Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
LUXUSNÍ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

LUXUSNÍ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

smetana na vaření, mléko mouka, máslo, voda nebo vývar česnek, špenát, angl. slanina, 2x kolečko bagety, sýr

Postup přípravy

Uděláme světlou jíšku, zalijeme smetanou s mlékem, vývarem a provaříme. Osolíme. Na vedlejší pánvi osmahneme česnek a do něj přidáme spařený, nakrájený špenát ( může být i…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA-jednoduchá, rychlá, výborná

KOPROVÁ OMÁČKA-jednoduchá, rychlá, výborná

Potřebné ingredience

kousek másla
hl. mouku
vodu, mléko, sl. smetanu, pomazánkové máslo
kopr

Postup přípravy

Na másle si uděláme světlou jíšku a tu zalijeme 0,5l vody a provaříme. Rozšleháme si mléko, sl.smetanu a hl. mouku a to vlijeme do vroucí vody. provaříme mouku a na závěr…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ULTRARYCHLÁ A VÝBORNÁ FAZOLOVÁ

ULTRARYCHLÁ A VÝBORNÁ FAZOLOVÁ

Potřebné ingredience

1 konzerva červených fazolí v slaném nálevu
kousek másla
trošku sl. papriky
kousek nakrájené slaniny, špeku
mouka
1/2 bobkového listu
1/2 bujonu
sůl

Postup přípravy

Na másle osmažím anglickou, přidat hl. mouku tak 1 pol. lžíci, udělat světlou jíšku a poprášit sl. paprikou, zalít vodou, rozmíchat a přidat scezené červené fazole, 1/2 kostky…

Zobrazit více...
DORTY
DORTÍK PRO DCERU

DORTÍK PRO DCERU

Potřebné ingredience

Korpusy stejný tecept jako u předešlých dortů a to vč. prokládacích krémů.
Zdobící vynikající krém, vhodný i na prokládání: Zní děsně, ale je výborný, krásně drží a není cítit za máslem
0,5 l mléka
1,5 lžíce solamylu
2 lžíce hl. mouky
Uvařit a vyšlehat s máslem / másla 3/4 kostky/ a cukrem./dle chuti/

DORTY
KAKTUS K TAŤKOVÝM NAROZKÁM

KAKTUS K TAŤKOVÝM NAROZKÁM

Potřebné ingredience

2 upečené korpusy, jeden ve hlubším hrnci a druhý v plitším. Na jeden korpus je potřeba:
5 žloudků ušlehat s 6 velkých pol. lžíc cukru, do talíře přesít 3 lžíce hl. mouky, 4 lžíce pol. mouky a 1 lžičku prášku do pečiva.
Krém:
1 van. pudink,1/4l mléka, cukr
1 čok. pudink 1/4l mléka, cukr uvařit
Mléčná hmota na potahování:
200g sušené mléko
200 g cukr moučka (prosít)
30 g 100% tuk(rozpuštěný vlažný )
1 lžíce medu
mandlové aroma
podle potřeby vodu (s vodou opatrně!!!)

Postup přípravy

Ušleháme žloudky s cukrem do pěny za přidání pár kapek vařící vody, přidat mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Péct na 160-180 stupních. Druhý korpus je ze stejného…

Zobrazit více...
DORTY
Mašinka Tomáš

Mašinka Tomáš

Potřebné ingredience

3 korpusy každý z :
4 vajíčka
5 lžic cukru
7 lžic mouky půl na půl hl. a pol.
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
Van. puding
220 g másla

Mléčná hmota na potahování:
200g sušené mléko 200 g cukr moučka (prosít) 30 g 100% tuk(rozpuštěný vlažný ) 1 lžíce medu mandlové aroma podle potřeby vodu (s vodou opatrně!!!)

Postup přípravy

Vyšleháme žloudky s cukrem za přidání pár lžiček vařící vody, přidáme prosátou mouku s práškem a ušlehané bílky. Takto upečeme 3 pláty. Vychladnout.
Krém : uvařit van. pudink…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŠPÍZY LENIVKY porce pro 4 osoby

ŠPÍZY LENIVKY porce pro 4 osoby

Potřebné ingredience

2 kuř. steaky nebo prsa
1/4kg jater kuřecích, krůtích
1-2 papriky
10dkg anglické slaniny
porek nebo cibulka
žampiony
grilovací koření

Postup přípravy

Nakrájíme vše na stejné kousky jakou na ražničí. Maso promícháme s grilovacím kořením a vše smícháme v pekáči dohromady. Dávám do vyhřáté trouby 200 st. nasucho a po 10-15 min.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
MAČANKA ANEB ŠTĚDROVĚČERNÍ HOUBOVÁ

MAČANKA ANEB ŠTĚDROVĚČERNÍ HOUBOVÁ

Potřebné ingredience

1l vody z kysaného zelí / může být i míň/
voda
sladká smetana
houby mix
nové koření 8 kul.
bobkový list 3ks
česnek 4 stroužky
cibulka
máslo

Postup přípravy

Vodu z kysaného zelí naředíme s vodou dle chutí, měla by být mírně kyselá příjemná, přidáme koření a česnek a vše aspoň 1 hodinu vaříme. Odstavíme scedíme. Houby několikrát…

Zobrazit více...
OMÁČKY
UŽASNÁ HOUBOVÁ OMÁČKA DLE STAREHO RECEPTU BABIČKY

UŽASNÁ HOUBOVÁ OMÁČKA DLE STAREHO RECEPTU BABIČKY

Potřebné ingredience

300g hub mohou být různé
1 sladká smetana
1 kysaná smetana
5 bobkových listů
5-8kuliček nového koření
1 velká cibule
1kostka masoxu nebo vývar
1 žloudek
hl.mouka

Postup přípravy

Houby nakrájíme a několikrát necháme převřít v kastrolku slijeme a důkladně promyjeme. Vývar spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a vším kořením 1/2 hod vaříme a pak scedíme. Do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
FALEŠNY  PAJŠL

FALEŠNY PAJŠL

Potřebné ingredience

jakékoli játra/ já dávám kuřecí nebo krůtí/
cibule, hl. mouka
divoké koření / nové, pepř, bobkový list a trošku tymianu/
sladká smetana 12%
kysaná snetana

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme na kousky nakrájená játra, přidáme koření, posmahneme zasypeme hl. moukou prosmahneme a podlijeme. Důkladně rozmícháme a dusíme až skoro do rozpadu jater. Do…

Zobrazit více...

Kategorie