Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Nepečený dortík od tety Markéty :o)

0.0
Nepečený dortík od tety Markéty :o)

Potřebné ingredience

Úžasně jednoduchá a lahodná bleskovka! Není co zkazit :o)velký balíček piškotů Opavia ( jsou lepší než ty levnější, protože se jen tak nerozmočí ), 1 šlehačka, 3-4 kelímky zak. smetany ( celkem 600ml ), ovoce podle chuti - čerstvé, nebo kompotované, cukr podle chuti, granko na posypaní

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém : našleháme klasicky šlehačku a do ní lehce vmícháme zak. smetanu. Dosladíme podle libosti - toť vše :o)
Dno dortové formy vyložíme piškoty, navrstvíme 1/3 krému a poklademe ovocem. Celkem 3vrstvy piškotů a krému, kterým dortík zakončíme, a poprášíme Grankem. Dáme chladit do lednice, kde dort krásně behěm pár hodin ztuhne - já nechávám většinou přes noc. Hotovo :o)
Podobným způsobem se dá připravit i výborné Tiramisu :o)

Lze nazdobit stejně, jako klasický, pečený korpus - fantazii se meze nekladou :o)

Ještě boční detail

lentilkový mejdan :o)

další variace

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dadochovi 21. 4. 2009, 22:25
Mooooc Vás zdravím, recept se nám moc hodil a nápad s pečícím papírem taky :-) Dort jsem udělala s dcerou a pak večer ozdobila jako překvapení (Y) :-) (Y) :-) (Y) a překvapení se opravdu vyvedlo !!!! Fotku máme v albíčku :-) Mějte se krásně Lucka
paja1232 3. 2. 2009, 21:01
ahojky Luci dělám pořád nepečené dorty a je kumšt je zdobit. :-(Ale koukám že ten pečící papír ho krásně ozdobí (Y) (^).Bezva nápad.Chci se zeptat jak asi dlouho vydrží tem papír takhle pěkný aby se nerozmočil od krému. *-)Myslíte když budu zdobit večer že do odpoledne bude pěkný?
lucosek 11. 2. 2009, 12:47
@paja1232 Jé, Pavlínko, omlouvám se, až teď jsem objevila Váš dotázek - takže nevím, zda Vám moje zkušenost ještě pomůže? Ale každopádně myslím, že do druhého dne jedlý papír určitě bez problému vydrží (Y) Já dortík zdobím sice vždycky až těsně před oslavou, ale vždycky jej nějaký ten kousek zbyde i na další den, a barvičky jsou stále perfektní, ostré, a papír stále drží |:o) (flower) papa Lucka (hello)
lucosek 29. 8. 2007, 14:15
Za málo, Radko :-$ To já děkuju za pochvalu (F) (F) (F), patří hlavně mé milé švagrové, od které jsem receptík "okoukala" ;-) Nejsem zrovna rozená cukrářka, a tak mě tenhle moučník dostal právě tou jednoduchostí a přitom ještě mňam, mňam chutí (^) (PL) |:o)
Terezka1978 16. 8. 2007, 20:08
Lucinko, moc děkuji za super receptík na dortík. Udělala jsem ho synkovi k 1. roku na tzv. "rozpatlání" ;-) ;-) ;-) a nakonec ho byla veeeeelkáááá škoda, protože chuťově (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Recept koluje po celé rodině, takový měl Váš dortík úspěch (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ANEMIS 2. 7. 2007, 14:10
Vypadá to moc hezky. Jak budou narozeninky tak vyzkoušíme. (Y) (Y) (^)
lucosek 5. 7. 2007, 12:21
@ANEMIS Tak pak písněte, jak se dílko povedlo, Silvi :-$ Ale určitě se podaří, na tomhle dortíku je nejlepší, že není co zkazit a příprava je blesková (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie