Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
BUŘTGULÁŠ

BUŘTGULÁŠ

Potřebné ingredience

2 Ks cibule, olej, 1 kg brambory 2 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletý kmín, sůl, pepř, gulášové koření, majoránka(nakonec), trochu chilli, masox • 1 -2 lžíce hladká mouka 300 g točený salám nebo jiná uzenina-výborná je klobása, 3 stroužky česneku(nakonec) kysaná smetana, ,

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Řízky "NO NAZDAR"

Řízky "NO NAZDAR"

Potřebné ingredience

telecí i jiné řízky,
1 šlehačka,
zelený pepř v nálevu,
pár koleček poličanu,
1 hermelín,
rum,
drcený kmín,
hladká mouka,
sojová omáčka

Postup přípravy

Řízky naklepeme, okořeníme kmínem, lehce poprášíme moukou a krátce zprudka opečeme. Pak dáme maso do pekáče, položíme na ně kolečka salámu a zalijeme Ramou Cremefine v níž…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánoční ořechové řezy s karamelovým krémem

Vánoční ořechové řezy s karamelovým krémem

Potřebné ingredience

300 g cukru,
6 vajec,
300 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové),
obdélníkové oplatky (např. Bebe),
1 salko,
1 máslo

Postup přípravy

Žloutky šleháme s cukrem, přidáme sníh z bílků a pak ořechy. Plech vyložíme papírem a poklademe oplatkami, na které nalijeme ořechovou hmotu a dozlatova upečeme. Salko vaříme 2…

Zobrazit více...

Kategorie