Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vdolky s jablky

Vdolky s jablky

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)

Postup přípravy

Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké slepované cukroví

Linecké slepované cukroví

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 2 vejce, 100 g cukr moučka, 100 g másla, 100 g sádla, šťáva z půlky citronu

Postup přípravy

- máslo a sádlo nechat lehounce povolit
- mouku a cukr přesypat přes síto
- všechno zpracovat v těsto a nechat odpočinout

Zobrazit více...

Kategorie