Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Hrášková polévka

0.0
Hrášková polévka

Potřebné ingredience

500g zeleného hrášku /čerstvý, zmrazený,sterilovaný/, 40g másla, 40g hl. mouky, 1 1/4l vody, sůl, 1/2 kostky masoxu / solčanka /, 1/8l mléka, 1 žloutek, petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou, přidáme hrášek, sůl a povaříme 20 minut až je měkký. Pak rozmixujeme, dáme masox a chvilku povaříme. Nakonec mléko se žloutkem a už nevaříme. Podávám s petželkou a osmaženým rohlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mamina33 12. 7. 2008, 21:17
Mléko se tam přidává nejen pro chuť, ale pro doplnění bílkovin :-). Já hrášek mixuji, ale samozřejmě se dá lisovat přes síto, tak jak je kdo zvyklý (H). Souhlasím, že polívčička je moc dobrá |:o)
Pája22 11. 7. 2008, 23:18
Leni dělám podobně, jen nepřidávám na konci mléko se žloutkem a hrášek pasíruju přes síto a ještě přikořením na konci muškátovým květem, je vynikající (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie