Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Černé řezy

Černé řezy

Potřebné ingredience

14 dkg másla
14 dkg cukru
14 dkg polohrubé mouky
4 dkg kakaa
4 celá vejce

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Poté utřeme máslo s cukrem a se žloutky a přidáme kakao.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do připravené směsi postupně přisypáváme mouku se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Litý děrovaný koláč s polevou a citronovým pudinkem

Litý děrovaný koláč s polevou a citronovým pudinkem

Potřebné ingredience

Na těsto: 450 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru, 1 vejce, 1/3 l mléka, 10 lžic oleje

Na polevu: 250 g hery, 250 g cukru, 3 lžíce kakaa, 6 lžic mléka, 1 čokoládový pudink. Vše smícháme a necháme rozpustit a spojit v polevu.

Vrchní poleva: 1 citronový pudink (uvařený dle návodu).

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme asi 25 min. na 150°C-200°C v horkovzdušné troubě.

Do vlahého…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí minutka s paprikou

Krůtí minutka s paprikou

Potřebné ingredience

400 g krůtího masa
1 červená paprika (já použila naloženou papriku i s cibulkou)
sůl, pepř
kari, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje
1 pórek

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do misky, osolíme, opepříme, posypeme pepřem a
kari kořením. Necháme rozležet asi 1 hodinu přikryté v chladu.

Pórek…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rychlá večeře - Čínské nudle s kuřecími prsíčky

Rychlá večeře - Čínské nudle s kuřecími prsíčky

Potřebné ingredience

4 instantní nudlové polévky
400 g kuřecích prsou
350 g mražené čínské zeleninové směsi
sójovou omáčku
koření podle chuti
bambusové plátky (z konzervy, nemusí být, ale jsou výborné)
žampionové řezy z konzervy

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na 4 olejíčcích, které bývají v balení instantních polévek asijské provenience. Přidáme zeleninu a chvilku restujeme.

Nudle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OŘECHOVÉ ŘEZY - slavnostní ke každé příležitosti

OŘECHOVÉ ŘEZY - slavnostní ke každé příležitosti

Potřebné ingredience

První důležitá věc, tuto buchtu je ideální připravit si 2-3 dny dopředu!


Připravíme si na těsto: 50 dkg hladké mouky
20dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
20 dkg tuku (např. Hera)
2 celá vejce
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky jedlé sody smícháme s 2 lžícemi mléka
špetka soli

Postup přípravy

Těsto zpracujeme na vále a rozdělíme na dva díly. Vyválíme dvě placky a dáme na dva pečící plechy.
(Ideální je použít na plech pečící papír). Těsto se trošku trhá. Já válím…

Zobrazit více...

Kategorie