Zobrazit přihlášovací formulář

Vyrazte s dětmi do Mariánských Lázní. Nebudete litovat!

  • Publikováno:
Vyrazte s dětmi do Mariánských Lázní. Nebudete litovat!

Nadešel čas začít plánovat letošní rodinnou dovolenou? K moři se asi nepodíváte, co ho nahradit něčím ještě lepším? Dovolenou v České republice a poznáváním zákoutí, která vám dosud zůstala ukryta. Jedním takovým místem jsou i Mariánské Lázně. Užijí si to tu děti i dospělí. Nevěříte?

Na západě Čech, v oblasti Slavkovského lesa, v nadmořské výšce zhruba 600 metrů nad mořem leží místo protkané turistickými stezkami i cyklotrasami – Mariánské Lázně. Tam, kde dřív byly bažiny a hustý les, se dnes rozprostírá lázeňská kolonáda se zpívající fontánou a elegantními hotely.

Víte, že v Mariánských Lázních je jediná dlouhá plochá dráha v České republice?

To vás k návštěvě města ale asi nepřesvědčí. Co když k tomu dodáme, že je tu hřiště na minigolf, park miniatur, geologický park a přírodní park, kde se děti dosyta vyřádí? Navíc si tu pochutnáte na čerstvých teplých lázeňských oplatkách. Co vy na to?

 

Rodinná dovolená v Mariánských Lázních

Na své si tu přijdou jak aktivní rodiny, tak ty, které hledají spíš odpočinek. První skupina si tu dokáže na každý den najít program, ta druhá může své ratolesti svěřit skvělým zdejším animátorům, kteří si pro děti připravili zábavný program.

V Mariánských Lázních vědí, že dovolená není o tom, kolik výletů během ní podniknete, ale i o odpočinku. Proto zde letos vznikl nový animační klub Coolonáda s programem pro děti ve věku 3-15 let. Zatímco vy si budete užívat masáž nebo vířivku, děti se budou bavit.

A až vám to lenošení už poleze krkem, můžete se vydat na rodinný výlet. Kam?

  • Ochutnejte tradiční lázeňské oplatky ve zdejším obchůdku.

  • Jděte si poslechnout zpívající fontánu, která se rozeznívá vždy v lichou hodinu a hraje různé skladby, večer je hudba dokonce doplněna o světelnou show.

  • Kousek od kolonády najdete geologický park, kde můžete obdivovat různé horniny a nerosty, dozvíte se něco i o rostlinné skladbě Slavkovského lesa.

  • Nevšední zážitek vám připraví jízda kabinkovou lanovkou na trase Koliba-Krakonoš.

  • V parku před hotelem Krakonoš se můžete pokochat pohledem na sochy pohádkových postaviček.

  • Odtud je pár kroků do Miniaturparku Boheminium, kde se to hemží zmenšeninami českých hrad, zámků a dalších našich památek. Některé modely jsou dokonce pohyblivé.

  • Nedaleko města najdete také naučnou stezku Kladská.

  • Děti jistě bude zajímat i naučná stezka s krásným jménem Smraďoch. Ta přímo láká k návštěvě. Jen se připravte, že to tu moc nevoní. Co byste také od Smraďochu očekávali?

  • Už jste si někdy pohladili nebo nakrmili daňky, srnky a jeleny? Ne? Tak to napravte ve zdejší obůrce Hvozd.

Náš tip: Jezdíte rádi na kole? Určitě ho nenechávejte doma. Cyklostezek je tu požehnaně. Jak jinak se kochat výhledem na okolní krajinu než ze sedla na kole?

Tak co, už jsme vás přesvědčili, že v Mariánských Lázních si tu letošní dovolenou opravdu užijete? Tak už na nic nečekejte, zajistěte si ubytování v některém z kvalitních a ověřených hotelů a začněte balit kufry. Z Prahy tu jste vlakem nebo po dálnici za krásné 2 hodiny.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Denčas 18. 6. 2020, 15:44
Tady https://www.marianskelazne.cz/ psali, že je tam dost velký problém s parkováním. Máte někdo zkušnost?

Kategorie