Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Žitný chléb se semínky

Žitný chléb se semínky

Potřebné ingredience

2 hrnky žitné mouky 1/2 hrnku špaldové mouky slunečnicová a lněná semínka 1lžíce jemných ovesných vloček 1 lžička sušené droždí 1a1/2 lžička soli 1a1/2 hrnku vody

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 2 hrnky žitné mouky, do stejného hrnku nasypeme 1/2 hrnku špaldové mouky a doplna dosypeme slunečnicová a lněná semínka, přidáme sůl, droždí a vločky, promícháme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margotkovâ buchta se špaldovou a žitnou moukou

Margotkovâ buchta se špaldovou a žitnou moukou

Potřebné ingredience

2 Margotky( může být ještě jedna navíc postrouhat nahoru na upečenou buchtu) 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 hrnek cukru 3 hrnky mouky ( v poměru 1hrnek polohrubé, 1 hrnek žitné, 1 hrnek špaldové mouky) 1 hrnek oleje 1,5 hrnku mléka

Postup přípravy

Vymažeme a vysypeme si hluboký plech, zahřejeme troubu. Do hluboké mísy si nahrubo nastrouháme 2 Margotky, přidáme mouky, cukr a prášek do pečiva, promísíme, přidáme mléko, olej a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník na plech

Perník na plech

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky cukru 2 1/2 hrnku mléka 3/4 hrnku oleje 2 vejce 2 lžíce kakaa 2 kakaové pudinkové prášky 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku čokoláda na potření upečeného perníku

Postup přípravy

Všechny suroviny dobře promícháme a vylejeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme asi při 170 - 180 °C 30 - 45 minut.
Upečený a již vychladlý perník potřeme…

Zobrazit více...

Kategorie