Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Listový závin s lososem a listovým špenátem

Listový závin s lososem a listovým špenátem

Potřebné ingredience

Listové těsto, losos / já použila lisované kostky lososa, kde nejsou kosti nebo jinou rybu, ale bez kostí, např. pangase /, listový špenát, cibule, česnek, sůl, grilovací koření, citrón, koření na rybu, kopr, petrželka, vejce

Postup přípravy

Vyválíme listové těsto a uprośtřed naplníme krátce podušeným špenátem na cibuli a česneku. Na špenát poklademe rybu, kterou pokapeme citrónem, osolíme a okořeníme, posypeme snítky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďová polévka s houbami

Drožďová polévka s houbami

Potřebné ingredience

2 kostky droždí, cibule, máslo, hrst namočených sušených hub, 2 lžíce hl. mouky, kostka masoxu, 2 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, pepř, kmín , majoránka, zelená petrželka.

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme na drobno cibulku, přidáme droždí a mícháme až začne vonět, dáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku a zředíme vodou / asi 1 a 1/4 l vody/, nalijeme houby i s…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát ze sójových bobů s brokolicí

Salát ze sójových bobů s brokolicí

Potřebné ingredience

1/2 sáčku sójových bobů, 1 cibule, 2 vejce na tvrdo, 1 brokolice, sůl, pepř zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa , 1 lžička cukru

Postup přípravy

Boby namočíme na 8 hodin do vody, tu potom slejeme a uvaříme boby doměkka. Brokolici uvaříme a vychladlou a rozdělenou na malé růžičky smícháme se scezenými boby, přidáme nasekaná…

Zobrazit více...
HOUBY
SEKANÁ Z HLÍVY

SEKANÁ Z HLÍVY

Potřebné ingredience

1 kg mleté maso, 0,50 - 0,75 kg hlívy, 2 vejce, sůl, pepř, kmín mletý, majoránka, koření na mleté maso, strouhanka, rohlík, bobkový list, 2 větší cibule, 1 celý česnek, sádlo.

Postup přípravy

Hlívu nakrájíme a podusíme společně s 1 cibulí na sádle, chvíli to trvá hlíva je tužší. Pak ji necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku společně s cibulí a česnekem.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový krém s ostružinami

Tvarohový krém s ostružinami

Potřebné ingredience

Tvaroh /vanička/, bílý jogurt, zakysaná smetana, vanilkový cukr, 3 lžíce cukru, ovoce

Postup přípravy

Tvaroh, jogurt, smetanu a cukry vyšleháme a nalijeme do pohárů. Ozdobíme ovocem, já jsem použila ostružiny. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketové řezy s polevou - božííííí

Cuketové řezy s polevou - božííííí

Potřebné ingredience

400g jemně nastrouhané cukety, 350g polohrubé mouky, 200g cukru, 2dl oleje, 3 vejce, 50g mletých ořechů nebo kokosu, 1a1/2 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Poleva: 100g másla, 100g cukr moučka, 2 lžíce mléka, 3-4 lžíce kakaa.

Postup přípravy

Utřeme cukr, žloutky, olej, přidáme nastrouhanou cuketu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy nebo kokos a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Potřebné ingredience

500g zeleného hrášku /čerstvý, zmrazený,sterilovaný/, 40g másla, 40g hl. mouky, 1 1/4l vody, sůl, 1/2 kostky masoxu / solčanka /, 1/8l mléka, 1 žloutek, petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou, přidáme hrášek, sůl a povaříme 20 minut až je měkký. Pak rozmixujeme, dáme masox a chvilku povaříme. Nakonec mléko se žloutkem a už…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí hořčice - výborná

Domácí hořčice - výborná

Potřebné ingredience

500g rajčat, 500g paprik, 500g cibule, 6 stroužků česneku, 1 kelímek plnotučné hořčice 200g, 100-200g cukru, 1,5dl octa, 1 dl oleje

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, podusíme na oleji, přidáme na proužky papriky, spařená prolisovaná rajčata, na plátky nakrájený česnek, všechny další přísady a podusíme až…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřových jater, kousek slaniny, sádlo, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř celý, hladká mouka, smetana, sůl.

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibuli a slaninu a poté přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Pak vložíme játra / vcelku / a opečeme je ze všech stran, pak zalijeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
NOKY S KUŘETEM

NOKY S KUŘETEM

Potřebné ingredience

Kuřecí kousky masa / špalíčky, křídla, stehno nebo celé kuře /, 1 cibule, olej, sladká paprika, masox, sůl, 2 lžíce sójové omáčky.
Na noky: 700 g mouky /půl polohrubé a půl hrubé/, 2 vejce, sůl, vlažná voda.

Postup přípravy

Na oleji /sádle/ orestujeme nakrájenou cibuli a na ní opečeme asi 5 minut menší rozporcované osolené kousky kuřete, poté zasypeme paprikou a zalijeme vodou / ne moc vody/. Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie