Wrap up - testování
Chleba buď peču svůj vlastní nebo kupujeme kváskový z místní pekárny. V tom případě jsem wrapáček začala používat už na nákup - chlebík do něj po zakoupení vložím a neplýtvám žádným dalším zbytečným obalovým materiálem.
Menší chleba se u nás nikdy moc dlouho neohřeje, za 2-3 dny je snězený. Tady můžu říci, že během těchto 2-3 dnů je po vyjmutí z pytlíku stále čerstvý, bez jakýchkoliv změn. Po ukrojení jej vkládáme řezem směrem dolů, tak aby se dotýkal vnitřní textilie.
Velký chleba (který se do většího pytlíku krásně vešel) je i po 5-ti dnech stále vláčný, neokoralý, jen při řezání trošku tužší, ale jinak také bez jakýchkoliv viditelných či chuťových změn.
Do menšího pytlíku dáváme rohlíky a housky. Obyčejné rohlíky vydržely 2 dny, pak už začaly schnout (ale oproti skladování v mikroténových sáčcích vynechaly své "gumové" období). Jednou jsme je tam zapomněli déle a vyschly dokonale, v sáčku by už na 100% začínaly plesnivět, takže můžu potvrdit, že vnitřní membrána s protiplísňovou úpravou opravdu funguje.
Velice mile jsem byla překvapena se skladování loupáků, ty bývají tužší už druhý den, u těch se nám teď trvanlivost prodloužila minimálně o 2 dny.
S wrapáčky jsem moc spokojená a už vím, jaké dárky budu kupovat letos na Vánoce :-).