Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Bratislavské plecko

0.0
Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa (plecko, libová krkovice, kýta, kotleta), sádlo, velká cibule, kořenová zelenina, hrášek, sůl, pepř , hladká mouka a šlehačka.

Postup přípravy

BRATISLAVSKÉ PLECKO

Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a na něj velkou cibuli na kostičky. Až je narůžovělá, přidáme plátky osoleného , opepřeného a naklepaného plecka a zprudka osmažíme. Jakmile se maso zatáhne a zbělá, podlijeme vařící vodu a dusíme pod pokličkou do skoro měkka. Já dělám v tlakáči cca 1/2 hoďky. Mezitím si očistím dvě velké mrkve, jednu petržel a kousek celeru a nakrájím na kousky. Až je maso skoro hotové, vyjmu ho do jiného rendlíku a zakryji pokličkou. Do hrnce v němž bylo maso, dám všechnu zeleninu a dusím do měkka, osolím, opepřím. Pak všechno rozmixuji ponorným mixérem, dám zpátky na oheň a přidám zákletku ( hl.mouku s vodou) a tím omáčku zahustím. Přidám povařit hrst hrášku (mražený , čerstvý nebo v plechovce) ...Až je mouka rozvařená, cca po 20minutách a omáčka jí nejde cítit, vypnu a vliji pomalu šlehačku. Pak už jen vrátím maso zpět do omáčky, dochutím cukrem a podávám s domácím knedlíkem - zásadně je nekupuji a rodinka se po nich může utlouct. Recept ráda připíšu, když budete chtít.
Omáčka je hodně podobná svíčkové, ale nedává se tam nové koření ani bobkový list, maso je vepřové a nepeče se, ale dusí a je tam ten hrášek, který do svíčkové nepatří :)
F*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivanatt 22. 5. 2013, 16:12
To určitě udělám. Prosím, připíšete receptík na knedlíky? Děkuji :-)
Freny7 22. 5. 2013, 17:12
@ivanatt Ráda :-) F*

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie