Zobrazit přihlášovací formulář

Cukr na škytavku aneb Nejúčinnější zbraně na běžné potíže

  • Publikováno:
Cukr na škytavku aneb Nejúčinnější zbraně na běžné potíže

Každá rodina má své tipy a triky, jak léčit to či ono pomocí přírodních zdrojů, například cibulový sirup je stálicí v naší domácí pohotovosti. Ale sem tam všichni zabrousíme na internet (nebo třeba do chytrých knih), abychom zjistili, jak své tělo zbytečně nezatěžovat chemií a drastickými léky, když nás trápí obyčejná bolest břicha a nám se ji prostě nechce vydržet. Máme pro vás 20 nejúčinnějších a ověřených tipů na nejběžnější potíže.

Zázvor na žaludek. Zázvor je známý z mnoha důvodů, od boje proti infekcím po zrychlování metabolismu. Ale nejúčinnější je při bolestech žaludku a zažívacích potížích. Můžeme ho s mírou užívat i v těhotenství nebo například po chirurgických zákrocích.

  • Tip Mimibazaru: Rozdováděný žaludek zklidní ledové zázvorové kostky. Nastrouhejte očištěný zázvor nahrubo a zalijte ho horkou vodou. Chvíli nechte působit a poté přelijte vodu se zázvorem do tvořítek na led. Ledové kostky pak v případě potřeby cucejte, zbytky zázvoru můžete vyplivnout (účinné látky jsou ve velké míře právě ve vodě).

Kostkový cukr na škytavku. Dobrá, nejedná se možná o akutní stav, ale taková škytavka umí pěkně potrápit. Když se chcete zbavit škytavky a nehlídáte si drasticky příjem sacharidů, snězte najednou dvě lžičky cukru (ideální je krystal). Drobné krystalky podráždí ty správné nervy, které zklidní bránici. Teoreticky funguje cokoliv stejné konzistence, ale dvě lžičky soli nejsou ani zdravé, ani dobré.

Česnek na bolavý krk. Česnek je přírodní antibiotikum, a to poměrně účinné. Takže pokud nás trápí zánět v krku, ideální je rozmixovat šest stroužku prolisovaného česneku s teplou (ne vroucí) vodou a vypít. Můžete přidat med a citrón. Takováto tinktura zmírní bolest a léčí!

Tmavá čokoláda na kašel. Tmavá čokoláda obsahuje teobromin, látku, která zklidňuje kašel podle všeho lépe než například kodein.

Máta na nadýmání. Látky obsažené v mátě nejen, že zabíjí bakterie, které nadýmání způsobují, ale relaxují také stažené břišní svalstvo, které ztěžuje přirozený průchod plynů. Dejte si ale pozor – nekonzumujte mátový olej (nejkoncentrovanější) jen tak, pořiďte si ho v kapslích s enterosolventním potahem, který zajistí, že se olej neuvolní v žaludku, ale až v nižších částech trávicího traktu. V žaludku by mohl způsobit podráždění a pálení žáhy.

Citrón a jogurt na špatný dech. Bojujete s nelibě vonícím dechem? Vykloktejte sklenicí vody smíchanou s citrónovou šťávou - ta zabíjí pach způsobující bakterie. Potom snězte pár lžiček bílého, neslazeného jogurtu, který naopak dodá potřebnou a dobrou mikroflóru.

Na nespavost třešně a levandule. Třešně nebo třešňový džus před spaním jsou velkým přírodním zdrojem melatoninu, hormonu, který reguluje náš spánkový cyklus a díky němuž se nám začne chtít spát. Na podrážděné nervy a napjaté svaly pomůže zase vůně levandule.

Černý čaj na kruhy pod očima. Černý čaj obsahuje taniny neboli třísloviny. Ty jsou hořké, trpké, ale především svíravé. Pod očima působí na malé žilky, které jsou pod kůží a způsobují tmavé kruhy, tak, že je sevře a zmenší průtok krve. A tím pádem také zesvětlí oční okolí.

  • Tip Mimibazaru na závěr – tenisák proti chrápání. Není to zrovna přírodní léčba, ale malý trik. Pokud chrápete (nebo vaše drahá polovička) především na zádech, což je nejčastější, vezměte si tenisák a kus látky a přišijte si jej do středu zad vašeho pyžama. Takto způsobený diskomfort vás donutí se ve spánku na záda nepřetáčet.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Gabogabo 18. 9. 2017, 16:41
Zázvor a žaludek - ano pokud nemáte žaludeční vředy či náběh na ně - tam bych ho rozhodně nedávala Cukr na škytavku? lepší je vypít 10 doušků čisté vody na ex - rytmické kontrakce jícnu zastaví křeče v bránici a se škytavkou bude amen. Popřpadě pomůže pít vodu v předklonu a pak zadržet dech Špatný dech - no osvědčený TTO - stejně tak na bolesti v krku - je to přírodní ATB Melatoninu víc než třešně obsahují ovesné vločka - ba i pitomý rajče ho má víc Levandule na spánek - budiž - jen nedoporučuji u osob s nízkým krevním tlakem - udělá se jim ještě hůř Co se čokolády týče - teobromin je věc dobrá, ale je potřeba říct, že je potřeba sahat po čokoládě s co nejvyšším obsahem kakaa - tudíž té hořké a "nedobré" a tenisák proti chrápání - to dle mého patří do sadomaso hrátek ,-)
NikolaPelikan 12. 9. 2017, 8:49
(jidlo)5 :^)5aa (H)5aaáw2wte3334

Kategorie