Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá a moc dobrá buchta z podmáslí se švestkami a mandlemi

Rychlá a moc dobrá buchta z podmáslí se švestkami a…

Potřebné ingredience

6 dcl podmáslí, 35 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, vanilkový cukr, skořice, 25 dkg třtinového cukru, 1,5 dcl oleje, prášek do pečiva švestky, mandle (mouka i cukr je pouze orientační množství - cukr přizpůsobte vašim švestkám, pokud jsou kyselé, možno přidat a naopak; mouku upravte podle velikosti vajec a konzistence podmáslí)

Postup přípravy

1. Všechny ingredience smícháme.
2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe švestkama (půlené, vypeckované, hore řezem) a posypeme sekanýma mandlema.
3. Pečeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka s krevetami

Mrkvová polévka s krevetami

Potřebné ingredience

2-3 menší mrkve, Rama coulinaise, ovesné vločky (v poměru cca 2:1 ve prospěch mrkve - dávám od oka), kysaná smetana, zeleninový bujón, krevety (ideální jsou mražené vařené, loupané, spíše menší velikosti - cca 2 hrsti)

Postup přípravy

1. Mrkev oškrábeme a nasekáme na menší kousky (možno i nastrouhat, každopádně nemá smysl se s tím moc mazat, bude se mixovat).
2. Na Ramě osmahneme mrkev, po chvíli přidáme i…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a rozmarýnu

Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a…

Potřebné ingredience

cca 1/2 kg telecího maso (kýta apod.), 1 cibule, rama coulinaise, cca 1 dcl portského vína, cca střední 4 rajčata, brusinky (dávala jsem sušené - jiné nebyly - cca hrst), pepř, sůl, snítka rozmarýnu (množství je pouze orientační - vařím od oka stylem co lednice dá :-))

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno.
2. Na Ramě osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout.
3. Rajčata spříme a…

Zobrazit více...

Kategorie