Zobrazit přihlášovací formulář

Vytratil se z vašeho vztahu sex? 3 způsoby, jak obnovit sexuální touhu

  • Publikováno:
Vytratil se z vašeho vztahu sex? 3 způsoby, jak obnovit sexuální touhu

Pokud váš vztah prochází obdobím, kdy ani jeden nemáte na sex s tím druhým pomyšlení, je nejdůležitější znovu začít. Už po prvním kontaktu tohoto typu po dlouhé době vám bude jasné, že byla chyba odstavit sex na druhou kolej, byť to bylo kvůli stresu a kvůli tomu, že „toho bylo moc“. Únava, stres a neklid, i to jsou věci, proti nimž se dá účinně bojovat právě sexem. A nezapomeňte, při sexu se u žen vyplavuje oxytocin, hormon, který upevňuje naše psychické vazby k druhému. Čím víc sexu, tím víc jsme zamilované!

Ze všech stran slyšíme (a sami to moc dobře víme), že stres prostě není pro náš život dobrý. Narušuje vlastně všechny jeho oblasti, a to včetně našeho sexuálního apetitu. A každý z nás už si nejednou na vlastní kůži vyzkoušel, že když se nechce, nedělá to se vztahem nic dobrého. Narůstá napětí a i když bychom si řekli, že sex je věc natolik přízemní, že náš vztah ovlivnit nemůže, opak je jistojistou pravdou. Pokud tento deficit cítíme a víme, že jsme to my, komu se nechce, můžeme své libido podpořit třemi naprosto nevinnými způsoby.

Vysoká hladina stresu nemusí být patrná na první pohled. Můžeme si myslet, že se potýkáme s naprosto běžnými každodennostmi, které přece zvládá každý. Rodina, nákupy, děti, práce, chystání, péče o ostatní členy rodiny, oslavy, dovolené... to je přece všechno normální, no ne? A přitom záleží na tolika věcech! Mimo jiné není každá osobnost stejná, stejně adaptovaná a připravená na vyrovnávání se se stresem. Každý snášíme dobře jen jistou úroveň psychického nepohodlí a to, že jiní toho údajně zvládají víc, není měřítko.

Naprostou ironií je, že jeden z nejlepších rozpouštěč stresu, máme vlastně po ruce a sami si ho kvůli stresu odpíráme. Sex a orgasmus jsou nejpřirozenější protistresové aktivity, jakmile je vyzkoušíme znovu, vzpomeneme si, jak zázračně fungují.

Zacvičte si

Kromě toho, že cvičení a tělesná námaha jsou samy o sobě skvělým protistresovým aktem, dokážou také pořádně rozproudit krev po našem těle. A to nemyslíme obrazně, ale doslova. A zvýšené prokrvení celého těla znamená také větší citlivost jistých partií. U mužů stimuluje cvičení produkci testosteronu, hormonu, který může za chtíč, ženy jsou zase díky cvičení citlivější, zvyšuje se sexuální touha.

Řekněte si o masáž

I když zrovna nejsme „v náladě“, kontakt kůže na kůži uvolňuje stres tak jako tak. Nevinná masáž zad často může probudit i jiné pocity, zvlášť u lidí ve středním věku, kteří nejsou už tolik poháněni hormony. Zdaleka neplatí, že erotické vzrušení není podmíněno psychikou, naopak. Vnímání kontaktu, byť nevinného, který s sebou nese partnerovu blízkost, pomoc a úlevu, s sebou často přinese i touhu jiného typu.

Naplánujte si sex do kalendáře

Může vám to připadat jako jedna z nejméně romantických věcí na světě, vždyť sex by se neměl plánovat, měl by se prostě dít. Ale dát si sami závazek (nebo se dokonce domluvit s partnerem), že prostě „zítra večer to bude“, zvýší pravděpodobnost, že to zítra večer bude poměrně hodně. Jde opět o spolupráci hlavy a těla. To, že si dáme sex jako úkol, znamená, že se podvědomě i vědomě budeme snažit ho splnit. Vyhradíme si čas, vezmeme si hezké prádlo, připravíme se, zkrášlíme... a celkově se tedy budeme cítit lépe, i když se nám nutně chtít nemusí. Ale ono to přijde.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Denelkav 2. 4. 2024, 19:00
U nás to bylo pořád jak na líbánkách. Až po porodu jsem nějak o sex ztratila zájem. Nevím proč, ale prostě to tak nějak je a nevím co s tím. Už je to 3/4 roku a mě se do toho stále nechce. Chlap tím pěkně trpí, protože ho nemáme tak často, ale když mě to prostě nebaví.
Adamimicka 5. 4. 2024, 10:15
@Denelkav Ztratila jste zájem o sex? Tak to je celkem jednoduché, potýkala jsem se se stejným problémem a podařilo se mi to vyřešit opravdu jednoduše. Vyřešila jsem to tak, že jsem si koupila prášky pro ženy, které dokáží zvyšovat libido.
Denelkav 6. 4. 2024, 22:47
@Adamimicka Tak pokud je to takhle jednoduché, tak potom bych to tedy chtěla taky vyzkoušet. Můžete mi prozradit o jaké ty prášky pro ženy se jedná?
Adamimicka 8. 4. 2024, 9:56
@Denelkav No jasné, jelikož vím jaké to je, tak opravdu ráda poradím. Mohu doporučit vyzkoušet prášky Fly pro ženy, které můžete sehnat u supererekce .cz Opravdu dobrá pomoc při tomto problému, a to taky za rozumnou cenu.

Kategorie