Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

SEKANÁ Z HLÍVY

0.0
SEKANÁ Z HLÍVY

Potřebné ingredience

1 kg mleté maso, 0,50 - 0,75 kg hlívy, 2 vejce, sůl, pepř, kmín mletý, majoránka, koření na mleté maso, strouhanka, rohlík, bobkový list, 2 větší cibule, 1 celý česnek, sádlo.

Postup přípravy

Hlívu nakrájíme a podusíme společně s 1 cibulí na sádle, chvíli to trvá hlíva je tužší. Pak ji necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku společně s cibulí a česnekem. Mleté maso ochutíme a přidáme to, co jsme zvyklí dávat do sekané + pomletou hlívu. Vytvoříme šišky a poklademe je na sádlem vymaštěný plech. Já ještě pod ně dávám špejle, aby se zespodu nepřichytly. Rukama namočenýma ve vodě je krásně uhladíme a zapícháme bobkový list a podlejeme vodou. Upečeme při 200°C. Je výborná a hlavně hlíva je moccccinky zdravá a v sekané ji nepoznáte.

Tady je připravená a šup do trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 3. 2. 2017, 14:17
(pl)
Petulax 10. 6. 2011, 17:00
Leni, přidala jsem ještě pytlík čerstvého špenátu, orestovaného na pánvičce ... a byla to opravdu dobrota. Díky za recept. "Objevili" jsme pro vaření hlívu teprve nedávno, tak zkouším nové recepty. Tenhle ukládám určitě do oblíbených :-$ Petra s rodinkou (F) (F)
andol 19. 3. 2009, 12:33
(Y) (Y) (Y) JE TO SUPER MŇAMKA HNED SE PO NÍ ZAPRÁŠILO DÍKY (pl) (pl) (pl) (pl) (L) (L) (L)
JanaLud 13. 11. 2008, 10:15
Díky za další receptík z hlívy |:o). Doma hodně používám, do rizota, polévky, atd. (clamp) (clamp)
mamina33 13. 11. 2008, 20:05
@JanaLud Taky dělávám držkovou polévku z hlívy a ta nemá chybu (Y). Hlívu si pěstujeme na zahrádce (jablka) a máme ji rádi. (L)
Cassiel 12. 11. 2008, 22:41
Že tam není poznat, to bych brala jako velkou chybu ;-), ale jinak to vypadá parádně vedle těch dortů, sladkostí a cukroví. (pl)
mamina33 13. 11. 2008, 20:08
@Cassiel Myslela jsem to tak, že je pomletá a na zkus ji nepoznáte ;-), ale chuťově houbičky poznáte :-$, je to dobrota. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie