke klasickým smaž.koblihám
BB72
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:13
@Koblížci
Za mne rovněž...nic moc..průměrná buchta .Dělala jsem již loni a KLASICKÝ KOBLIH JE KOBLIH
Appletka
(upraveno)
16. 2. 2013, 15:56
@Koblížci
Ještě jsem nevyzkoušela, ale mám v plánu. Bohužel někteří smažené nesmí nebo nechtějí jíst smažené pokrmy
Michaela73
(upraveno)
16. 2. 2013, 11:27
Pravě jsem vytáhla první plech z trouby... ty jsou tak krasný Mam jich 30 ks. Chtěla jsem dát foto, ale je moc velké Dík za recept
Appletka
(upraveno)
15. 2. 2013, 0:01
Prosím, dají se udělat ze sušeného droždí? A kolik tam dát - celý jeden sáček? Díky za radu.
Evelyn123
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:00
@Appletka
Určitě jeden celý sáček. To je na 500 g mouky.
Zuzikk
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:29
chjo proč nemám doma droždí??? hned bych zadělala
carodejkaivka
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:28
tak jsem je dnes upekla .Jen jsem měla blbou marmošku,protože se mi vcucla do těsta , ale jinak byly úžasný a hned byly pryč
zuzica
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:00
Super koblížky ...před chvilkou vytažené z trouby 28 kousků a půlka už je pryč doufám, že jich zůstane pár ke snídani. Jen se nám nepodařili krásné koblížky, ale spíš otevřené perlorodky, ale nám to nevadí
Krámek pro radost
(upraveno)
11. 2. 2013, 16:07
vyzkoušené a hned zmizely super receptík i mamka která koblížky nejí si na nich pochutnala
jančawq
(upraveno)
10. 2. 2013, 16:55
Právě mám udělané těsto a čekám až vykyne jenom se chci zeptat, na jakou sílu mám těsto vyválet - 1cm? nebo kolik? Děkuji
Atlaska
(upraveno)
9. 2. 2013, 16:51
20 kousků
lakpip
(upraveno)
8. 2. 2013, 16:30
Včera jsem dělala koblížky podle Vašeho receptu a jsou opravdu bezkonkurenční, mňamóóózní . Děkuji za super recept. Lenka
elian
(upraveno)
7. 2. 2013, 18:03
Děkuji p.Julianě za odpověď.
petra.l
(upraveno)
7. 2. 2013, 16:08
Jsou vynikající