Zobrazit přihlášovací formulář

Bratislava

0.0
Bratislava

Potřebné ingredience

maminy, nevíte náhodou jak se dělá BRATISLAVSKÁ PEČENĚ?
Díky Pavla

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Suška 12. 11. 2008, 12:59
Maminy, moc díky, kdysi si to vařilo a měla jsem to moc ráda, ale nevěděla jsem jak na to. Ještě, že tu jste (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Díky Pavla (D)
Cylka 12. 11. 2008, 12:28
Pavli, já jsem jednou dělala Bratislavský tokáň, mělo to zajímavou chuť, mám ho na svých stránkách. E.
ladamuri 12. 11. 2008, 10:52
Vepřová Bratislavská pečeně se dělá s vepřové plece(dle kuchařských norenpro učební obor kuchař-číšník) :-D
Suška 12. 11. 2008, 13:00
@ladamuri Bohužel kuchařské normy nemám k dispozici. :-) Pavla (hello)
Šáma 12. 11. 2008, 10:38
Tak já to dělám úplně jednoduše :-). Asi 750 gr vepřového plecka orestuji na cibuli, přidám velký rajský protlak, sůl, podliji vodou aby bylo maso ponořené ( občas zkontroluji a zamíchám ) dusím do měka a mezitím si uvařím zvlášť jeden balíček zmrazené zeleniny na svíčkovou tu po uvaření rozmixuji a přidám k měkému masu, lehce zahustím, okyselím citronovou šťávou a nakonec přidám smetanu a sterilovaný hrášek ( nemusí být ). Rodina si tuto omáčku velmi oblíbila (Y).
avonamfoh 12. 11. 2008, 9:50
Já ve své milé kuchařce našla tento receptík: Vepřovou plec (asi 1kg) opláchneme ve vlažné vodě, svineme, prevážeme režnou nití a osolíme. Do kastrolu dáme rozpustit vepřové sádlo, na kterém osmahneme do růžova 2 cibule nakrájené na drobno. Vložíme maso a opečeme po obou stranách, přidáme 1/2 dcl rajského protlaku, zalijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme asi jednu a půl hodiny do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou, promícháme a asi půl hodiny povaříme. Přidáme 1/2 l mléka, podle chuti přisolíme, zjemníme 1 dcl smetany a společně povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou. Provařenou omáčku přecedíme přes cedník. Do hotové omáčky vložíme na nudličky nakrájenou uvařenou kořenovou zeleninu (80 g mrkve a celeru), 1 kyselou okurku a 2 lžíce sterilovaného hrášku bez nálevu. Omáčku s přidanou nakrájenou zeleninou opět krátce povaříme. Měkké maso zbavíme režné nitě a nakrájíme nan plátky. Podáváme s máslovými noky, houskovým knedlíkem, dušenou rýží nebo vařenými těstovinami. Přeji dobrou chuť (Y) (Y) (Y)
jome 11. 11. 2008, 22:26
Na slovenském mimibazaru je recept bratislavské plecko také ho dělám
Lucinka 11. 11. 2008, 22:14
zuzkin 12. 11. 2008, 9:16
@Lucinka Asi to bude dobré ,jen jsem z toho receptu nepochopila jaké maso??
hajcena 12. 11. 2008, 9:26
@zuzkin Hned na začátku je napsáno - "Díl opláchnuté vepřové plece svineme jako závin, upevníme tenkým motouzem a maso osolíme." Takže plecko (F) ......ajo, ale teď koukám, že v úvodu je psáno hovězí...tak teda nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu...každopádně u nás se delá z prasátka :-)
zuzkin 12. 11. 2008, 9:41
@hajcena právě ,že i v ingrediencích mají hovězí a v popisu je psáno 2* o vepřovém .No chybička se vloudila .Díky za radu,zkusím vepřové.
hajcena (upraveno) 12. 11. 2008, 9:27
@Lucinka My to děláme podobně, akorát nesvinujeme a špalíček masa "prošpikujeme" šunkou, mrkví a kyselou okurkou. Pak to na řezu dělá krásnou mozaiku. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie