(recept
si oblíbilo 213 návštěvníků)
Buchta (cuketa) - perník z cukety
Potřebné ingredience
400g na hrubo nastrouhané cukety,
3 vejce,
180g moučkového cukru,
1 vanilkový cukr,
2 dcl oleje,
2 lžíce kakaa,
1/2 lžíce mleté skořice,
300g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva.
Postup přípravy
Vše smícháme a dáme péct. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem, ale já dávám čokoládovou polevu.
A chutná celé rodině. Dokonce i dědovi, tomu ale neříkáme, že je z cukety. Kdyby to věděl, tak to už z principu nejí. Ale takhle ...
A chutná celé rodině. Dokonce i dědovi, tomu ale neříkáme, že je z cukety. Kdyby to věděl, tak to už z principu nejí. Ale takhle ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Luciášš
(upraveno)
21. 8. 2008, 19:06
zítra zkusím, vlastně je to jako náhražka za jablka.U nás taky nemůžu říkat, že je to z cukety
MajkaPos
(upraveno)
21. 8. 2008, 13:39
Naďi, moc chválím recept máme moc cuket a tak jsme zkusili perník a je vynikající
nadast
(upraveno)
21. 8. 2008, 0:02
Jsem ráda, že vám chutná. Je to opravdu rychlé. Ten prášek do perníku zkusím příště. Díky za tip.
reiku
(upraveno)
20. 8. 2008, 23:20
Taky moc chválím tento recept, perník je vynikajicí. Dostala jsem cuketu, tak se moc hodil. Děkuji za super tip
maxis
(upraveno)
20. 8. 2008, 13:18
Naďo, moc děkuji za tento recept, hned jsem vyzkoušela a je to rychlovka a perník je krásně vláčný. Cuketa naní vůbec znát , takže se nedivím, že to jí i ten Váš děda . Jen jsem místo kypřícího prášku dala prášek do perníku, polila čokoládou a posypala kokosem. Dělala jsem do teď z cukety jenom světlou buchtu, ale tahle je mnohem lepší. Takže moc díky Jana