Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
OŘÍŠKOVÉ TROJLÍSTKY

OŘÍŠKOVÉ TROJLÍSTKY

Potřebné ingredience

150g jemně mletých lískových oříšků, 50 celých lískových oříšků, 100g moučkového cukru, 1 celé vejce, 20 g strouhanky, pečící papír.

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto. Tvarujeme z něj malé kuličky, které dáme na plech, přičemž vždy tři spojíme k sobě a doprostřed vtiskneme celý oříšek.
Pečeme při MÍRNÉ…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
RUMOVÉ KULIČKY

RUMOVÉ KULIČKY

Potřebné ingredience

1/4kg dětských piškotů1/4kg ceresu,kdysi to byla IVA a dnes tuším zase ceres ( LUKANA )5 dkg kakaa2 celá vejce15 dky moučka cukr3 štamprlátka rumu

Postup přípravy

Piškoty se pomelou, pokápou rumem a přidá se vše ostatní. Rozpustíte si ceres a všechno zaděláte v těstíčko. Chvilinku necháte vychladnout a děláte kuličky a obalujete v kokosové…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
DOMÁCÍ BAYLEIS

DOMÁCÍ BAYLEIS

Potřebné ingredience

1/2 rumu ( 40%, lepší výšší procento, ale nemusí ), 2 slazená mléka Salka, nebo již se v obchodě prodávají hotová karamelová Salka v plechu, je to naprosto stejně chuťově, 1 pudink mandlový, 1/2 mléka, mandlová tresť

Postup přípravy

Salka uvaříme v uzavřených plechovkách, mírným klokotem 2 hodinky, na karamel. V mléce uvaříme klasicky pudink a necháme vychladnout v misce. Po vychladnutí, vrchní škraloup na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
FALEŠNÝ TATARÁK ( na topinky )

FALEŠNÝ TATARÁK ( na topinky )

Potřebné ingredience

2 ks vařených postrouhaných nebo rozetřených brambor, ½ kávové lžičky sladké a pálivé papriky, ½ kávové lžičky soli s čili kořením, 1 cibule nakrájená najemno, 2 stroužky česneku,
1dcl oleje (asi ), 3-4 lžičky kečupu.

Postup přípravy

Smíchat a mazat na topinky. Možno přizdobit okurkou, paprikou……..prostě co kdo má rád.
Dobrou chuť !!

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÁ PUDINKOVÁ POCHOTKA.

JABLEČNÁ PUDINKOVÁ POCHOTKA.

Potřebné ingredience

¾ kg jablek, ¼ l vody, 2 pudinky rozmíchat ve ¼ l vody, 6 lžíc cukru

Postup přípravy

Jablka rozvaříme ve ¼ l vody. Pudinky rozmícháme ve ¼ l vody a se 6 lžícemi cukru. Vlijeme do jablek a vaříme asi ještě 10 minut.
Masu vlijeme do formy vyložené…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
MEXICKÉ FAZOLE

MEXICKÉ FAZOLE

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo vepřové maso ( lepší je kuřecí ), anglická slanina, cibule, kečup, čilli, fazole ( buďto předem namočené , uvařené a zcezené a nebo pro rychlovku z konzervy. Všechny přísady tak podle oka a počtu strávníků. :o))

Postup přípravy

Orestovat na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, potom přidáme nakrájené maso na nudličky a restujeme až maso zbělne. Až je maso měkké přidat kečup a čilli, dle chuti…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KEFÍROVÝ ZÁKUSEK

KEFÍROVÝ ZÁKUSEK

Potřebné ingredience

2 sklenice hladké mouky, 2 sklenice mletého cukru, 2 sklenice kefíru, 2 pol. lžíce kakaa, 2 kávové lžičky sody Bikarbony, větší polovinu sklenice oleje

Na náplň: 1/2 kg tvarohu, 1/4 kg másla, 1/4 kg cukru, podle chuti rum

Postup přípravy

Těsto umícháme a dáme na plech a šup do trouby. Na chladný rozetřeme náplň a polejeme čokoládovou polevou.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )

ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )

Potřebné ingredience

Půl střední hlávky, čerstvého červeného zelí, máslo, cibuli, hnědý cukr, ale může být krystal, šťáva z jednoho citrónu a 2 jablka oloupaná, na plátky nakrájená.

Postup přípravy

Odstraníme košťál a tvrdší z listu a nakrájíme zelí. Dáme ho chvilinku orestovat, podusit na kousek másla ( ne olej ), Přidáme nastrouhanou větší cibuli ( opravdu nastrouhat,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
TVAROHOVÉ KOBLÍŽKY

TVAROHOVÉ KOBLÍŽKY

Potřebné ingredience

1 kostka tvarohu, 4 celá vejce, 20 dkg polohrubé mouky, 1 celý prášek do pečiva, 5 lžic vody a 3-4 lžičky rumu.

Postup přípravy

Vše smíchat dohromady. Kávovou lžičkou vykrajujeme koblížky a smažíme ve fritovacím hrnci, nebo v hluboké pánvi, kastrolu s hoooodně oleje. :o)
Podáváme s vanilkovou omáčkou,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka

BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka

Potřebné ingredience

5 bílků, 8 dkg cukr moučka, 10dkg hladké mouky 00, na špičku nože sody bikarbony, 1 balíček mandlí nebo lískové oříšky v celku ( lepší jsou mandle )

Postup přípravy

Bílky vyšlehat na tuhý sníh a přidat vše ostatní. Znovu podotýkám mandle nebo oříšky v celku. Zamícháme a dáme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu upéct. Až se upeče, nechat…

Zobrazit více...

Kategorie