Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Nakládané houby

0.0
Nakládané houby

Potřebné ingredience

malé (menší) čerstvé houby - nejlépe poddoubáci (podhříbci), ocet, deko

Postup přípravy

Houbičky očistíme, nakrájíme na půlky nebo čtvrtky - když jsou malé, můžeme nechat celé. Nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme asi 10 minut. Pak cedníkem vybíráme, prolijeme studenou vodou a sypeme do skleniček, zaléváme horkým lákem. NESTERILUJEME!!!

Lák: 1 3/4l vody, 1/2l octa, 1 Deko - povaříme 5 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Suesanne 17. 9. 2011, 9:23
Jdu to vyzkoušet, recept vypadá snadně a rychle (Y) (Y) Děkuji za něj... (L)
Bankéřka76 10. 8. 2011, 20:32
Musím říci, že jsem podle tohoto receptu houby dělala poprvé minulý rok - zaujalo mě to NEsterilování (Y) a jinak je už nedělám. Pravda je, že se mi jedny houby zakalily, ale španě jsem uzavřela víčko :-@. Jinak mám ještě troje z loňska ve špajzu a jsou mňam (Y) !! Akorát dávám ještě cca 130 g cukru, nemám ráda moc kyselé.
Byznysmamka 7. 8. 2011, 13:55
prosím vás ... co je to to DEKO?? *-) ,-)
lemulka 13. 9. 2011, 11:31
@Byznysmamka Přípravek na zavařování zeleniny, zejména okurek. Seženete v každé samoobsluze, či drogerii
DanušaP 7. 8. 2011, 13:59
@Byznysmamka takový pytlík, který se povaří s vodou a octem
Joan 29. 8. 2010, 19:34
DObrý večer!Mohu se zeptat jak dlouho se houby tímto způsobem mohou skladovat když se nezavařují?Moc děkuji Pavla
lemulka 6. 1. 2011, 17:39
@Joan Ahoj Pavli, vím, že reaguji pozdě - dlouho jsem tu nebyla. Houby jsou nejlepší co nejčerstvější. Samozřejmě, že když jich je málo, nebo nejsou vůbec, tak rok staré nevadí. Čím jsou ale starší, tím jsou "blemcavější". U nás ale nikdy moc nevydrží, stačíme je odjídat. Protože když je zavaříte, bude z nich kaše.
kvítečko 19. 8. 2010, 23:57
vyzkouším, mám hub nad hlavu (Y)
lemulka 6. 1. 2011, 17:40
@kvítečko Jestli jste zkusila - jaké jsou?
Simona68 11. 8. 2010, 14:23
mám dotaz dělám sice jiný nálev ale už se mi několikrár stalo ,že houby nebyly vůbec kyselé/ přitom lák je kyselý dost používám ho na okurky / nevíte čím by to bylo myslela jsem že je to tím povářením
lemulka 6. 1. 2011, 17:40
@Simona68 Tak to netuším, já je povařím ve slané vodě, propláchnu studenou vodou a pak teprve přeliju žhavým kyselým nálevem
Sismi 11. 8. 2010, 11:38
Můžu se zeptat,ještě jsem nikdy houby nedělala,jsou to ty takové slizké?? *-) *-)
lemulka 6. 1. 2011, 17:41
@Sismi Ano, jsou to "ty slizké"
Kulíšek 15 9. 8. 2010, 21:00
tak jsem je dnes udělala tak jsem zvědavá jak budou chutnat,děkuji za receptík (L)
lemulka 6. 1. 2011, 17:41
@Kulíšek 15 Tak jak, Hani, chutnají?
šumafka 3. 7. 2009, 21:58
Musím vyzkoušet, teda jestli bude příležitost.?! Vždycky jsem nakládala do Pikanty a taky jsou moc dobré.
lemulka 22. 8. 2009, 18:39
@šumafka Já s Pikantou nemám zkušenosti, houby nakládám pouze tímto způsobem, jsme už na ně doma zvyklí. doufám, že budou chutnat. (jidlo)
hacík 20. 8. 2010, 20:42
@lemulka Leni, když se ty houby nezavařují, nezkazí se se? Jak dlouho vydrží? To by bylo super, chci to zkusit, díky *-) *-) ,-)
lemulka 6. 1. 2011, 17:42
@hacík No když je špatně uzavřené víčko, tak se, samozřejmě, zkazí. Jinak se mi to nestalo.....Zkuste a dejte vědět
anastazia6 3. 7. 2009, 21:12
Také moc děkuji za recept. (Y) (Y)
lemulka 22. 8. 2009, 18:40
@anastazia6 Jsem ráda, že chutnají (pl) (pl) (pl)
andol 19. 3. 2009, 12:37
DĚKUJI ZA RECEPTÍK (L) (L) (L) (L) (L)
lemulka 22. 8. 2009, 18:39
@andol Andrejko, jsem ráda, že chutnají (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie