Zobrazit přihlášovací formulář

Jaké pánské parfémy jsou in? Pod stromečkem potěší rafinované dřevité vůně

Jaké pánské parfémy jsou in? Pod stromečkem potěší rafinované dřevité vůně

Nejvděčnější dárek, který se hodí každému muži? No přece parfém! Pokud se i vy chystáte svému partnerovi, tatínkovi nebo bratrovi pod stromeček namísto lapačů prachu nadělit voňavý flakón, poradíme vám, jaké vůně jsou v letošním roce in. A prozradíme, že mezi podzimní a zimní bestsellery patří především rafinované vůně s dřevitými a koženými tóny.

 

Vyznání beze slov

S parfémem od španělského návrháře Paca Rabanneho svému milému beze slov naznačíte, že je pro vás jedním z milionu. Toaletní voda Paco Rabanne 1 Million Lucky ovšem není vůní pro každého. Jestliže ale obdarovávaný rád vyčnívá z davu a fandí výrazným, sladce dřevitým parfémům s tóny grepu, cedru a pačuli, bude pro něj 1 Million Lucky tou správnou volbou.

Skvělá volba pro mimořádné příležitosti

Patří mezi vaše oblíbence herec a zpěvák Jared Leto? Nadělte pod stromeček vůni, kterou svou tváří zaštítil právě on. Jedná se o rafinovaný dřevito-kožený parfém Gucci Guilty Absolute, který svým složením s doteky cypřiše a vetiveru cílí na moderní a sebevědomé muže. Za vůní stojí kreativní ředitel módního domu Gucci Alessandro Michele a Albert Morillas, který patří mezi nejlepší tvůrce parfémů na světě. 

Svěží tóny pro skutečného milovníka

Parfém Versace Eros dostal svůj název po řeckém bohu lásky Erótovi, a proto se v něm mísí touha, vášeň a smyslnost. Nejedná se přitom o klasickou těžkou vůni – parfém vás na začátku překvapí svěžími tóny máty, citronu a šťavnatého jablka, ale poté rozvine své srdce, v němž se ukrývá podmanivé geranium s hravými fazolemi tonka. Hledáte-li parfém, který vás bude stále mile překvapovat, bude tento skvost od Versace trefou do černého.

Mercedes mezi parfémy

Parfém Mercedes-Benz Man Private představuje sportovně elegantní, nadčasovou a vyspělou vůni pro muže, který si potrpí na kvalitu, ale zároveň nevyhledává přílišné experimenty. Jde o dřevitou orientální vůni, která obsahuje cypřiš, hřejivý kardamom i netradiční pelyněk, ale vytříbený nos v něm odhalí také tóny levandule. Základ parfému tvoří cedr, kašmírové dřevo a pačuli. Zkrátka sázka na jistotu, pokud hledáte dárek pro muže, který ví, co chce a nepotrpí si na extravaganci.

 

Svěží vůně pro kreativní duše

Ne každý muž fandí těžkým parfémům. Právě na ně myslí značka Yves Saint Laurent se svou vůní s jednoduchým názvem Y. Parfém byl vytvořen coby „vůně pro mileniály“, tedy příslušníky nejmladších generací, a výsledkem je svěží a energické aroma vhodné pro denní nošení. Svěží hlavu vůně tvoří aldehydy, bergamot a zázvor. Poté se přidají tóny šalvěje, pelargónie a fialkových lístků. A v základu vůně objevíte pravou ambru, kadidlo, jedlovou pryskyřici, cedrové dřevo a pižmo. 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

rado33 16. 6. 2019, 17:56
Paco Rabanne je ikonický parfém, hlavně díky balení a flakonu. A z nezmíněných v článku pak třeba Hugo Boss No.6 nebo Lacoste Essential.

Kategorie