Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Játrová smetanová omáčka

0.0
Játrová smetanová omáčka

Potřebné ingredience

Veprova jatra (muzou ale byt i kureci, ci jina), olej, cibule, sul, pepr, majoranka, cesnek, smetana (popr. mleko), mouka, ocet

Postup přípravy

Na oleji si osmahneme cibulku, na to prihodime na kousky nakrajena jatra, okorenime (nesolit!) a take osmahneme, zalejeme vodou do pulky hrnce a kratce povarime, aby jsme ziskali zaklad na omacku.
Jatra vylovime z vyvaru, 2/3 pomeleme (nemusi byt) a vratime zpatky do hrnce - pridame smetanu, popr. mleko s rozmichanou moukou a nechame povarit do zhoustnuti. Finalni chut dotahneme soli a octem.
Podavame s ryzi nebo s knedlikem.

Dobrou chut...!:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kimby 20. 6. 2014, 11:40
už se vaří :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie