Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Rajská omáčka

0.0
Rajská omáčka

Potřebné ingredience

máslo cibule hl.mouka vývar z hov. masa koření: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl rajská šťáva, protlak citron cukr

Postup přípravy

na másle zpěním cibuli, přisypu mouku, usmažím jíšku, rozvařím ji vodou nebo vývarem z hovězího masa. Nasypu koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl), naliju rajčatovou šťávu (nejlepší je v plechovce), přidám rajč. protlak. Vymačkám citron. Dochutím cukrem a solí, no podle chuti. Nakrájím do jiného hrnce hov.maso a přecedím na něj hotovou omáčku.

Takhle vypadá rajčatová šťáva, kterou na omáčku nejraději používám

na máslo dáme cibulku, hl. mouku, uděláme jíšku a zalijeme šťávou a rajč. protlakem, pokud chceme zahustit hotovou jíškou, tak postup s moukou vynecháme

uavříme hov. maso

omáčka před přecezením

maso necháme vychladnout

maso nakrájíme na plátky

uvařené těstoviny jako příloha

omáčku přecedíme a dochutíme

dobrou chuť!

s kuličkama z mletého masa a tentokrát byla z čerstvých a konzervovaných rajčat

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dražule 21. 9. 2008, 11:12
já bych si tak dala rajskou 8o| 8o| 8o| 8o|, jenže u nás jí nikdo nejí a kvůli sobě ji vařit nebudu ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Jak to u Vás čtu...tak slintám (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) ;-)
bubík4 21. 9. 2008, 12:26
@Dražule ;-) ;-) ;-)TAK SI JI UVAŘTE A DEJTE ZBYTEK DO MRAZÁKU NA HORŠÍ ČASY ;-)
Renča4 24. 4. 2007, 12:36
Dělám ji podobně a nakonec ještě vmíchám smetanu (L)
bubík4 26. 4. 2007, 10:55
@Renča4 Renčo, tak se smetanou jsem ji ještě nejedla :-)
Kara 24. 4. 2007, 12:27
Dobrý den, Jani. Receptík je opravdu dobrý.Vařila jsem rajskou poprvé a všem moc chutnala.Mějte se krásně, Michala a Kája. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
bubík4 26. 4. 2007, 10:53
@Kara Míšo, tak to jsem ráda, že všem chutnalo a že jste byla pochválená (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F)
kopretinka75 17. 4. 2007, 11:53
Jani, dělám podobně, zrovna dnes! :-) Je vynikající, když mám uvařeno přidám trošku mleté skořice. Opravdu super a hlavně máme ji moc rádi. (Y) (Y) (Y), krásný sluníčkový den.... (F) (F) (F) Vlaďka
bubík4 17. 4. 2007, 12:00
@kopretinka75 Vlaďko, tak to mě těší, že Vám taky chutná!!!! S tou skořicí vyzkouším. Mějte se taky moc krásně (L) (F) (F) (F) (F) :-)
macinna 29. 3. 2007, 13:44
Dnes jsem dělala Váš receptík a výýýýýýýýýýýýýýýýýbo!!!!!!!!!!!!!! Děkuju za tip (L) (F)
bubík4 29. 3. 2007, 13:51
@macinna Marcelko, tak to mě těší!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (F) (F)Jsem ráda, že jste si pošmákli. (L)
Radkar 20. 2. 2007, 23:38
Já ještě nastrouhám muškátový oříšek (wash) (Y) (Y) (Y)
bubík4 20. 2. 2007, 23:41
@Radkar Tak to neznám........ten dávám třeba do porkové polívky, do květákové, do květákových placek.....do kuřecí krémové, sem mě to nenapadlo. Díky za tip. (F)
Nikis. 28. 10. 2006, 9:52
Já to dělám prakticky stejně, ale nedávám tymián, dávám hřebíček! :-P Moje kolegyně z práce nedávala žádné koření, divila se, že tam ještě něco přidávám :-D každý to dělá jinak. Jinak u nás rajskou taky musím ve velkém, protože to kluci milujou - nejoblíbenější jídlo :-D :-D :-D (Y)
bubík4 20. 2. 2007, 23:15
@Nikis. Niki, já ji už dlouho nedělala, budu to muset napravit. Tchýně taky tymián nedává a vždy ji bylo divně po rajský......dala si jednou mojí a v pohodě. Prý ten tymián nějak zklidní žaludek či co.......nevím. A mně by tam mooooooc chyběl, miluju ho :-)
Andrá1 28. 7. 2006, 13:39
tak já ji dělám velmi prodbně..jen do cibulové jišky rozvařené s vývarem dám už jen kečup.....žádné koření nic....vše již obsahuje kečup...
bubík4 20. 2. 2007, 23:14
@Andrá1 Určitě i Vaše je dobrá. (Y)
petrat 28. 7. 2006, 12:23
nejdřív mně zarazilo, že jsou tu i ty zcela základní recepty, ale vidím, že i v jejich přípravě jsou odlišnosti :-) Já dávám taky skořici a hlavně hřebíček, žádné další koření a taky je to dobrota. (koření, které dává Jana, dávám do čočky :-) ). Tu perníkovou variantu se chystám dlouho dělat, ale nedá se snad už ani koupit perník na strouhání, můžu nechat ztvrdnout i ten dětský perník Blanko?
marči 28. 10. 2006, 0:22
@petrat perník na strouhání jsem minulý týden koupila v hypernově,...stál asi 7,-kč
Casablanka 29. 7. 2006, 9:50
@petrat Já myslím,že to může být jakýkoliv perník,hlavně když půjde nastrouhat.Já sestrouhám perníky ,co zbydou od vánoc nebo co děti nedojedí a ztvrdne.Občas ale taky v obchodě zahlédnu,že mají nastrouhaný perní nebo perník vcelku na strouhání.Zkuste to v nějakém pekařství nebo v cukrárně,snad tam uspějete. ;-)
bubík4 28. 7. 2006, 14:10
@petrat Jo to je fakt, to mě nenapadlo, jezdím tam často, tak jestli bys chtěla, taky ti ho můžu taky poslat.
bubík4 28. 7. 2006, 12:38
@petrat Ten perník jsem viděla prodávat v Hypernově (Y)stál pár korun. Taky jsem to nezkoušela.
petrat 28. 7. 2006, 12:40
@bubík4 tam moc nejezdím, ale mrknu. díky za radu
jenůfka 28. 7. 2006, 14:02
@petrat Jestli ho fakt nemůžeš sehnat, napiš mně adresu, v rámci výpomoci mamek na MMB Ti ho bezúplatně pošlu :-D
Casablanka 28. 7. 2006, 11:59
Dělám rajskou podobně,jenom navíc dávám 2 lžíce nastrouhaného perníku a špetku skořice.Zkuste to taky.Dodá to omáčce mnohem lahodnější chuť,všem tak chutná,že ji musím vařit 3 litrový hrnec,aby ještě zbylo. (Y) :-P (PL)
nasta77 27. 10. 2006, 21:21
@Casablanka Dobrý večer Blani, moc Vás prosím *-) napsala by jste mi recept na Vaši rajskou omáčku? Četla jsem si Váš komentář a receptík od Vás mě móóóc zaujal (Y) (*) (Y) (*). Abych byla upřímná tak jsem rajskou ještě nikdy nevařila :-(. Vždycky když jsem na ni měla chuť tak jsem poprosila mamču ať ji uvaří. Strašně ráda peču a vařím, ale donedávna jsem se některým receptům vyhýbala (byla jsem stále v práci a na zkoušení nových receptů mi nějak nezbýval čas) teď co jsem na MD mám víc času. Mnohokrát Vám děkuji a přeji Vám krásný víkend (F) Naďa

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie