Dort TIRAMISU
Potřebné ingredience
světlý piškot, rum, káva, piškoty, smetana a mascarpone, kakao a strouhaná čokoláda
Perníkové řezy či kuličky ze zbytků
Potřebné ingredience
Udělali jste moc perníčků, které se Vám nechce zdobit?, ...anebo inspirace pro ty, kteří mají rádi medovník a podobné řezy
Dort pro hajného
Potřebné ingredience
Piškotový dort s máslovým krémem potažený marcipánovou hmotou...
Perníková chaloupka s postupem
Potřebné ingredience
Toto těsto je vhodné na tvoření (po upečení je tvrdé a měkne dlouho): 1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 20 dkg medu, 20 dkg tuku (hera , máslo ), 1 lžička jedlé sody, 4 vejce, kakao, citr. kůra, směs koření do perníku (2 lžíce) ........ těsto (chaloupka) vydrží mnoho let, stačí vždy jen trošku pocukrovat moučkou.
Postup přípravy
Tuk + med rozpustíme, poté mírně zchladlé nalijeme na ostatní ingredience a zpracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici odpočinout. Vykrajujeme těsto silné…
...do tomboly na ples
Potřebné ingredience
ingerience na piškot, krém, ovoce, marcipánové těsto....
Postup přípravy
....piškot...viz mé recepty (s pikaem)
....krém.....viz. mé repcepty (z grogu)
....trošku času + inspirace
TĚSTOVINY s pikantním mletým masem
Potřebné ingredience
těstoviny, cibule, mleté maso, česnek, majoránka, koření na mleté masa, koření špagety, rajský protlak, trochu kečupu, voda, sůl, sýr na posypání......
Postup přípravy
Zpěníme cibuli na oleji, přidáme mleté maso, sůl, trošičku majoránky, česnek, koření - mleté maso, špagety....necháme podusit,....poté přidáme rajský protlak, jemný kečup, zředíme…
LEHKÝ JAHODOVÝ ZÁKUSEK
Potřebné ingredience
PIŠKOT: 4 vejce, 20 dkg cukru, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva......KRÉM: 2 zakysané smetany, 2,5 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr........jahody, želé.
Postup přípravy
Veškeré ingredience na piškot vyšleháme (bílky ze 4 vajec můžeme ušlehat ve sníh a přimíchat jako poslední do těsta)..... a vše dáme péct na vymazaný a vysypaný plech na 180°C. Na…
MANDLOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
3 vejce,
20 dkg cukru,
1 vanilkový cukr,
1 dcl oleje,
1 dcl mléka,
3 lžíce rumu,
5 kapek mandlového aroma,
10 dkg hladké mouky,
10 dkg polohrubé mouky,
3/4 prášku do pečiva
Postup přípravy
......vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme všechny ingredience.........pečeme na 170 °C ve vymazané a strouhance vysypané formě.
PIŠKOT S KOMPOT. JAHODAMI, PUDINKEM A JAHODOU ŠŤÁVOU …
Potřebné ingredience
PIŠKOT:
4 vejce,
18 dkg cukru krupice,
1 vanilkový cukr,
18 dkg hery (rozhřáté-zchladlé),
6 lžic mléka,
15 dkg hladké mouky,
15 dkg polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva
...NA PIŠKOT:
1 plechovka kompot. jahod,
1 dcl mléka,
jahodový pudink,
2 lžíce cukru
Postup přípravy
Tuhle buchtu peču především v zimě, když nejsou čerstvé jahody....................postup......viz. obrázkový