Zobrazit přihlášovací formulář

Tmavý nebo bílý písek do pískoviště?

  • Publikováno:
Tmavý nebo bílý písek do pískoviště?

Léto je v plném proudu a přemýšlíte jak zařídit zábavu pro vaše malé ratolesti? Pokud vás napadlo pískoviště, ale nevíte, jaký písek pro dětská pískoviště je nejvhodnější, poradíme vám. Výběr je široký, ale určitě chcete to nejlepší.

Tmavý písek

Písek do pískoviště tmavé barvy má značný podíl minerálů obsahující železo a dalších prvků kovů, což se projevuje i na jeho vyšší váze. Vzhledem k jeho barvě se rychleji na slunci zahřívá, a tak i rychleji vyschne. Proto je tmavý písek pro vašeho malého stavitele či stavitelku báboviček méně vhodný než světlý písek do pískoviště vzhledem ke kratší době, po kterou udrží svůj tvar.

Vlastnosti bílého písku

Bílý písek do dětského pískoviště obsahuje převažující podíl minerálůjako jsou křemen a živce, které způsobují jeho bílou až lehce naoranžovělou barvu. Světlý písek pro pískoviště prosychá pomaleji.Díky této vlastnosti bábovičky a hrady malých stavitelů krásně drží tvar. Bílý písek pro dětská pískoviště svým mineralogickým složením zcela vyhovuje hygienickým limitům pro oficiální certifikaci.

Údržba písku

Abyste zachovali hygienické limity, nezapomínejte pískoviště zakrývat v době, když jej vaše ratolesti nepoužívají. V případě horkého počasí a plného proschnutí postačí, když písek do pískoviště zalijete vodou z konve a děti můžou tvořit a rozvíjet svou kreativitu a motorické schopnosti.

Certifikovaný písek pro děti

Nejvhodnějším materiálem je certifikovaný písek do pískoviště, kdy jsou zaručeny jeho bezpečnostní a hygienické předpoklady pro děti podle Vyhlášky č. 238/2011 Sb., o stanovení hygienických limitů písku v pískovištích venkovních hracích ploch. Může tak být využíván nejen v každé domácnosti, ale i jako oficiální písek pro školky a školy. Bezpečí dětí je to nejdůležitější, a to platí i pro písek do dětského pískoviště.

Bílý certifikovaný písek

Pytlovaný písek pro dětská pískoviště v nabídce eshopu Stonex.cz je řádně certifikován podle platné vyhlášky a zcela splňuje limity, které jsou podrobně rozepsané v příloze č. 14 k této vyhlášce. Nejlepší bílý písek certifikovaný pro dětská pískoviště nakoupíte u odborníků z internetového obchodu Stonex.cz, kteří vám zařídí dopravu až domů. Na webu naleznete i návod na zjištění správného objemu písku do dětského pískoviště.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Dalimil333 14. 3. 2024, 15:52
V Brně to můžete mít i bez práce. Nový písek dovezou, stará odvezou. :-) https://cistepiskoviste.brukev.cz

Kategorie