Žitný chléb se semínky
Potřebné ingredience
2 hrnky žitné mouky 1/2 hrnku špaldové mouky slunečnicová a lněná semínka 1lžíce jemných ovesných vloček 1 lžička sušené droždí 1a1/2 lžička soli 1a1/2 hrnku vody
Postup přípravy
Do mísy nasypeme 2 hrnky žitné mouky, do stejného hrnku nasypeme 1/2 hrnku špaldové mouky a doplna dosypeme slunečnicová a lněná semínka, přidáme sůl, droždí a vločky, promícháme.…
Margotkovâ buchta se špaldovou a žitnou moukou
Potřebné ingredience
2 Margotky( může být ještě jedna navíc postrouhat nahoru na upečenou buchtu) 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 hrnek cukru 3 hrnky mouky ( v poměru 1hrnek polohrubé, 1 hrnek žitné, 1 hrnek špaldové mouky) 1 hrnek oleje 1,5 hrnku mléka
Postup přípravy
Vymažeme a vysypeme si hluboký plech, zahřejeme troubu. Do hluboké mísy si nahrubo nastrouháme 2 Margotky, přidáme mouky, cukr a prášek do pečiva, promísíme, přidáme mléko, olej a…
Perník na plech
Potřebné ingredience
3 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky cukru 2 1/2 hrnku mléka 3/4 hrnku oleje 2 vejce 2 lžíce kakaa 2 kakaové pudinkové prášky 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku čokoláda na potření upečeného perníku
Postup přípravy
Všechny suroviny dobře promícháme a vylejeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme asi při 170 - 180 °C 30 - 45 minut.
Upečený a již vychladlý perník potřeme…