Králík na smetaně a hořčici

Potřebné ingredience
1 králík (rozdělený na menší díly) nebo několik jiných dílů, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátků anglické slaniny bez kůže, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), máslo na smažení, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králičí díly obalit v mouce s pepřem a zbylou mouku rozšlehat ve smetaně.
V pánvi rozehřát tak 1 - 2 lžíce másla, přidat cibuli a opékat cca 5 minut. Poté přidat slaninu a česnek - opékat dalších 5 minut.
Obsah pánve přendat do hrnce, ve kterém pak budete maso dusit (já používám papiňák).
Na pánev dát znovu máslo a na něm opéct králičí díly ze všech stran do hněda. Opečené díly přendat do hrnce s cibulí a slaninou, trochu osolit, podlít vývarem (ten většinou nemám, tak dávám vodu a trochu bujónu nebo Solčanky), přidat hořčici a petrželku. Dusit na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Měkké maso vyjmout, přidat smetanu s moukou - povařit ještě asi 3 minuty, popř. upravit hustotu omáčky vodou.
Je to výborné - nejlépe chutná s bramborem, vařeným ve slupce.

Příprava.

Králičí díly obalit v mouce s pepřem.

Opečenou cibuli, slaninu a česnek přendat do jiného hrnce.

A může se dusit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu































































































































