Zobrazit přihlášovací formulář

Blogy autorky Martina C. (MartinaC)

Už nějakou dobu jsem přemýšlela o pořízení wrapáčků - speciálních pytlíků pro delší uchování pečiva. Moc děkuji MMB za možnost si tyto pytlíky ve 2 velikostech vyzkoušet. Chleba buď peču svůj vlastní nebo kupujeme kváskový z místní pekárny. V tom případě jsem wrapáček začala používat už na nákup - chlebík do něj po zakoupení vložím a neplýtvám žádným dalším zbytečným obalovým materiálem. Menší chleba se u nás moc dlouho neohřeje, za 2-3 dny je snězený. Tady můžu říct, že během těchto 2-3 dnů je po vyjmutí z pytlíku stále čerstvý, bez jakýchkoliv změn. Po ukrojení chleba vkládáme řezem směrem dolů, tak aby se dotýkal vnitřní textilie. Velký chleba (který se do většího pytlíku krásně vešel) je i po 5-ti dnech stále vláčný, neokoralý, jen při řezání trošku tužší, ale jinak také bez jakýchkoliv viditelných, či chuťových změn. Do menšího pytlíku dáváme rohlíky a housky. Obyčejné rohlíky vydržely 2 dny, pak už začaly schnout (ale oproti skladování v mikroténových sáčcích vynechaly své "gumové" období). Jednou jsme je tam zapomněli déle a vyschly dokonale, v sáčku by už na 100% začínaly plesnivět, takže můžu potvrdit, že vnitřní membrána s protiplísňovou úpravou opravdu funguje. Velice mile jsem byla překvapena se skladování loupáků, ty bývají tužší už druhý den, u těch se nám teď trvanlivost prodloužila minimálně o další den. S wrapáčky jsem moc spokojená a už vím, co budu kupovat letos na Vánoce :-).

N Nejnovější

Testování na Mimibazaru

Kategorie