Zobrazit přihlášovací formulář

Karbanátky ze sírovce

0.0
Karbanátky ze sírovce

Potřebné ingredience

Sírovec - vlastní polotovar, cibule, strouhanka z cca 1 a půl rohlíku, 2 vejce, majoránka, bazalka, hl. a hr. mouka na obalení, olej na smažení

Postup přípravy

Z polotovaru, který jsem si připravila tak, že jsem sírovec nakrájela na kostičky a vydusila osolený a okořeněný polévkovým kořením a granulovaným česnekem na másle, jsem v mixéru přidáním jedné velké cibule, 2 vajec, strouhanky, špetky majoránky, bazalky a pepře připravila hmotu na karbanátky, které jsem obalila ve směsi hrubé a hladké mouky a osmažila na oleji.

Nejprve na ukázku - co to vlastně sirovec žlutooranžový je :-))
Chorošovitá houba, kterou nejčastěji uvidíte na kmeni nějakého ovocného stromu, nejčastěji ve švestkových či třešňových álejích. Takže narazítel-li v poli na nějakou zapomenutou nefekventovanou alej - koukejte na stromy :-))
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1061938
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1061932
A ještě důležitá poznámka - sírovec je nutno zpracovat ten den, kdy ho sebereme. Proto jsem si připravila polotovar, se kterým se dá později pracovat, nebo ho případně dát do skenic a zavařit pro pozdější zpracování.

Polotovar - na kostičky nakrájený sírovec, osolený, okořeněný granulovaným česnekem a polévkovým kořením a vydušený na másle

Hmota na karbanátky

a smažíme :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mmatuli 23. 5. 2008, 14:50
Já jsem nevzdělaná, to je jako mladý choroš? A loupe se kůžička nebo se krájí celý? Díky.
Jambi 23. 5. 2008, 15:50
@mmatuli Nic se nemusí loupat, jen se očistí a nakrájí :-) Ale jen mladé a měkké plodnice - takové mají konzistenci asi jako lišky (kuřátka) To se už pozná při krájení. Kdyby byly tuhé, tak už dostane chuť pryskyřice a bude k ničemu. Tyhle mladé připomínají po úpravě chuťově něco mezi kuřecím nebo krabím masem :-) Je to hrozně dobré a jemné (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie