Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Zapečený plněný lilek - naprosto senzační

0.0
Zapečený plněný lilek - naprosto senzační

Potřebné ingredience

Rozpis na 4 půlky lilků.

2 lilky, 1 šálek rýže, cibule, česnek, rajský protlak, niva, eidam, sůl, oregáno, tymián, grilovací koření, olej

Postup přípravy

1. Lilky rozkrojíme podélně a vydlabeme dužinu, aby nám zůstaly mističky (asi s centimetrovým okrajem). Vydlabané lilky posolíme a necháme asi hodinku "vypotit".

2. Na oleji usmažíme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, oregano a tymián. Zamícháme a přidáme šálek rýže a cca 2 šálky vody. Dusíme do změknutí rýže asi 15 - 20 minut.

3. Uvařenou rýži promícháme s nastrouhanou nivou a touto směsí plníme půlky lilků.

4. Lilky vložíme do pekáče vymazaného olejem a podlijeme šálkem vody. Pečeme při telpotě 200 stupňů. 30 minut zakryté (např. alobalem) a 30 minut odkryté.

5. Na závěr lilky poklademe plátky eidamu a posypeme grilovacím kořením. A dáme ještě asi na 5 minut zapéct.

6. Podáváme samotné se zeleninou, nebo s brambory či pečivem.



Dobrou chuť.

Skvěle chutná i pokud místo rýže použijeme kus kus.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabka32 18. 4. 2011, 13:05
vyzkoušela jsem s kuskusem a manžel zhodnotil, že jde o nejlepší recept na lilek,který jsme zatím vyzkoušeli :-) (clamp) (clamp) díky za inspiraci, přidávám si ho k oblíbeným :-p (Y) (Y)
kalimera 19. 4. 2011, 8:22
@gabka32 Gabi, tak to mě moc těší (radost). Mějte se krásně (hello).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie