(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Svíčková na smetaně-zkopírováno od Ivanky z pořadu Prostřeno
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 kg hovězího zadního 200 g slaniny kořenová zelenina (4 mrkve,1–2 větší petržele,1 malý celer) 3 cibule 1 sklenička nakládané kořenové zeleniny 1 smetana (30%) 4 bobkové listy 5 kuliček pepře, nového koření olej sůl marmeláda dle chuti cukr a ocet na dochucení
Postup přípravy
Postup:
Maso důkladně omyjeme, odblaníme, nasolíme a prošpikujeme. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nasolené maso a necháme zatáhnout.
Poté k masu přidáme kořenovou zeleninu a necháme dusit cca 20 minut společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Poté přendáme do zapékací mísy, přidáme nakládanou zeleninu a dáme do trouby (maso podléváme). Pečeme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté je vyjmeme a zeleninu propasírujeme i s výpekem z masa přes cedník do menšího hrnce.
Propasírovanou zeleninu přivedeme k varu a zašleháme do ní smetanu smíchanou se lžičkou cukru (omáčka by se potom neměla srazit). Takto připravenou omáčku dochutíme octem, cukrem, případně solí. Mám vyzkoušené, že se většinou omáčka už moc nemusí ochucovat díky zelenině. Podáváme s plátkem citronu a brusinkovým kompotem.
Kynuté knedlíky
Ingredience:
1 kg hrubé mouky
3 vejce
4–5 rohlíků
1/2 l mléka
sušené droždí
sůl
Postup:
Mouku smícháme se solí a sušeným droždím. Uděláme do ní důlek a vyklepneme do něj vejce. Vše promícháme, podle potřeby přidáváme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Do vykynutého těsta vmícháme kostečky housek a vypracujeme 2 šišky, které necháme opět pod utěrkou vykynout cca 20 min. Poté knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 až 25 minut.
Maso důkladně omyjeme, odblaníme, nasolíme a prošpikujeme. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nasolené maso a necháme zatáhnout.
Poté k masu přidáme kořenovou zeleninu a necháme dusit cca 20 minut společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Poté přendáme do zapékací mísy, přidáme nakládanou zeleninu a dáme do trouby (maso podléváme). Pečeme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté je vyjmeme a zeleninu propasírujeme i s výpekem z masa přes cedník do menšího hrnce.
Propasírovanou zeleninu přivedeme k varu a zašleháme do ní smetanu smíchanou se lžičkou cukru (omáčka by se potom neměla srazit). Takto připravenou omáčku dochutíme octem, cukrem, případně solí. Mám vyzkoušené, že se většinou omáčka už moc nemusí ochucovat díky zelenině. Podáváme s plátkem citronu a brusinkovým kompotem.
Kynuté knedlíky
Ingredience:
1 kg hrubé mouky
3 vejce
4–5 rohlíků
1/2 l mléka
sušené droždí
sůl
Postup:
Mouku smícháme se solí a sušeným droždím. Uděláme do ní důlek a vyklepneme do něj vejce. Vše promícháme, podle potřeby přidáváme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Do vykynutého těsta vmícháme kostečky housek a vypracujeme 2 šišky, které necháme opět pod utěrkou vykynout cca 20 min. Poté knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 až 25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Werun
(upraveno)
26. 1. 2012, 11:51
sice jsem neměla skleničku nakládané zeleniny,ale i tak je omáčka V Y N I K A J Í C Í!!!!!
KLASALENA
(upraveno)
28. 11. 2011, 19:01