Zobrazit přihlášovací formulář

Nachlazení, kašel, bolest v krku…Všichni to důvěrně známe

  • Publikováno:

 Právě tak začíná většina infekcí dýchacích cest. Jsou to nejčastější nemoci vůbec. Dospělí onemocní v průměru 3× ročně, děti ale daleko častěji, statistiky uvádí až 12× ročně. Asi 90 % infekcí dýchacích cest je způsobeno viry, a pokud lékař na základě dalších vyšetření nepředepíše antibiotika, je nutné zvolit jinou léčbu. V těchto případech může vám i vašim dětem pomoci Kaloba.

Kaloba je moderní rostlinný lék, který obsahuje patentovaný extrakt z kořene Pelargonium sidoides. Tato jihoafrická pelargonie je nádherně kvetoucí rostlinka, kterou by jistě každá hospodyňka ráda viděla na okenním parapetu. Roste však pouze na území Jižní Afriky. Středoevropské klima pro tento druh pelargonie není vhodné, a tak si ji doma bohužel nevypěstujeme.

 

Pelargonie jak ji neznáte

O léčebných účincích tohoto druhu pelargonie věděli již afričtí domorodci a pomocí nápoje z kořenů Pelargonium sidoides léčili jistého Angličana jménem Charles Henry Stevens. Tento příběh se odehrál před více jak 100 lety, naštěstí neupadl v zapomnění a odstartoval příběh drobné bylinky s velkými léčebnými účinky. Stevens tehdy do Afriky vycestoval na do poručení svých lékařů. Měl totiž těžkou tuberkulózu v pokročilém stádiu a klima Jižní Afriky mělo ulevit jeho útrapám. Zpráva o nemocném Angličanovi se brzy dostala mezi domorodce a místní šaman mu nabídl nápoj z kořenů rostliny Pelargonium sidoides. Ten užíval čtyři měsíce a zpátky domů se vracel téměř zdráv. Jeho dobrý stav vyvolal v Anglii (a poté i v Evropě) velký zájem o výtažek z kořene byliny. Následně jej používali pro léčbu tuberkulózy pod zulským názvem Umckaloabo, a to až do objevu antituberkulotik. Pak přípravek upadl v zapomnění a až v roce 1970 se Umckaloabo dočkalo v Evropě renesance. Lék se sice nepoužíval k léčbě tuberkulózy, ale vykazoval velmi dobré výsledky i u jiných infekčních onemocnění dýchacích cest. Trvalo léta a stálo obrovské úsilí, než se rostlinu podařilo vypěstovat na plantážích. Sklizeň je navíc možná pouze jednou za tři roky, a to proto, že účinné látky obsažené v kořenech se v ideálním množství i kvalitě nahromadí právě po třech letech. Rostlina je při sklizni definitivně vykořeněna, a končí tak svůj vegetační „život“ pro zdraví nás všech. 

       


Kaloba, lék z Pelargonie

Extrakt z kořene Pelargonium sidoides je volně prodejný lék s názvem KALOBA a užívá se ke zmírnění příznaků při onemocnění dýchacích cest – při akutním zánětu průdušek, který nevyžaduje léčbu antibiotiky. Typickými příznaky jsou právě kašel, bolest a škrábání v dýchacích cestách i pocit zahlenění. Kalobu můžete užívat v tekuté formě jako kapky a nově také jako sirup, nebo v tabletách s pohodlným dávkováním.

www.kaloba.cz

Protože je KALOBA lék k vnitřnímu užívání, nezapomeňte si před jeho užitím důkladně přečíst příbalovou informaci.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie