(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kapie plněná kuskusem

Potřebné ingredience
Velké kapie podle počtu osob, jarní cibulka, pórek, koriandr, rajče, čerstvá bazalka, sůl, pepř, kuskus, olivový olej, koření na ochucení kapií podle chuti.
Postup přípravy
Kuskus lehce osolíme a zalejeme horkou vodou nebo vývarem, a necháme nabobtnat. Na pánvi na troše olivového oleje orestujeme jarní cibulku a pórek nakrájený na tenké proužky. Pak přidáme rajče, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a krátce podusíme. Pak vmícháme hotový kuskus a nasekanou čerstvou bazalku.
Z kapií vykrojíme jadřinec, zevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme dle chuti. Naplníme kuskusovou směsí a cca 20min zapečeme v troubě.
Do kuskusu lze samozřejmě přimíchat cokoliv, co máte rádi, např. i hrozinky nebo třeba kousky kuřecího nebo sýra. Je to lehoučké letní jídlo, po kterém určitě nebudete muset dvě hodiny odpočívat... ,)
Z kapií vykrojíme jadřinec, zevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme dle chuti. Naplníme kuskusovou směsí a cca 20min zapečeme v troubě.
Do kuskusu lze samozřejmě přimíchat cokoliv, co máte rádi, např. i hrozinky nebo třeba kousky kuřecího nebo sýra. Je to lehoučké letní jídlo, po kterém určitě nebudete muset dvě hodiny odpočívat... ,)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé