Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Potřebné ingredience

-1 kg předvařených drštěk -2 l vody -1 cibule - 2 lžíce sádla -4 hodně vrchovaté lžíce hladké mouky -1 kostička hovězího masoxu -1 vrchovatá lžíce sladké papriky -2 lžíce majoránky -podle chuti sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Dršťky nakrájíme na proužky a 2x je po deseti minutách vyvaříme ve vodě. Do druhé vody je dáváme propláchnuté a vodu osolíme.
Propláchnuté dršťky si zatím dáme stranou.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Krémová rajská omáčka s hovězím masem

Krémová rajská omáčka s hovězím masem

Potřebné ingredience

Ingredience:1 kg hovězího masa 2 ks bobkových listů 1 - 2 ks cibule 8 kuliček celého černého pepře 5 lžic oleje 40 g hladké mouky 40 g másla  cukr 8 kuliček nového koření 1,5 lžíce tymiánu 2 plechovky rajského protlaku (malý) 1 plechovka nakládaných rajčat  sůl ¨

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Hovězí maso omyjeme, (společně s kostkou masoxu) dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na houbách

Krkovička na houbách

Potřebné ingredience

Vepřové maso Doba přípravy: 1hod. Počet porcí: 4 Suroviny: 4 plátky krkovičky 1 cibule 2 hrsti sušených hub(namočených) houbový vývar sůl pepř 2 lžíce kečupu (nemusí být) 2 lžičky sladké papriky olej mouka hl. na zahuštění

Postup přípravy

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme do růžova nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme plátky masa a orestujeme. Zasypeme paprikou a zalejeme horkou vodou. Přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží-z pořadu kluci v akci

Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží-z pořadu kluci…

Potřebné ingredience

4 porce\\r\\n\\r\\n\\r\\n800 g vepřových jater\\r\\n 100 g uzeného špeku\\r\\n 1 větší cibule\\r\\n hladká mouka na zaprášení\\r\\n sádlo\\r\\n drcený kmín\\r\\n sůl\\r\\n bílý pepř\\r\\n asi 0,5 l masového vývaru na podlití\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nšunková rýže\\r\\n500 g vařené rýže\\r\\n 100 g šunky\\r\\n 50 g másla\\r\\n sůl

Postup přípravy

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky, opepříme, okmínujeme a zaprášíme moukou.\\r\\n\\r\\n Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Na troše sádla vypečeme nejdříve špek,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karbanátky z krabích tyčinek

Karbanátky z krabích tyčinek

Potřebné ingredience

Suroviny •370 g krabích tyčinek •150 g tvrdý sýr •1 cibule •sekaná petrželová nať •1 lžíce sójová omáčka •sůl •mletý pepř •1 lžíce plnotučná hořčice •2 vejce •2 lžíce hladká mouka •mletá paprika •strouhanka na obalení •olej (nebo máslo)

Postup přípravy

Postup přípravy

Krabí tyčinky nakrájíme na jemno, smícháme je s nastrouhaným tvrdým sýrem, jemně nakrájenou cibulí, petrželovou natí, sójovou omáčkou, hořčicí, vejci,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí párečky v těstíčku s bramborovou kaší a okurkovým salátem-rychlovka.-)

kuřecí párečky v těstíčku s bramborovou kaší a…

Potřebné ingredience

kuřecí párky listov těsto vajíčko koření na pizzu brambory lžíce másla 5 lžic mléka okurka ocet cukr sůl

Postup přípravy

Vyválíme z listového těsta plát.Nakrájíme ho na pruhy-do těch zabalíme párečky.Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kořením na pizzu.Dáme péct.Pečeme na 200 st. asi 10 min.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
.::**::..::**CIBULOVÁ POMAZÁNKA SE ŠUNKOVÝM SALÁMEM -skvělá!!!!**::..:: **::.

.::**::..::**CIBULOVÁ POMAZÁNKA SE ŠUNKOVÝM SALÁMEM …

Potřebné ingredience

4 lžíce tatarky 3 lžíce bílého jogurtu sůl mletý bílý pepř 200g najemno nakrájené cibule 150g najemno nakrájeného šunkového salámu 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra 1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželové natě

Postup přípravy

Tatarku a jogurt vymícháme do hladka.Přidat všechny přísady a zamíchat dohromady.
Necháme před podáváním alespoň 30 min. odležet.
Výborná na chuťovky!!!!!!!!!!! jinou už…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi-podle p.Elišky z pořadu  Prostřeno

Broskvové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi-podle…

Potřebné ingredience

3 vejce\r\n250 g cukru\r\n120 g másla\r\n120 ml mléka\r\n350 g polohrubé mouky\r\n1 lžíce prášku do pečiva\r\n3 konzervy broskví\r\n3 lžíce mandlových plátků\r\n1 smetana ke šlehání\r\n2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)\r\n50 g kakaa\r\n50 g strouhané čokolády

Postup přípravy

Postup:\r\n\r\nVejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.\r\n\r…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně-zkopírováno od Ivanky z pořadu Prostřeno

Svíčková na smetaně-zkopírováno od Ivanky z pořadu…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg hovězího zadního 200 g slaniny kořenová zelenina (4 mrkve,1–2 větší petržele,1 malý celer) 3 cibule 1 sklenička nakládané kořenové zeleniny 1 smetana (30%) 4 bobkové listy 5 kuliček pepře, nového koření olej sůl marmeláda dle chuti cukr a ocet na dochucení

Postup přípravy

Postup:

Maso důkladně omyjeme, odblaníme, nasolíme a prošpikujeme. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli,…

Zobrazit více...

Kategorie