Zobrazit přihlášovací formulář

Všechno, co vás kdy o manikúře zajímalo I.

  • Publikováno:
Všechno, co vás kdy o manikúře zajímalo I.

Když přijde řeč na to, jak je možné vylepšit svůj vzhled, jsou ženy (ale zdaleka nejen ony) velmi vynalézavé. A péče o nehty, jejich úprava a zdobení je stálicí ve zkrášlovací rutině snad každé ženy. I když je každé drobné vylepšení, které na sobě provedeme, otázkou individuálního vkusu, existuje pár pravd, které jsou prostě univerzální. Francouzská manikúra – je ještě moderní? Jak při domácí manikúře třeba trošku ušetřit? Nebo na co si dát pozor, když jdete do salónu?

Barevná typologie. Není červená jako červená, není růžová jako růžová a modrá nebo zelená jsou velké otazníky. Určitě jste si všimli, že i lak na nehty může „neslušet“. Barevná typologie naší pleti se totiž týká i rukou. A stejně, jako nám nesluší některé barvy rtěnek, bude to tak i s laky na nehty. Pokud má naše pleť modrý podtón, budou nám slušet růžové nude barvy, tmavě fialová nebo, fuchsiová nebo třešňově červená. Pokud máme pleť do olivova, nude barvy jsou pro nás lepší béžové nebo bílé, další vhodné barvy jsou korálová, cihlová a čokoládová.

Tvar nehtů. I ten by měl odpovídat tvaru nehtového lůžka, vaší dlani a vůbec i osobnosti. Je možné, že i když se vám líbí zašpičatělý mandlový tvar, prostě vám nebude slušet. Pokud chcete hrát na jistotu, zvolte oválný tvar, který sluší plus mínus skoro každému nehtu. Jestli chcete jemnější vzhled, nehet více zakulaťte. „Hranaté“ nehty vypadají nejlépe na velmi dlouhých prstech, protože je opticky zkracují.

Gel lak, shellac. Pokud chcete upravené nehty, které se netřepí, ale zároveň se vám příčí pomyšlení na nehty umělé, jsou gel lak nebo shellac ideálním řešením. Nanesením speciálního „laku“ a jeho zatvrdnutím pod speciální lampou na vaše nehty (většinou v několika vrstvách) získat zhruba tři týdny, kdy se o nehty nemusíte vůbec starat. Tato úprava přežije jak mytí nádobí, tak hru na kytaru a jiné práce nebo koníčky. Jenom se musíte připravit na to, že je lepší nechat si je odstranit také v salónu a za to je třeba taky zaplatit. Nicméně tři týdny bez obav o nehty... to není špatné.

  • Tip Mimibazaru. Pokud si chcete barvu laku na ruce jenom vyzkoušet, nalepte na nehty průhlednou lepicí pásku. Nalakování a odlakování je zbytečné a nehty jen vysuší.

Francouzská manikúra. Hit devadesátých let, jemuž nikdo nemůže upřít, že vypadá prostě hezky. Jenomže jeho poplatnost moderním trendům je tak trošku za zenitem. Můžeme ji nazývat staromódní nebo klasikou, podle toho, jaký k ní máme vztah. Dobrá zpráva je, že tento světle tělový lak s bílými špičkami nehty opticky prodlužuje a skvěle se hodí pro seriózní chvíle našeho života – jako pracovní pohovory, oficiální události a podobně.

  • Tip Mimibazaru: Když dojde řeč na francouzskou manikúru, nemusíme se dávat jen jednou cestou. Aby nevypadala tolik výrazně, ale přece jen dodržela princip, můžete si pořídit bělicí lak na nehty – většinou jsou průhledné, mají fialové nebo růžové zabarvení, a fialově se odráží v UV světle. Ten naneste jako první vrstvu, nehty (a zvlášť jejich špičky) lak vybělí. Jako druhou a možná třetí vrstvu, záleží na typu a kvalitě laku, naneste světle růžový nebo béžový poloprůhledný lak. Nehty tak budou vypadat velmi upraveně a díky bělicímu laku trošku jako s francouzskou manikúrou – ale ne tak kontrastní.

Modrá, zelená, žlutá... prostě výrazná. Výrazné barvy laků na nehty jsou velkým hitem, můžou být skvělým doplňkem, ale taky drobným nepřítelem. Když vezmeme v úvahu, že nám vybraná barva sluší, čekají na nás ještě i jiná úskalí. Na odvážných barvách jsou samozřejmě mnohem více vidět různé nedokonalosti, a pokud se lak odštípne nebo sloupne, je třeba ho doplnit nebo manikúru opravit co nejrychleji. Stejně tak, pokud jste zvolili permanentnější úpravu, s výraznými barvami budou rychleji vidět „odrosty“ a manikúru budete potřebovat častěji.

Perleť vydrží. Laky na nehty s perletí vydrží déle než ty bez ní. A na jejich nude barvách a světlých odstínech jsou škrábance a rýhy méně viditelné než na plnobarevných lacích. Je třeba mít na paměti, že jedna tlustá vrstva laku se bude méně pravděpodobně odlamovat a odštěpovat než dvě tenké. I když se nám nechce tak dlouho čekat, až nehty zaschnou. Pokud chcete mít dokonalou manikúru s perleťovým lakem, doporučujeme na barevnou vrstvu použít jednu poctivou takzvaného „top coat“ laku, tedy svrchního. Mezi top coat a obyčejným bezbarvým lakem je rozdíl!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie