Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Briošky pro kámošky:-)))))ala slaný závin z těsta na briošky....(TEDA JESTLI někdo ví co to briošky byly)

0.0
Briošky pro kámošky:-)))))ala slaný závin z těsta na briošky....(TEDA JESTLI někdo ví co to briošky byly)

Potřebné ingredience

Zákl.těsto-325g hladké mouky,140g měkkého másla(já použila tuk LIRA a super),2 vejce,3lžíce vlažného mléka,21g(půl kostky droždí)(já použila sušené rovnou do mouky a super),1lžíce moučkového cukru,1lžíce soli......

Postup přípravy

Droždí rozmícháme v mléce a necháme 30min kynout.V míse smícháme mouku,sůl,cukr,do středu rozklepnem vejce,přilijeme vykyn.droždí a uhněteme těsto.Postupně vpracujeme máslo a těsto necháme kynout .........asi 1 h(jestli lepí neva,po vykynutí nebude).Pak ho stlačíme do pův. velikosti a vložíme ve folii do lednice tak na 1-2 h.pokud ho nepoužijem vše ,vydrží v lednici týden,nebo lze i zamrazit....Dají se z něj dělat i bagetky,nebo jde i na sladko(bochánky s rozinkami)
Já plnila štrůdlík mletým masem které jsem smíchala s lžící plnot. hořčice,nakrájenými olivami,pepřem,solí....podsypala jsem to strouhankou,protože ml.maso pustí šťávu........a na to dala hermelín .Zabalíme,potřeme vejcem a upečeme 40 min na 150°c.........druhý jsem plnila anglickou,sýrem,cibulí ,paprikou,olivami a rozválený plát potřela protlakem a posypala oregánem.................!!!!!!!!!!Ale vše dle chuti.........

Zabalené těsto do lednice

štrůdly již v troubě .........40min na 150-180°C

To zbylo z dvojité dávky.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavlíkmacík 20. 12. 2009, 19:00
(Y) (Y) (Y)jasně, že to vím, máslové briošky k snídani, k předkrmu, na svačinu, namazané máslíčkem..z těsta se dělají takové malé bochánky a já na nich před pečením dělám křížek, jako na velikonočním mazanci..a závin určitě zkusím (jidlo) (jidlo)..díky za tip (L) (hello) (snehulak) (snehulak) (snehulak) (koule)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie