Zobrazit přihlášovací formulář

7 make-up triků pro dokonalejší nalíčení

  • Publikováno:
7 make-up triků pro dokonalejší nalíčení

Každý z nás si za ta léta našel rutinu nejen v čištění pleti a péči o ní, ale i v tom, jak a jaký používáme make-up. Kdo z nás ale někdy navštívil profesionální vizážistické studio, asi se nestačil divit, jak můžou mít malinké změny v postupu líčení (ne v samotných používaných kosmetických prostředcích) vliv na celkový výsledek. A jelikož se každá chceme cítit s make-upem skvěle, máme pro vás pár dobrých rad, jak s minimálním úsilím docílit co nejdokonalejšího nalíčení.

Nebudeme se věnovat žádnému speciálnímu líčení, pouze věcem, které pravděpodobně stejně děláme všichni (více či méně). Jak si tedy můžeme pomoct k lepšímu výsledku při každodenním líčení?

Pořádně rozetřít a nechat zaschnout. Řeč je o primární péči o obličej předtím, než začneme nanášet make-up. Hydratační krém (ideálně s ochranným slunečním faktorem) a podkladová báze pod make-up, přesně tyto dva produkty bychom měli pořádně rozetřít do tenoučkého filmu, nechat zaschnout a make-up nanést až teprve posléze. V opačném případě budeme mít po nanesení make-upu na obličejích matnější a lesklejší místa, podle toho, kde se nám přípravky stačily vsáknout, a kde ne. Nedostatek času na vsáknutí se do kůže může být i příčinou toho, že se naše pleť jeví „mastnější“ (rozumějte – lesklejší), než je ve skutečnosti.

Naneste make-up pouze tam, kde je ho třeba. Cože? Že to popírá všechny dosavadní poučky o tom, jak musíme mít make-up pořádně nanesený ideálně až na krku? Pokud máte pleť v dobrém stavu a, a to především, máte správnou barvu i texturu make-upu, který používáte, není třeba nanášet make-up na velké plochy. Většinou stačí tváře a čelo, pěkně doztracena rozetřít (k tomu jsou lepší houbičky než štětce) a hotovo. Pokud make-up nepoužíváme na změnu barvy obličeje (jako že bychom doopravdy při každodenním líčení neměli), máme vyhráno.

Obočí a oči jako první. Všichni víme, že pokud se stane nějaká make-up katastrofa, bude to s největší pravděpodobností při líčení očních víček nebo při dobarvování obočí. Tváře si poprášíme tmavým stínem, obtiskne se nám řasenka, budeme si stokrát přeličovat oční linky... a tak dále. Proto po nanesení make-upu rozhodně nepracujeme dál na tvářích, pudru, konturování nebo jiné úpravě. Hezky až poté, co dokončíme tu nejsložitější část – líčení očí.

Nevytahujte obočí, zaklánějte hlavu. Určitě už jste to taky stokrát udělali, pro nanesení make-upu, který je buď trošku složitější, nebo si z jakéhokoliv jiného důvodu žádá hladké víčko, jsme si druhou rukou hezky přidrželi obočí nahoře. To nám ale zadělává na spoustu problémů. Jednak si zbytečně taháme kůži, u které bychom si přáli, aby byla co nejdéle co nejpevnější, ale zároveň si také deformujeme „malířské plátno“. Místo vytahování obočí je vhodné zaklonit hlavu a vzít si malé zrcátko. Jestli vás napadlo líčit se vleže, tak je to také schůdná varianta.

Než aplikujeme, osušíme. Podobný princip jako při bodu jedna aplikujeme při nanášení bílé (nebo černé) vnitřní linky – tzv. waterline. Než si vnitřní linku spodního víčka nabarvíme, vezmeme si vatový tampónek nebo špejli do ucha a linku otřeme od slz. Barva pak bude mnohem déle držet i se lépe nanášet.

Nikdy nekonturujeme s leskem. Pokud chceme přidávat hloubku obličejovým konturám (nanášíme tedy tmavší barvu do oblastí kolem čela, pod lícní kosti a na hranu spodní čelisti), nikdy nepoužíváme barvu s perletí nebo jiným leskem. Ta totiž naopak nechává místa vystoupnout, zářit. Pro konturování volíme vždy matné barvy, pokud chceme nechat vyniknout lícní kosti nebo jiné oblasti, můžeme použít rozjasňovač s perletí. Zvažte ale lesk, pokud máte sklon k mastnější nebo problematické pleti. Lesk totiž může tyto nedostatky zvýraznit.

Vždycky se podívejte z dálky. Můžete být naštvaní a frustrovaní drobnými nedokonalostmi, nepovedenou linkou nebo lehkou šmouhou od řasenky, ale když se na sebe podíváme z dálky, z jaké se na nás budou dívat ostatní, většinu to ani nepoznáme. Pokud chceme zhodnotit, jak se nám make-up povedl, nebo ne, odstupme si vždycky na krok od zrcadla. Blíže si k sobě většinou nikoho nepouštíme.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie