Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rissoto bianco (pravé italské rizoto)

Rissoto bianco (pravé italské rizoto)

Potřebné ingredience

Litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového) stačí z kostky 2 lžíce oliv. oleje Velká cibule nasekaná na jemno 2 stroužky česneku, nasekané najemno ½ řapíkatého celeru, nasekaného najemno 600g rýže arborio, žádné jiné 4dl bílého vína Sůl, pepř (může být i bílý) Máslo cca 70g, parmazán na jemno nastrouhaný cca 100g

Postup přípravy

Fáze1: Uděláme vývar a necháme horký. Do jiného hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek, cibuli a celer. Mírně smažíme cca 15 minut až to všechno změkne. Cibule…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety podle mojí babičky

Špagety podle mojí babičky

Potřebné ingredience

Slanina, 1 mrkev, 1 celer, 1 cibule, trochu masa (vepřové, kuřecí - co máte rádi, nebo co zbude), lžíce polohrubé mouky, šlehačka.

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přidáme nakrájenou cibulku a smažíme do zlatova, přidáme mrkev a celer, které si nastrouháme na hrubém struhadle. Po chvíli přidáme maso a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Potřebné ingredience

Italský dressing HELMANS (2-3 podle potřeby), uvařené těstoviny, nastrouhaný tvrdý sýr , brokolice, paprika, salátová okurka, cherry rajčátka, čínské zelí, italské bylinky

Postup přípravy

Vše nakrájíme (kromě rajčátek:-)) a smícháme. Nesolíme, dressing to kompletmě ochutí. Je to bomba a když se do toho přidá kuře, tak je to i oběd:-))

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka - rychlovka

Tuňáková pomazánka - rychlovka

Potřebné ingredience

Tuňák v oleji - kousky, 3 smetanita, lžíce másla, cibule, sůl, špetka sladké papriky.

Postup přípravy

Smícháme vše - jen vidličkou a už můžeme mazat na chlebík nebo na bagetu:-)

Zobrazit více...

Kategorie