Zobrazit přihlášovací formulář

Antiperspirant tam, kde byste ho nečekali

  • Publikováno:
Antiperspirant tam, kde byste ho nečekali

Deodoranty a antiperspiranty patří ke kosmetice, kterou používáme tak běžně, že běžněji už to ani nejde. V jednom z minulých článků jsme se věnovali rozdílu mezi antiperspirantem a deodorantem a dokonce i o metodě, jak je používat co nejefektivněji. Věděli jste, že největšího účinku docílíte, když budete antiperspirant používat na noc...? Ale to už odbíháme. Naučili jsme se používat antiperspiranty do podpaží, ale spektrum jeho pomoci je mnohem bohatší.

V následujících tipech mluvíme vždy o antiperspirantu, tedy kosmetickém prostředku, který nejen eliminuje zápach, ale především zabraňuje samotnému pocení. Pokud budete chtít vyzkoušet následující rady, zkuste si pořídit hypoalergenní antiperspirant, ideálně bez vůně. Ale není to nezbytně nutné!

Trik je v tom, že podpaží zdaleka není jediné místo na našem těle, kde se potíme. A ta jiná místa mohou způsobovat stejně tak tolik trápení, jako jiná. Důležité ale je vědět, že tělo se potit potřebuje, je to důležitá součást látkové výměny a termoregulace. Když je ale jednou za čas třeba, neuškodí vědět, jak a proč se s nežádoucím pocením na různých místech vypořádat!

Sluneční brýle. Linie našich vlasů je na pocení extrémně náchylná, ale nekončí čelem – hezky pokračuje po celé hlavě. A tedy i za ušima. Pokud nechceme, aby nám v létě sluneční nebo dioptrické brýle sklouzávaly, můžeme jejich nožičky pomazat antiperspirantem (popřípadě celý prostor za ušima).

Stehna. V létě nosíme často šaty nebo kraťásky a stehna mají volný prostor se o sebe třít. A nejen stehna, stejný problém máme pod prsy nebo v podkolenních jamkách. Pokud je tření, vlhkost a teplota vysoké, můžou se na místech množit bakterie, které vedou k různým ekzémům, kožním plísním nebo jiným problémům. Takže není důvod, proč antiperspirant neaplikovat i na tyto partie!

Akné. Toto není rozhodně metoda, kterou bychom měli používat každý den, ale pokud je krize a my víme, že potřebujeme mít co nejdokonalejší pleť ideálně zítra nebo pozítří, může nám hypoalergenní antiperspirant posloužit také jako „krém“ na obličej. Zabrání pocení, stáhne póry a tím zamezí vzniku nových pupínků. Existují i speciální antiperspiranty na obličej, respektive krémy, zabraňující pocení.

Puchýře z bot. Pokud se chystáte na túru, jste aktivní běžci nebo z jakéhokoliv jiného důvodu budete trávit hodiny a hodiny chůzí nebo během a nedej bože máte zrovna nové boty, je dobré nanést antiperspirant na místa, kde je vznik puchýřů nejpravděpodobnější (včetně achillovy šlachy).

Ať se vlasy nelepí. Všichni, kdo máme jenom trošku delší vlasy, známe ten otravný letní pocit, když se nám spodní vrstvy vlasů nalepí na krk. Je to nevzhledné a o mokrou šálu v létě nikdo rozhodně nestojí. Řešení je jednoduché – nanést antiperspirant podél linie vlasů i na krk.

Drobná poranění. A především od žiletek. Všichni asi známe případy, kdy se žiletkou při holení řízneme. Nebo když ráno spěcháme a přejedeme si některé partie jen tak „na sucho“. Podráždění pokožky holením se pak naplno projeví, když se zpotíme, to teprve začnou muka. Hypoalergenní antiperspirant bez vůně nás takového trápení může zbavit. A použít ho můžeme i na citlivou oblast bikin.

Bedra a pomačkané šaty. Tu situaci si vždycky připomeneme, až když sedíme celý den na kancelářské židli, ze které se pak bojíme vstát, protože naše šaty vypadají na zádech a hýždích, jako bychom je nechali přežvýkat stádem krav. A už asi uhádnete, jak se to dá vyřešit. Nebojte se antiperspiranty používat všude, kde se potíte!

Úzké kalhoty. Všichni známe to martyrium, když se snažíme v parném horku dostat do upnutých džínů nebo jiných kalhot. O vhodnosti nošení takového oblečení za horkého počasí se teď bavit nebudeme, jenom nabídneme řešení – antiperspirant. Nebo také obyčejný dětský pudr!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie