DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zobrazit více...
Vdolky s jablky
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)
Postup přípravy
Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto…
CUKROVÍ
Zobrazit více...
Linecké slepované cukroví
Potřebné ingredience
400g hladké mouky, 2 vejce, 100 g cukr moučka, 100 g másla, 100 g sádla, šťáva z půlky citronu
Postup přípravy
- máslo a sádlo nechat lehounce povolit
- mouku a cukr přesypat přes síto
- všechno zpracovat v těsto a nechat odpočinout