Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Játrová omáčka

0.0
Játrová omáčka

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřových jater, kousek slaniny, sádlo, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř celý, hladká mouka, smetana, sůl.

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibuli a slaninu a poté přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Pak vložíme játra / vcelku / a opečeme je ze všech stran, pak zalijeme vodou a přidáme koření, POZOR sůl ne! Až jsou játra hotová, tak je vyndáme a nakrájíme na plátky a necháme stranou. Z omáčky vybereme koření a zahustíme moukou s vodou a nalejeme smetanu a dáme sůl. Já i rozmixuji. Povaříme a podáváme buď s rýží nebo knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

saksik 22. 2. 2011, 12:39
Dnes jsem uvařila akorát místo jater jsem tam dala kuřecí srdíčka a všichni se olizovali (Y) (Y) (Y) (Y) děkuji za inspiraci na oběd (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
tlipna 3. 9. 2009, 12:03
Dnes jsem vařila....výborná mnamka.) (Y) (clamp)
mamina33 16. 11. 2009, 17:08
@tlipna (F) |:o) (F) |:o) (F) |:o) (F) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie