Zobrazit přihlášovací formulář

Fitness kurzy pro unavené rodiče: Na lekci se chodí prospat

  • Publikováno:
Fitness kurzy pro unavené rodiče: Na lekci se chodí prospat

O tomhle sní většina rodičů malých dětí. Vyspat se alespoň chvilku v naprostém klidu a tichu, ničím a nikým nerušeni. Skulinky na trhu nabídek tak využilo jedno fitness centrum v Anglii a svým klientům nabídlo přesně to, co jim chybí. Zájem je obrovský.


Foto: Reprofoto YouTube

S touto nabídkou přišla už v roce 2017 síť studií s názvem David Lloyd Club poté, co výzkum odhalil „epidemii únavy“ po celé Velké Británii. 86 % rodičů uvedlo, že trpí každodenní únavou a 26 % přiznalo, že pravidelně spí méně než 5 hodin denně. Neuvěřitelných 19 % ospalých rodičů také připustilo, že si v práci už párkrát zdřímlo, 5 % se dokonce přiznalo, že kvůli únavě zapomnělo vyzvednout své dítě ze školy.

Možná vás překvapí, že odpolední spací kurzy jsou do posledního místečka zaplněné. Rotopedy a běhací pásy nahradily pohodlné postele, svižnou a hlasitou hudbu zase uklidňující relaxační zvuky, které klientům pomáhají rychleji usnout. A co je ještě lepší, teplota ve studiu je snížena na úroveň, která podporuje spalování kalorií během spánku, takže si nejen odpočinete, ale ještě můžete ztratit nějaké to kilo.


Foto: Reprofoto YouTube

„Spánek je mnohem důležitější, než si lidé uvědomují,“ uvedla expertka na spaní Kathryn Pinkham, která na projektu s klubem spolupracovala. „Máme sklon se soustředit na krátkodobé následky nevyspání, jako je únava nebo nedostatek soustředění, ale kvalitní spánek je důležitý také pro naši dlouhodobou fyzickou a duševní pohodu,“ dodala.

Dlouhodobě nedospaní lidé podle ní navíc trpí také nedostatkem energie, aby pravidelně cvičili, a také nemají chuť přemýšlet o jídle, které jedí, což může z dlouhodobého hlediska negativně ovlivnit jejich fyzické zdraví.


Foto: Reprofoto YouTube

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie